?>

Bakan Işık HDP'ye tepki gösterdi

Adıyaman programı öncesi hava yoluyla Gaziantep'e gelen Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gündem - 10 yıl önce

Adıyaman programı öncesi hava yoluyla Gaziantep'e gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ankara bombacısının taziyesine katılan HDP’li vekil ve yöneticilerle ilgili konuşan Bakan Fikri Işık, “Siz 29 tane masum insanın canına kast eden bir teröristin taziyesine gitmekle teröre açık destek verdiğinizi göstermiş oluyorsunuz’’ dedi. Bakan Işık, konuşmasının devamında, "Hiç bir demokrasi şiddeti ve terörü övmeyi, cesaretlendirmeyi, desteklemeyi, yardım ve yataklık etmeyi kabul etmez ve affetmez. HDP ya demokrasiden yana olacak ya terörden yana olacak. HDP, söylemde demokrasiden yana, eylemde terörden yana. Artık HDP'nin net bir karar vermesi lazım ve duruşunu netleştirmesi lazım. Siz 29 tane masum insanın canına kast eden bir teröristin taziyesine gitmekle teröre açık destek verdiğinizi göstermiş oluyorsunuz ve bunun gibi sayısız örnekler var. Bu artık milletin sabrını taşırıyor. Bu noktada HDP'nin bir karara varması lazım. Bu topraklar bizim bin yıldan daha fazla kardeşçe yaşadığımız topraklar. Bu topraklara kim fitne tohumu ekmeye çalışırsa, kim ayrılık tohumu ekmeye çalışırsa en büyük tokadı önce milletimizden yer, sonra da ülkemizin birliğini, beraberliğini savunan her kurumdan yer. Bu konuda HDP'nin mutlaka bir karar vermesi gerekiyor. Artık bu aşamada HDP'nin gideceği bir yer kalmadı. Ya tavrını demokrasiden yana koyacak ve terör 'dur' diyecek, 'sen ne yapıyorsun, bu kazılan çukurlar bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve demokrasiye karşı kazılmış çukurlardır. Bu tehdit demokrasiyedir. Ben halktan oy aldım, aldığım oyun hakkını vermek için demokrasiden yana olmak zorunda olmalıyım' diyecek. Ya da 'ben teröre teslim oldum, bizi Kandil rehin aldı, bizim başka yapacak bir işimiz yok' dersiniz. Bırakırsınız. ona göre de artık demokratik hukuk devleti içerisinde yapılması gereken ne varsa yapılır" ifadelerine yer verdi. Basın açıklaması sonrası Adıyaman’a hareket eden Bakan Işık’ın, Sur ilçesinde şehit olan Selçuk Dost’un cenaze törenine katılacağı öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

“Üçoklar yardım bekliyor”

2016-02-23 08:19 - Mobil

12 ay her türlü meyve

2016-02-23 14:35 - Mobil

TÜİK’İN “DEHA “ MÜDÜRÜ

2016-02-23 05:17 - Mobil

‘Tüm takım inandık’

2016-02-19 11:21 - Spor

Gaziantep'te köpek güzellik yarışması

2016-02-21 11:11 - Yaşam

Gaziantep Ülkü Ocakları terörü lanetledi

2016-02-18 11:51 - Gündem

Gaziantep’te motosiklet hırsızlığı

2016-02-23 12:34 - Asayiş

Faraç Toktaş, "Emlakta denetim sağlanacak"

2016-02-21 10:01 - Mobil

Ahmet Tiryakioğlu ‘Amaçlarına ulaşamayacaklar’

2016-02-18 09:41 - Mobil

GAÜN’e Türkiye’nin en modern Kardiyoloji Merkezi

2016-02-17 11:51 - Yaşam

İlgili Haberler

CHP Gaziantep Göllüce Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu

12:22 - Gündem

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Altyapı Krizi

20:56 - Gündem

Anahtar Parti Gaziantep’te 2026 Yol Haritasını Netleştirdi

16:26 - Gündem

Gaziantep Kent Konseyi’nden Tarım Arazileri İçin Uyarı: Gelecek Tehlikede

15:51 - Gündem

Gaziantep’te Ünlü Mali Müşavirin Tedavisi Sürüyor

15:26 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP Gaziantep Göllüce Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu

12:22 - Gündem

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Altyapı Krizi

20:56 - Gündem

Anahtar Parti Gaziantep’te 2026 Yol Haritasını Netleştirdi

16:26 - Gündem

Gaziantep Kent Konseyi’nden Tarım Arazileri İçin Uyarı: Gelecek Tehlikede

15:51 - Gündem

Gaziantep’te Ünlü Mali Müşavirin Tedavisi Sürüyor

15:26 - Gündem