?>

Ağrılarından ayağa kalkamayan kadın tedavi olduğu hastaneden yürüyerek ayrıldı

Gündem - 9 yıl önce

Gaziantep'te yaklaşık 2 ay boyunca yatağa bağlı yaşayan gebe kadın, gittiği Medipalpark Hastanesinden tedavinin ardından yürüyerek çıktı.

Gaziantep'te yaşayan Betül Türkoğlu (20), gebelik sırasında başlayan ve gebeliğin ileriki dönemlerinde ayağa kalkmasını engelleyen şiddetli bel ağrıları nedeniyle Gaziantep Medicalpark Hastanesine başvurdu. Yaklaşık 2 aydır yatağa bağlı kalan Betül Türkoğlu, Gaziantep Medicalpark Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Cebesoy tarafından muayene edildi. Türkoğlu, yaklaşık 20 dakika süren cerrahi müdahalenin ardından yeniden sağlığına kavuştu.

Hastaya kapalı (perkutan) vertebroplasti işlemi yapıldığını belirten Prof. Dr. Oğuz Cebesoy, "İşlem lokal anestezi altında ve skopi kullanılarak herhangi bir cilt kesisi yapmadan sadece küçük bir delik açılarak yapıldı. Ameliyat ortalama 20 dk. sürdü ve hasta işlem sonrası hemen ayağa kaldırılarak taburcu edildi. Bu işlem için herhangi bir açlık süresi yada hastanede yatış söz konusu değildir" dedi. Cebesoy, kadının gebeliğinin neden olduğu ve kırığa bağlı şiddetli ağrılardan dolayı da 2 aydır yatağa bağlı kaldığını ifade etti. Yapılan işlem sonrasında ağrıda hemen düzelme olduğunu da vurgulayan Cebesoy, hastanın normal hayatına devam ettiğini de kaydetti.

Omurga kırıkları uyarısı

Cebesoy, farklı nedenlerden oluşan omurga kırıklarına karşı uyarılarda bulunarak, "Omurgada gebeliğe, Postmenapozal Osteoporotik (kemik erimesi), travmaya-düşmeye ya da trafik kazasına bağlı kırıklar ile omurganın her türlü iyi ve kötü huylu Metastatik tümörlerinin neden olduğu çökme yada kırıklarında benzer operasyonlar yapılması gerekir. Hastanemizde de yapılan bu kısa süreli operasyonlarda başarılı sonuçlar alınmaktadır" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Saldırıyı DEAŞ üstlendi

2017-05-23 09:53 - Dünya

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

2017-05-25 07:57 - Özel Haber

Gaziantep’te peçeli, maskeli soygun girişimi kanlı bitti

2017-05-24 09:03 - Güncel

Eski nizip yolu genişliyor

2017-05-22 08:49 - Mobil

Bülent Uygun'dan iddialara sert tepki

2017-05-24 08:59 - Mobil

Gaziantep'te trafik kazası : İşçi servisi devrildi

2017-05-24 09:18 - Güncel

Dünyanın ilk kıkırdaktan kulak nakli Gaziantep’te

2017-05-23 08:54 - Güncel

Kaşmir Halı 2017 yılı koleksiyonu Domotex'te

2017-05-23 09:11 - Ekonomi

Gür Ailesi’nin mezuniyet heyecanı

2017-05-24 09:38 - Yaşam

Tırın dorsesinde kaçakçılık için kullanılan sistem şaşırttı

2017-05-24 09:01 - Güncel

İlgili Haberler

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

Milletvekili Ali Şahin Üzerinden Neyin Hesabı Görülüyor?

18:49 - Gündem

STK ve Meslek Odalarından “Bu Sadece Bir Parti Meselesi Değil” Mesajı

16:09 - Gündem

MHP’den Gaziantep’te Kritik Karar

17:54 - Gündem

PARALI BOHÇA SİYASETİ VE AKTÖRLERİ

13:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel