?>

Büyükşehir’den arıcılara 2 bin arı kovanı daha

Daha önce arı üreticisine 4 bin arı kovanı dağıtan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi...

Gündem - 9 yıl önce

Daha önce arı üreticisine 4 bin arı kovanı dağıtan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, arı üreticilerine 2 bin kovan daha dağıttı.

Kovan dağtımı için Botanik Bahçesi’nde düzenlenen törene AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyyüp Özkeçeci, Arı Yetiştiricileri Birliği üyeleri ve ilgililer katıldı.

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül baharın gelişiyle birlikte çok güzel ve anlamlı bir hizmet için bir araya geldiklerini kaydetti. Sürekli çiftçilerin ve köylülerin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür eden Gül, “Arı gibi memleketimize daha çok nasıl hizmet ederim diye çalışan bir büyükşehir belediye başkanımızı var. Bu çalışmalarda hamolsun meyvelerini veriyor. Bu kovan dağıtımı sayesinde Gaziantep’te 100 ton civarında artış olmuş, bu sevindirici bir durum. Ama bu yetmez diyoruz. Daha fazla üretim ve artış için, ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine katkı için bu tür programlar çok önemli” diye konuştu.

Tören öncesinde arı üreticilerine Gaziantep arıcılığı ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Çin’de kovan başı üretimin 47 kg. Türkiye’de ise 17 kg olduğunu söyledi. Türkiye’nin Akdeniz ve Mezotopomya’da yer aldığını, coğrafi olarak daha iyi iklime, insan olarak daha çalışkan insanlara sahip olduğunu belirtti.

Arıcılar için bal ormanı kurduklarını ifade eden Şahin, arı ve karıncanın çalışkanlığına dikkat çekti. 2014 yılında 130 bin ton bal üretildiğini, 2016 yılında 220 bin toh üretildiğini ve rakamların yeterli olmadığını aktaran Şahin, “Bizim üretimimizi arttırmamız lazım. Güçlerimizi birleştirmemiz ve daha çok çalışmamız gerikyor” dedi.

TOPLAMDA 10 BİN KOVAN DAĞITILACAK

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da kuruldukları günden buyana Gaziantep’te yaptıkları projeleri özetledi. Her ilçenin toprak yapısına göre tarımsal destekleme yaptıklarını belirten Yılmaz, arıcılıkta en çok kovan sahibini Çin ikinci sırada ise Türkiye’nin olduğunu söyledi. Yılmaz, bal üretiminde ise Çin’in gerisinde kalındığını belirtti. Yılmaz, Kuran’ı Kerim’de de balın önemine dikkat çekildiğini ayetlerle örenklendirdi.

Geçmiş 2 yıl içinde 4 bin arı kovanı dağıtımı yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, bugün de 2 bir kovan ile 6 bin kovan dağıttıklarını belirtti. Arı kovanı dağıtım projesinin 5 yıl süreceğini ve bu süreç içerisinde toplamda 10 bin kovan dağıtmayı planladıklarını belirten Yılmaz, “Bu proje ile hem kovan sayısını hem bal üretimini en az yüzde 50 oranında arttırmak isiyoruz. Sadece arı ve kovan iel ilgili çalışma yapmıyoruz. Bunların bal üretimi için bal ormanları ile ballı ve niktarlı tohumları üreticilerimize veriyoruz. Bal ormanlarımıza lavanta bitkileri dikdik ve lavanta balları almaya başladık” diye konuştu.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca ise Gaziantep arıcılığı ile ilgili genel bilgiler verdi. Koca, 120 yıl aradan sonra Türkiye’de arıcılık kongresinin yapılacağını ve ülkede arıcılığını geldiği konuma dikkat çekti.Konuşmaların ardından Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Başkan Şahin’e arıların olduğu bir tablo hediye edildi. Daha sonra üreticiler ile birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılan hikayesine döndü

2017-03-22 11:40 - Güncel

Gaziantep'te yaşanan feci kaza kameralara yansıdı

2017-03-26 07:15 - Güncel

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

2017-03-23 12:44 - Güncel

Yemeni ustaları yetişecek

2017-03-19 10:52 - Mobil

Bülent Uygun: "Katar’a dönmeyi düşünüyorum"

2017-03-20 09:04 - Spor

Mimardan ‘Hayır’a suç duyurusu

2017-03-26 08:51 - Gündem

Gaziantep'teki 8 bin 500 Kobiye faizsiz kredi müjdesi

2017-03-20 12:27 - Ekonomi

Parkomatta ‘VIP’ uygulama

2017-03-23 12:14 - Güncel

Gül Özkaplan Halı’da işçilerle buluştu

2017-03-23 09:59 - Gündem

Cami tuvaletinde altın vuruş

2017-03-24 10:37 - Güncel

İlgili Haberler

Gaziantep Adliyesi’nde Büyük Değişim

12:44 - Gündem

Türkiye’de İlk Kez GAÜN’de “Mühendislik Ruhu” Korteji Yollardaydı

19:35 - Gündem

CHP İl Başkanı Açar’dan Gaziantep Modeline Sert Eleştiri

16:14 - Gündem

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Vakkas Açar’dan Sert Mesajlar ve Cumhuriyet Vurgusu!

15:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Yarın Su Kesintisi

17:21 - Yaşam

Gaziantep Adliyesi’nde Büyük Değişim

12:44 - Gündem

Gaziantep Kent Konseyi’nden Anlamlı Proje

13:33 - Yaşam

Türkiye’de İlk Kez GAÜN’de “Mühendislik Ruhu” Korteji Yollardaydı

19:35 - Gündem

Gaziantep Beyazay’da Yeniden Yapılanma

18:34 - Özel Haber