?>

Bakan Turhan, GAZİRAY çalışmalarını inceledi

Yaşam - 7 yıl önce

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gaziantep’te yapımı devam eden “Gaziray Projesi” çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. GAZİRAY’ın 2020 yılında tamamlanacağının müjdesini de veren Turhan, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

Gaziantep’te çeşitli programlara katılan ve devam eden projeleri yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yapımı devam eden GAZİRAY şantiyesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Şantiye alanında çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren Turhan, “GAZİRAY çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem demiryolu hattının rehabilitasyonu hem de hızlı demiryolu projesinin bir parçası olacak olan ve ayrıca şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti olarak faaliyet verecek olan bu projede önemli mesafeler kat edilmiş durumda. Toplam 25 kilometre uzunluğundaki bu projenin Başpınar Kavşağı ile Mustafa Yavuz Kavşağı arasındaki çalışmalar yoğun şekilde yürütülüyor. Bu hatta 16 adet istasyon bulunuyor. Bu proje Gaziantep'in yerleşim yerleri ile çalışma alanlarını birleştirecek. Günde 360 bin vatandaşımıza ulaşım hizmeti verecek olan bu proje genel olarak yüzde 70 mertebesinde ilerleme sağlanmış durumda” dedi. "Bu projeyi 2020 yılı içerisinde tamamlamış olacağız"

Projenin 2020 yılında tamamlanacağının müjdesini de veren Turhan, “Bu projenin 20 kilometrelik kısım hafif raylı sistem olarak açıkta inşa ediliyor. Projeyi etap etap hizmet alacağımızı söylemiştik ama tamamını 2020 yılı içerisinde tamamlamış olacağız ve bütün kesimleriyle birlikte hizmete almış olacağız. Ben projede çalışan işçisinden mühendisine kadar burada hizmet veren idari kademedeki yöneticisinden idarecisine kadar herkese teşekkür ediyorum hayırlı olsun diyorum” diye konuştu. Açıklamanın ardından şantiye alanında incelemelerde bulunan Bakan Turhan, projede çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

“NEYİNDEN ÇEKİNECEĞİM?"

2018-12-30 09:45 - Röportajlar

ESKİ GÜNLERE DÖNDÜREN ŞEKER

2018-12-26 08:12 - Özel Haber

PIRLANTADA 'ÇADIR' HİLESİ



2018-12-25 08:27 - Röportajlar

“YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEYİZ”

2018-12-27 05:17 - Röportajlar

Asgari ücret belli oldu: Büyük artış !

2018-12-25 05:31 - Güncel

OLİ’DE RAF FARKLI FATURA FARKLI!

2018-12-27 09:48 - Özel Haber

Celal Açık’a önemli ödül

2018-12-28 10:21 - Özel Haber

'BİL OĞLUM' TÜRKÜSÜ'NDE DİKKAT ÇEKEN DEĞİŞİKLİK

2018-12-26 05:34 - Özel Haber

TRİKODA PAZAR DARALIYOR!

2018-12-24 09:57 - Özel Haber

Kadınlar salon hokeyi şampiyonu Polisgücü

2018-12-25 09:07 - Spor

İlgili Haberler

Gaziantep İyilik Hareketi’nden Minik Kalplere Büyük Destek

21:14 - Yaşam

IKEA Gaziantep Şubesi Basına Tanıtıldı

15:22 - Yaşam

Grip Bu Yıl Daha Erken Yayılıyor

10:37 - Yaşam

Gaziantep’te Yarın Su Kesintisi

17:21 - Yaşam

Gaziantep Kent Konseyi’nden Anlamlı Proje

13:33 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep İyilik Hareketi’nden Minik Kalplere Büyük Destek

21:14 - Yaşam

Adem Özdemir TÜGEM Gaziantep İl Başkanlığı Görevine Başladı

18:14 - Özel Haber

AYKILIÇ GROSS’UN BAŞARISI TESCİLLENDİ

11:10 - Özel Haber

Gaziantepli Çiftçiler İçin Meclis’te Kritik Görüşme

10:00 - Gündem

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem