?>

Büyükşehir Belediyesinin online çalıştayları sürüyor

Gündem - 4 yıl önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde MAtchUP projesi kapsamında “Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla Büyükşehir Belediyeleri, MAtchUP Şehirler Ağı Katılımcı Belediyeler, Antalya İlçe Belediyeleri, akademisyenler ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun katılımıyla “Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştayda, engelli bireylerin kentsel mekanda ya da sanal ortamda, kentsel hizmetlere ve uygulamalara erişilebilirliğinin sağlanması ve artırılması için neler yapılması gerektiği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Tüm bu alanlarda engelleri ortadan kaldırmak için, düzenlenen çalıştayda ortaya konan görüşlerin yapılacak çalışmalarda yol gösterici olması bekleniyor.

Çalıştayda; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri ve Proje Şube Müdür Vekili Güliz Yaman, hazırlıklarına başlanan “Sürdürülebilir Kent İçi Hareketlilik Planı”nda yer alacak “Sürdürülebilir Ulaşım Çözümleri” ile kentte herkes için erişilebilir, emniyetli, güvenli ulaşım türlerinin arttırılması ve kent halkının yaşam kalitesinin iyileştirilmesinin planlanlandığını anlattı. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ise, “Engelli Erişilebilirlik Çözümleri” için tüm yerel yönetimlerle işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

NİZİP’E MODERN DEVLET HASTANESİ

2021-03-15 10:23 - Özel Haber

İNTİHAR VAKALARI ARTIYOR!

2021-03-18 11:13 - Özel Haber

Servisçiler OSB’ye çalışıyor

2021-03-18 11:10 - Özel Haber

Gaziantep’te vaka sayısı arttı!

2021-03-16 10:52 - Özel Haber

50 Milyon TL’lik dorse vurgunu

2021-03-15 07:47 - Asayiş

Ali Topçuoğlu'nun hayat hikayesi kitap oldu

2021-03-16 06:34 - Mobil

Dev uyuşturucu operasyonu

2021-03-13 16:21 - Asayiş

CHP’DE KARAR GÜNÜ!

2021-03-14 07:24 - Özel Haber

Kavurmaya dikkat çekildi

2021-03-19 06:27 - Özel Haber

Kurallara uymayan yandı!

2021-03-15 05:54 - Özel Haber

İlgili Haberler

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

YRP'li Sedat Yıldız: Yapay Polemiklerle Oyalanıyoruz!

16:19 - Gündem

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

GAZİANTEP Adalet için geliyoruz; çünkü Biz Farklıyız!

18:06 - Genel