?>

Bu ziyaret önemliydi

Özel Haber - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek El Şafi’yi ziyaret etti. En son görüşme 2014 yılında gerçekleşmişti. Gerçekleştirilen ziyaretin oldukça faydalı geçtiğini anlatan Fatma Şahin, ilişkin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini belirtti.

“BİRÇOK ALANDA ORTAK ADIMLAR ATMAK İSTİYORUZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ve Gaziantep’in ticaret, sanayide, turizm, kültürel ve sosyal alanda birçok ortaklarının bulunduğunu, ancak daha çok ortak projeler ve ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti. Gaziantep’e bölgesel açıdan bakıldığı zaman önemli bir sanayi kenti olduğunu belirten Şahin, Gaziantep’in Ortadoğu’nun ticaret, finans, lojistik ve bölgesel fuarlarla güçlü bir kent olduğuna vurgu yaptı. Sanayi ve ticaretin kültür ilişkileri ile taçlanacağını vurgulayan Şahin, “Şuanda 5 tane antik kentimiz var. Zaten kentimiz bir müzeler kenti olarak anılıyor. Zeugma Mozaik Müzesi dünyanın en büyük müzesidir. Gastronomide çok iyiyiz, mükemmel bir mutfak kültürümüz var. Gaziantep’e has bakır, gümüş işlemeliği, sedef gibi el sanatları alanında çok önemli yerli marka ve ürünlere sahibiz” diye konuştu.

“İKİLİ İLİŞKİLER ARTACAK”

Her iki ülkenin bu ilişkileri daha üst düzeye çıkarmak için arzularının bulunduğunu aktaran Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al- Shafi, bu ilişkileri daha da güçlendirmek için bu tür ziyaretlerin olması gerektiğini söyleyerek, “Ekonomik, ticari, sosyal ilişkiler alanında gelişmeler sağlanması durumunda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini ifade ederim. Daha önce yapılan yatırımlar sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi bir konuma geldiğini kaydederim” şeklinde konuştu.

HABER//SABİHA NİGAR KOCAMAN

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO, ERDEMOĞLU VE KALYONCU AİLELERİ İLK 100’DE

2019-11-03 09:50 - Güncel

ÖZDEMİR BEY CADDESİ’NE ARTIK BİR ÇÖZÜM BULUN!

2019-11-06 11:57 - Özel Haber

BURASI GAZİANTEP FACİADAN DÖNÜLDÜ

2019-11-06 11:56 - Özel Haber

Özkaraman cinayete kurban gitti

2019-11-08 09:00 - Güncel

TESİS ADI ALTINDA MERDİVEN ALTI İŞ!

2019-11-03 09:41 - Özel Haber

ERDEM KOLEJİNDE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ SEMPOZYUMU

2019-11-07 05:49 - Yaşam

GAZİANTEP BASIN İLAN KURUMU İLE ÖZEL ANKA HASTANESİ ARASINDA İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

2019-11-07 05:55 - Güncel

“Tüketiciler emlak alımında uyanık olmalı”

2019-11-07 11:24 - Özel Haber

Ayaklarıyla dünyaya meydan okuyor

2019-11-06 05:41 - Güncel

Gaziantep GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek: "Sanayide çarklar daha hızlı dönmeye başladı"

2019-11-06 05:39 - Güncel

İlgili Haberler

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber

GAGİKAD’dan Kadınlara Nefes Aldıran Eğitim Programı

10:52 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Anahtar Parti’den Birlik Sofrası

13:52 - Yaşam

Sağlıkta Skandal İddia! PET Çekimi İçin Gelen Hasta Mağdur Edildi

12:56 - Yaşam

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber