Belediye Pasajı tadilattan geçirilsin

Güncel - 7 yıl önce

Eski Adliye Meydanı’nın alt kısmında yer alan Belediye Pasajı, su sızıntıları nedeniyle her geçen gün biraz daha çürüyor. Pasaj tavanında meydana gelen şişme ve çürüme durumuna karşı çeşitli önlemler alan pasaj esnafları, yağmurlu günlerde pasajda su baskınları yaşandığını söylediler. Esnaflar, “4 yıl önce Eski Adliye Binası’nın da bulunduğu meydanda yapılan yenileme çalışmalarının ardından pasajda su sızıntıları meydana gelmeye başladı” diye konuştular.

Belediye Pasajı Gaziantep Pasaj Kültürü’nün önemli yansımalarından biri olarak dikkat çekiyor. Pasajın üst kısmında yer alan Atatürk Heykeli’nin yer aldığı meydanda 4 yıl önce gerçekleştirilen restorasyon sonrasında yerde bulunan taşlar değiştirildi. Taşların değişimi sırasında Eski Adliye Meydanının alt kısmında yer alan Belediye Pasajı esnafları, yağmurlu ve karlı günlerde meydandaki taşlardan sızan sular nedeniyle pasajın ve iş yerlerinin zarar gördüğünü ifade ederek, çalışmaların başlatılmasında rol oynamıştı. Ancak taşların değişiminden 1 yıl sonra pasaj esnafları aynı sorunla karşı karşıya kaldılar. Eski Adliye Meydanı’ndaki zeminden sızan yağmur suları pasajın hemen her noktasında sızıntılara neden oldu. Pek çok noktada tavanlarda çökme olurken, bazı esnaflar çözümü tavan kısmına sac döşemekte buldu. Birçok dükkan sızıntılar nedeniyle zarar görürken, bazı esnaflar dükkan önlerine su sızıntıları nedeniyle plastik kaplar koymak zorunda kaldılar. Durum karşısında gazetemize konuşan esnaflar, mağdur olduklarını dile getirerek, sorunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini söylediler.

ESNAFLAR KONUŞTU:

“SORUN BİTMİYOR”

Belediye Pasajında meydana gelen olumsuz durumu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini söyleyen Belediye Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Koyuncu, “Pasajımızda meydana gelen su sızıntıları ve esnafın bu durumdan rahatsızlık duyduğunu Büyükşehir Belediyesine 6 ay önce ilettik. Büyükşehir Belediyesinde bize yapılan geri bildirimde, yapım işi için ihale açıldığını ve ihale sonrasında çalışma yapılacağı söylendi. 4 yıl önce yapılan tavanlarımızda yapımın ardından sızıntılar başladı. Bu durum ne yazık ki pasajımızda kötü görüntülere sebep oluyor. Pasajdaki tavanlar birden fazla kez yenilendi ancak sorun bitmek bilmiyor. Meydanın yenilemesini yapan firma ile ilgili sıkıntı var. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin meydan restorasyonu sırasında yapım işlerini daha iyi denetlemesi gerekiyordu. Denetleme sağlıklı yapılsaydı bugün bu durumla karşılaşmazdık. Pasajda bulunan 130 esnafımız ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk. Ancak bir netice alamadık. Şimdi ihale yapılarak, sıkıntılarımızın giderilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“SU SIZINTILARINI KAP KACAK İLE ÖNLEYEMEYİZ”

Meydanda yapılan yenileme çalışmaları kapsamında zeminde yer alan taşların yenilendiğini ifade eden Erdal Görücü, “Meydanda yapılan yenileme faaliyetleri sırasında pasajın tavan kısmı da yenilendi. Ancak yenileme faaliyetlerinin ardından tavanda akmalar yaşanmaya başladı. Her yıl Aralık ayından itibaren pasaj çatısında su sızıntıları başlıyor. Karlı ve yağmurlu günlerde bu sızıntılar daha da artıyor. Durum karşısında elimizdeki kap kacak ile sızıntıları önlemeye çalışıyoruz ancak bu da bir fayda sağlamıyor. Yoğun yağışın olduğu günlerde tavandaki sızıntılar ve akmalar daha da artıyor. Pasajın bu halinden tüm esnaflar rahatsız oluyor. Vatandaşlarda bu görüntü ile karşılaştıkları için pasaja girmek istemiyorlar. Haliyle pasaj içerisindeki görüntü işlerimizi de etkiliyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Pasajımızda meydana gelen bu olumsuz duruma çare bir an önce çare bulunmalı” şeklinde konuştu.

