?>

ÇİFÇİYE CAN SUYU!

İSLAHİYE VE NURDAĞI ÇİFTÇİSİNE CAN SUYU!

Gündem - 3 yıl önce

- PROJE, ÜRETİM VE İSTİHDAM ARTIRACAK!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İslahiye ve Nurdağı’nda 30 kilometrelik ana kanalın bulunduğu Kılavuzlu Sulama Projesi’nin tamamlandığında 1 milyon dekardan fazla bir alanı sulayabileceğini belirterek, “Proje ile 5,5 milyar liralık net zirai gelir artışı inşallah sağlanmış ve 120 binden fazla kardeşimize de istihdam imkanı sunulmuş olacak” dedi.

Bakan Kirişci, depremden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki ilçe tarım müdürlüğü binasını ziyaret edip, personele geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Kılavuzlu Sulama Projesi'nin ilçede bulunan 4. kısmındaki inşaat alanında incelemede bulundu. İncelemde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz eşlik etti.

İnceleme sonrası bakanlık olarak su konusunda çok hassas davrandıklarını anlatan Kirişci, "Su bizim her şeyimiz, su varsa toprakta bereket, bereketin karşılığı olarak bizim üretim artışımız, istihdamımız, ihracatımız ve bize bağlı olarak yine ülkenin refahı ve mutluluğu söz konusu" diye konuştu.

ANA KANALIN YAKLAŞIK 30 KM’LİK KISMI NURDAĞI VE İSLAHİYE’DEN GEÇİYOR

Projenin Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illerinni kapsadığını 86 kilometrelik sulama kanalının 2020 yılında tamamlandığını aktaran Kirişci, şöyle devam etti:

"Proje hizmet verecek aşamaya geldi. Ana kanalın yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Gaziantep Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden geçmekte. 156,5 bin dekar sulama alanının şebeke inşaatı tamamlandı. Toplam proje bedeli 23 milyar lira olup tesislere şimdiye kadar yüzde 37'lik kısmına tekabül eden 8,5 milyar liralık bir harcama yapıldı. Proje tamamlandığında 1 milyon dekardan fazla bir alan sulamaya açılarak 5,5 milyar liralık net zirai gelir artışı inşallah sağlanmış ve 120 binden fazla kardeşimize de istihdam imkanı sunulmuş olacak."

Gaziantep'te gerçekleştirilecek projelerden bahseden Bakan Kirişci, "Ana ünitelerin tamamlandığını ve her harcanan paranın faydaya dönüşüm aşamasına gelindiğini özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü baraj yapıldı, kanal yapıldı ve bundan sonra bu etaplar birer birer tamamlanarak, sulama sistemleri döşendiğinde bu sulama sistemlerinden yararlanan üreticilerimizi görmüş olacağız." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Balat ''Dünya avuçlarımızın içinde''

2023-05-04 17:37 - Teknoloji

Para transferi ve vize sorunu çözüldü

2023-05-04 17:32 - Ekonomi

Erdoğan ''Listede değilim ama aynı duygu iklimindeyim''

2023-05-04 17:18 - Gündem

Prof. Dr. Mehmet İbrahim Turan Medical Point’te

2023-05-02 17:57 - Yaşam

CHP KADIN GİRİŞİMCİLERLE BULUŞTU

2023-05-05 19:39 - Gündem

GAZİANTEP İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

2023-05-02 15:18 - Gündem

Bayan Kazak Modelleri

2023-05-04 13:08 - Yaşam

Medical Point’te Tüp Mide Ameliyatı ile Sağlığına Kavuştu

2023-05-05 19:47 - Gündem

Çeşitli Uzaktan Kumandalı Arabalar

2023-05-04 13:02 - Yaşam

Öztürkmen' den iktidara sert çıkış

2023-05-01 10:42 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te Ekmek ve Pideye Zam İddiaları Yalanlandı

14:20 - Gündem

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Gaziantep Lokantacılar Odası’nda Katmerci Dönemi Devam Ediyor

20:46 - Gündem

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem