?>

Afrin'e girecek özel harekatçılar hazır

Yaşam - 8 yıl önce

Zeytin Dalı Harekatı'yla teröristlerden temizlenen Suriye'nin Afrin bölgesinde, 'meskun mahal' operasyonlarını yürütecek jandarma ve polis özel harekat timleri ile güvenlik korucuları için Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kurulan Müşterek Görev Merkezinde son hazırlıklar yapılıyor. 

DHA ekibi, özel harekât timlerinin hazırlıklarını görüntüledi.

'Zeytin Dalı Harekâtı'yla teröristlerden arındırılan Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilecek 'meskun mahal' operasyonlarını yürütecek Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve güvenlik korucuları için İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Müşterek Görev Merkezi oluşturuldu. DHA ekibi, son hazırlıkların yapıldığı merkezi görüntüledi. Türkiye'nin birçok kentinden şuana kadar 3 bin JÖH, PÖH ve güvenlik korucusunun sevk edildiği merkezde 6 bin güvenlik gücünün görev yapacağı belirtildi. Merkezdeki güvenlik görevlileri, 'meskun mahal' operasyonları için son hazırlıklarını yaparken, vatandaşlar da sevgi gösterilerinde bulunuyor. İlçe esnafının kurbanlık getirdiği merkeze gelen görevlilerin yakınları da Türk bayraklarıyla destekte bulunuyor. Duygusal anların yaşandığı merkezin önünde yakınlarıyla sarılarak vedalayan güvenlik görevlileri için kurban kesilip, dualar edildi.



KRİTİK NOKTALAR; CİNDERES VE RACO



Afrin bölgesinde kritik öneme sahip olduğu belirtilen Cinderes ve Raco beldelerinin etrafındaki tepeler, 'Zeytin Dalı Harekatı'yla kontrol altına alındı. Beldelere bağlı birçok köy de harekat kapsamında teröristlerden temizlendi. Cinderes ve Raco beldelerinin teröristlerden temizlenmesi için yeni hazırlıklar yapıldığı da bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bölgeye JÖH ve PÖH timleri, Cinderes ve Raco beldelerindeki 'meskun mahal' operasyonlarına katılarak tuzaklanan patlayıcıları imha edip bölgeyi güvenli hale getirecek.

JÖH VE PÖH'ÜN BAŞARILI OPERASYONLARI

JÖH ve PÖH timleri, hendek operasyonları sırasında Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ilçeleri, Mardin'in Derik, Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'meskun mahal' operasyonlarını başarıyla tamamlamıştı.



Haftanın Öne Çıkanları

40 YILLIK SANAYİ BÖLGESİ TAŞINIYOR

2018-02-15 11:56 - Güncel

Gaziantep Lisesi’nin gurur günü

2018-02-21 12:01 - Güncel

GKV’liler konferansta

2018-02-22 04:56 - Yaşam

Twiter yönetimine şikayet edildi

2018-02-18 08:56 - Güncel

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ ARAŞTIRILACAK

2018-02-20 11:53 - Özel Haber

Maydanozoğlu güven tazeledi

2018-02-15 11:50 - Güncel

Genç oyuncuya milli davet

2018-02-15 12:00 - Spor

GAZİANTEPSPOR ALTINORDU'YA YENİLDİ

2018-02-21 02:29 - Mobil

Vatandaşların sorunlarını dinledi

2018-02-18 08:54 - Güncel

"Üstün oynayan taraftık ama kazanamadık"

2018-02-21 02:30 - Spor

İlgili Haberler

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam

Kadın Doğumda Yeni Dönem İzsiz Ameliyat Gaziantep'te

08:06 - Yaşam

Gaziantep'te Gelecek Kaygısı Bavulları Toplattı

18:22 - Yaşam

Göçün Merkezi İstanbul, Çıkışta İlk 10’da Gaziantep de Var

17:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Çiftçinin Maliyet Yükü Büyüyor

14:05 - Ekonomi

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi