?>

Büyükşehir çiftçinin yanında

Yaşam - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, yürüttüğü tarım faaliyetleri kapsamında hem çiftçilere, hem de üreticilere verdiği desteklerle gönülleri kazandı, tüm olumsuz şartlara rağmen kırsal kesimin kalkınmasına katkı sundu.

Sanayi şehri olduğu kadar tarım kenti de olan Gaziantep, yine bir ilke imza attı. Türkiye’de ilk kez Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığını kuruldu. Daha önce Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevini yürüten Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Yılmaz’ı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kırsal kesimi güçlü tutmak için hazırladığı güçlü projelerle çiftçilerin ve üreticilerin yanında durdu, hiçbir zaman elini üzerlerinden çekmedi.

4 YIL BOYUNCA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLDÜ

Gaziantep gastronomisinin önemli unsurlarından Dolmalık Antep Biberi ve Sof Domatesi fidelerinden 1 milyon adedini çiftçilere ücretsiz dağıtan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 4 yıl boyunca önemli çalışmaların altına imzasını attı. Kuraklıkla mücadele eden çiftçilerin desteklenmesine yönelik 5 bin 235 ton buğday ve arpa tohumu verdi. Antepfıstığını geliştirme projeleri kapsamında ilk defa üretilen ''Yeşil Altın'' gübresinden 200 ton çiftçilere dağıtıldı, verim artışı sağlandı. 1246 ağaç erkek Antep fıstığı aşılandı. Yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla üreticilere toplam 4 bin 700 ton yem desteği verildi. Arıcılığı geliştirme projesiyle arıcılara 8 bin adet kovan desteği sağlandı. Korunga, kekik, lavanta gibi bitkilerin yer aldığı bal ormanı kuruldu. Hijyen Süt Mutlu Kadın Projesi doğrultusunda 200 kadın çiftçiye süt sağım makinası verildi. Koyun Süt Yemi Dağıtımı Projesi’yle gebe hayvanların yetersiz beslenme nedeniyle yavru atmasını önlemek ve süt verimini artırmak amacıyla 9 ilçede 9 bin 500 çiftçiye 4 bin 700 ton koyun süt yemi dağıtıldı.Öte yandan 100 çiftçiye antepfıstığında budama eğitimi, 240 çiftçiye arı yetiştiriciliği eğitimi ve 120 çiftçiye genel çiftçi eğitimi verildi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Nizip’te aşiretler coştu

2018-12-12 09:30 - Özel Haber

Demir gözaltına alınmadı

2018-12-13 03:14 - Güncel

Erkan Erdem projelerini anlattı

2018-12-18 07:40 - Yaşam

Sarıbal’dan tepki

2018-12-13 11:41 - Özel Haber

Sağlıkta “BAYINDIR” farkı

2018-12-16 09:38 - Özel Haber

ANILARDA KALACAK

2018-12-12 09:31 - Özel Haber

MİLLETVEKİLİ ALİ ŞAHİN KÖŞE YAZARLIĞINA BAŞLADI

2018-12-16 09:39 - Güncel

KILIÇDAROĞLU İNTİKAMINI KÖTÜ ALDI

2018-12-14 10:39 - Özel Haber

“BİTTİ DİYORLARDI HERKES GÖRDÜ”

2018-12-17 09:36 - Özel Haber

Fizik tedavide “SEVGİ” farkı

2018-12-14 10:38 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep’te Gençler Demokrasi Okulu’nda Buluşuyor

16:21 - Yaşam

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden Türkiye’de Bir İlk

23:18 - Yaşam

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem