?>

Büyükşehir Belediyesinin online çalıştayları sürüyor

Gündem - 5 yıl önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde MAtchUP projesi kapsamında “Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla Büyükşehir Belediyeleri, MAtchUP Şehirler Ağı Katılımcı Belediyeler, Antalya İlçe Belediyeleri, akademisyenler ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun katılımıyla “Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştayda, engelli bireylerin kentsel mekanda ya da sanal ortamda, kentsel hizmetlere ve uygulamalara erişilebilirliğinin sağlanması ve artırılması için neler yapılması gerektiği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Tüm bu alanlarda engelleri ortadan kaldırmak için, düzenlenen çalıştayda ortaya konan görüşlerin yapılacak çalışmalarda yol gösterici olması bekleniyor.

Çalıştayda; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri ve Proje Şube Müdür Vekili Güliz Yaman, hazırlıklarına başlanan “Sürdürülebilir Kent İçi Hareketlilik Planı”nda yer alacak “Sürdürülebilir Ulaşım Çözümleri” ile kentte herkes için erişilebilir, emniyetli, güvenli ulaşım türlerinin arttırılması ve kent halkının yaşam kalitesinin iyileştirilmesinin planlanlandığını anlattı. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ise, “Engelli Erişilebilirlik Çözümleri” için tüm yerel yönetimlerle işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

NİZİP’E MODERN DEVLET HASTANESİ

2021-03-15 10:23 - Özel Haber

İNTİHAR VAKALARI ARTIYOR!

2021-03-18 11:13 - Özel Haber

Servisçiler OSB’ye çalışıyor

2021-03-18 11:10 - Özel Haber

Ali Topçuoğlu'nun hayat hikayesi kitap oldu

2021-03-16 06:34 - Mobil

50 Milyon TL’lik dorse vurgunu

2021-03-15 07:47 - Asayiş

Gaziantep’te vaka sayısı arttı!

2021-03-16 10:52 - Özel Haber

Dev uyuşturucu operasyonu

2021-03-13 16:21 - Asayiş

CHP’DE KARAR GÜNÜ!

2021-03-14 07:24 - Özel Haber

Ekmekte denetim sürüyor

2021-03-17 10:51 - Özel Haber

1 milyon patent hedefinin yeni durağı Aksaray oldu

2021-03-16 07:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Gaziantep Lokantacılar Odası’nda Katmerci Dönemi Devam Ediyor

20:46 - Gündem

Kadınlar ve Çocuklar Korunmuyor, Sistem Seyirci

14:24 - Gündem

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem