?>

Avrupa Şampiyonasında hamle yapıyorlar

Gündem - 3 yıl önce

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı sporcuları Dila Baloğlu, Kutay Sakmak ve Beren Kalyoncu, 2022 Avrupa Satranç Şampiyonası’nda ay-yıldızlı forma ile Türkiye’yi temsil ediyorlar. Birçok farklı ulusal ve uluslararası başarıya imza atan sporcuların yeni hedefi ise yurda madalya ile dönmek.

 

Yunanistan’ın Rodos Adası’nda düzenlenen 2022 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden ay-yıldızlı kadroda Şehitkamil Belediyesi Satranç Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren 3 sporcu hamle yapıyor. Yeşil-siyahlı kulüple müsabık faaliyetlerini başarıyla sürdüren ve 2022 yılına kazandıkları madalyalarla damga vuran milli sporcuların hedefi, başarı defterine uluslararası platformlarda kazanılmış bir not daha eklemek.

 

Avrupa’nın 22 farklı ülkesinden 169 sporcunun hamle yaptığı organizasyon, 30 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek. Şampiyonanın hemen ardından milli sporcular, vakit kaybetmeden Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Şampiyonası Türkiye Finali için hazırlıklara başlayacaklar.

 

SATRANÇ BRANŞINDA ÖNEMLİ BİR YOL ALINDI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Avrupa Şampiyonası ile ilgili yaptığı değerlendirmede Türkiye Satranç Federasyonu’nun kurumlar arası işbirliği ile alt yapı faaliyetlerine verdiği önemle satranç branşında önemli bir yol alındığını söyledi. Başkan Fadıloğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“2022 Avrupa Satranç Şampiyonası’nda, gazi şehrimizi ve ülkemizi temsil eden milli sporcularımızla gurur duyuyoruz. Spor akademilerimizde gerçekleştirilen çalışmalarla farklı branşlarda birçok sporcumuz ulusal ve uluslararası başarılar elde ediyorlar. Spor akademilerimizin ürünü olarak nitelendirdiğimiz bu özel başarılarda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Türkiye Satranç Federasyonu’nun, kurumlar arası işbirliği ile alt yapı faaliyetlerine verdiği büyük önemle satranç branşında önemli bir yol alındı. Bu konuda federasyonumuza ayrıca teşekkür ediyorum. Temennimiz, sporcularımızın ülkemize madalya ile dönmeleri. Milli Takım kafilemize sağlıklı ve başarılı bir şampiyona süreci diliyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

HDP'li heyet Hakimiyet Gazetesini ziyaret etti

2022-04-20 12:43 - Özel Haber

Yıldırım serbest piyasaya vurgu yaptı

2022-04-22 09:16 - Ekonomi

Güneydoğu’dan 154 Ülkeye Hububat Bakliyat İhracatı

2022-04-19 10:11 - Ekonomi

Giden geri gelemeyecek

2022-04-24 10:50 - Özel Haber

GAZİANTEP’TE EMLAK FİYATLARI SAATLİK DEĞİŞİYOR!

2022-04-19 12:09 - Özel Haber

TEGV Gaziantep 23 Nisan'da coşku yarattı

2022-04-21 14:20 - Özel Haber

Dr. Bayrak GAÜN'de Ermeni meselesini anlatacak

2022-04-20 10:38 - Özel Haber

1 ÇOCUK 1 YARDIM KOLİSİ

2022-04-22 10:26 - Özel Haber

Ramazan Bayramı'nda beslenme önerileri

2022-04-26 05:21 - Gündem

BUNLAR EMEK DÜŞMANI

2022-04-24 13:08 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem

Dülük, Zeugma’nın İzinden Dünya Turizmine Açılıyor

15:32 - Gündem

Başkan Arif Kurt: “Cumhuriyetimizi Aynı Ruhla Gelecek Nesillere Taşımalıyız”

10:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem

Dülük, Zeugma’nın İzinden Dünya Turizmine Açılıyor

15:32 - Gündem