“80 BİN LİRA PARA HARCANDI”

Eski Adliye Meydanı’nda 4 yıl önce yenileme çalışması yapıldığını belirten Hüseyin Avcı, “Belediye Pasajının üst kısmında yer alan meydan 4 yıl önce yenilendi. Proje için 80 bin lira para harcandı. Tavanlarımız bu çalışma sırasında yenilendi ancak 1 yıl geçmeden yeniden tavanda akmalar başladı. Pasajdaki durumu görüyorsunuz, tavanlar sürekli akıyor. Gaziantep’te etkili olan kar ve yağmur yağışlı dönemlerde sızıntılar daha da artıyor. Pasaj esnafı mağdur oluyor. Pasajımıza turistler geldiği zaman karşılaştıkları manzara onlar hayrete düşüyor. Pasajın tavanları çökmüş ve her yerden suların sızdığı manzara karşısında biz bile şaşırıyoruz. Turistlerin bu durumu yadırgamaması mümkün değil. Pasajın içerisinde kış aylarında sızıntılardan dolayı duramıyoruz. Aldığımız ürünler zarar görecek, bir yerden tavan çökecek diye endişe ediyoruz. Geçmişte meydanda yapılan restorasyon eksik yapıldı. Bundan dolayı pasajın tavanında sürekli su sızıntıları oluyor. Öte yandan pasajın içerisinde tavanın çürümesi ve rutubet nedeniyle kötü bir koku ortaya çıkıyor. Koku bazı günler dayanılmaz boyutlara ulaşabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nden soruna çözüm bulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“PASAJ ESNAFLARI OLARAK MAĞDURUZ”

Pasajdaki tavanda meydana gelen su sızıntıları nedeniyle rahatsız olduklarını söyleyen Kadir Toplar, “Pasajımızdaki sorun yenileme çalışmalarının yapıldığı kış ayından itibaren başladı. Sağlıksız yapılan çalışma nedeniyle taşlardan sızan sular pasajımızı bu hale getirdi. Esnaf arkadaşlarımız dükkanlarını korumak için çeşitli önlemler alıyor ancak aldığımız bu önlemler yeterli olmuyor. Her yıl kış aylarında bu sorunu yaşıyoruz. Pasaj esnafları olarak mağdur durumdayız ve Büyükşehir Belediyesi’ni n bu mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

“YÜKLENİCİ FİRMA SORUMLULUK ALMALI”

6 yıldır Belediye Pasajında esnaflık yapan Akif Ural ise, 4 yıl önce meydanın yenilendiğini belirtti. Ural, “Yenileme sırasında meydanda bulunan taşlar değiştirildi. Ancak değiştirilen taşlardan sızan yağmur ve kar suları nedeniyle pasajımız zarar gördü. Sızıntılar nedeniyle pasajın bazı noktalarında şişmeler meydana geldi. Bazı yerler ise tavandan sızan sular çökmelere neden oldu. Bazı esnaflarımızın dükkanlarında sızıntılar yaşanıyor. Durum karşısında çözüm istiyoruz. Pasajda meydana gelen zarar karşısında yüklenici firmanın sorumluluğu üstlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

FIFA’dan devrim gibi karar

2017-01-10 07:02 - Dünya

Osman Beyazid Osmanoğlu, New York’ta son yolculuğuna uğurlandı.

2017-01-10 05:38 - Dünya

Çin’de huzurevinde yangın: 7 ölü

2017-01-04 11:07 - Genel

Açılan kapı kadını otobüsün altına itti

2017-01-09 05:29 - Genel

Kaza yapan araçlar işçileri biçti !

2017-01-10 04:35 - Genel

BM: Suriye’de su tedarikine zarar verilmesi savaş suçu

2017-01-06 09:00 - Genel

Rusya’dan CIA Başkanı Brennan’a sert yanıt

2017-01-05 05:43 - Genel

2017 Merkel için zor bir yıl olacak

2017-01-04 11:00 - Genel

ABD ordusunda başörtüsü ve sakal izni

2017-01-05 05:40 - Genel

Yaralı Filistinliyi öldüren İsrail askeri suçlu bulundu

2017-01-04 09:13 - Genel

İlgili Haberler

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

THY'NİN RÖTARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

23:11 - Güncel

Empati Derneği’nden Eğitime Bir Destek Daha

21:39 - Güncel

Sanko Üniversitesi Ek Kontenjanla Gelecek Öğrencilerini Bekliyor

15:37 - Güncel

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem