?>

CHP'de ilçe başkanlarıda temayülle belirlenecek!

CHP Gaziantep İl ve ilçe yönetimlerinin görevden alınmasıyla başlayan süreç devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep'te merkez ve taşra ilçe başkanlarını başlayan temayül yoklamasıyla belirleme kararı aldı.

Özel Haber - 4 yıl önce

CHP Gaziantep’te 9 Kasım 2020 tarihinde CHP İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınmasının üzerinden 15 ay geçti. 15 aylık süreçte yalnızca Geçici İl Yönetim Kurulu belirlenirken, partililerin uzun süredir beklediği İl ve ilçe Kongreleri de yapılamadı. CHP İl ve İlçe yönetimlerinin kaderi merak edilirken, geçtiğimiz hafta Geçici İl Yönetiminde revizyona gidildi. CHP Gaziantep’in 7 kişilik geçici yönetim kurulunda Vicdan Aktaş, Mustafa Doğan ve Ayşe Ufuk Kepkep görevden ayrıldı. İl Başkanı Neşet Uçar, ayrılan isimlerin yerine Didem Akyılmaz Kalkan, Şükran Kırık ve Mehmet Kayhan Koçak’ı getirdi.

KONGRE YAPILMAMA KARARI ALINDI

İl Yönetim Kurulunda yapılan revizyonun ardından İlçe yönetimleri ile ilgili süreçte de hareketli günler yaşanıyor. İl Yönetimine yakın isimlerden alınan bilgilere göre, İlçe Yönetimlerine 5’er kişilik Geçici İlçe Kurulları atanacak. Bir aylık dönem içerisinde İlçe Yönetimlerine Genel Merkez tarafından atamalar yapılacak. İl ve ilçe Yönetimleri ile ilgili kongre süreci işlemeyecek. Atanan isimler, ilçeleri olası bir erken seçim ve Genel Seçimlere hazırlayacak. İl Yönetiminde, görevlendirilen 7 isim dışında alt komisyonlar oluşturulacak. Bu şekilde bir yapıyla yılsonuna kadar devam edilecek. Genel Başkanının isteği doğrultusunda partiye yeni isimlerin katılması, yeni isimlerin yönetimlerde görev alması içi çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Öte yanda ilçelerde oluşturulacak Geçici Yönetimlerle ilgili eski ilçe yöneticilerinden de görüş alınacak.  Oluşturulacak Geçici İlçe Kurulları, sandık görevlileri, okul görevlilerinin belirlenmesi, kente yapılacak ziyaretlerde milletvekilleri, çeşitli komisyonların ziyaretlerinde, Genel Başkanın Gaziantep programlarında eşlik edecek, ilçe yönetimleri oluşturulacak. Seçim takviminin açıklanmasının ardından ise yeni yönetimler görevlendirilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Fuhuş operasyonuna 3 tutuklama

2022-03-02 05:47 - Asayiş

Hırsızlık şüphelisi 4 şahıs tutuklandı

2022-03-03 08:35 - Asayiş

7 kilogram kaçak nargile tütünü ele geçirildi

2022-03-03 05:25 - Asayiş

Yasa dışı bahis operasyonunda 18 tutuklama

2022-02-27 05:03 - Asayiş

İHRACATTA SEVİNDİREN RAKAMLAR

2022-03-02 11:53 - Ekonomi

GAİB Mart ayı eğitim takvimini duyurdu

2022-03-01 05:33 - Ekonomi

21 kaçak göçmen yakalandı

2022-03-01 05:32 - Asayiş

60 düzensiz göçmen yakalandı

2022-02-28 08:24 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonuna 12 tutuklama

2022-02-25 06:08 - Asayiş

690 bin makaron ele geçirildi

2022-02-27 05:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Adem Özdemir TÜGEM Gaziantep İl Başkanlığı Görevine Başladı

18:14 - Özel Haber

AYKILIÇ GROSS’UN BAŞARISI TESCİLLENDİ

11:10 - Özel Haber

EXTRONGLOBAL’den İçecek Sektörüne Yenilikçi Vizyon

18:03 - Özel Haber

Gaziantep Beyazay’da Yeniden Yapılanma

18:34 - Özel Haber

Yeniden Refah Partisi Şahinbey’den Engelliler Günü’nde Sorunlara Yerinde Tespit

17:43 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep İyilik Hareketi’nden Minik Kalplere Büyük Destek

21:14 - Yaşam

Adem Özdemir TÜGEM Gaziantep İl Başkanlığı Görevine Başladı

18:14 - Özel Haber

AYKILIÇ GROSS’UN BAŞARISI TESCİLLENDİ

11:10 - Özel Haber

Gaziantepli Çiftçiler İçin Meclis’te Kritik Görüşme

10:00 - Gündem

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem