?>

Adli yardım devam ediyor

Özel Haber - 6 yıl önce

Gaziantep Barosu bünyesinde faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüren Adli Yardım Bürosuna başvuran dar gelirli vatandaşlara yardımlar sürüyor. Gaziantep Barosunun görevlendirdiği avukatlar tarafından adli süreçleri takip edilen dar gelirli vatandaşlar bu uygulamadan oldukça memnunlar.

EN ÇOK BAŞVURU BOŞANMA TALEBİ

Gaziantep’te Aile Mahkemelerine açılan boşanma davalarının önemli bölümünün eşler arasında ki sadakatsizlikten kaynaklandığı dile getirildi. Sanal alemin yaygın şekilde yaşamımıza girdikten sonra aldatma ve sadakatsizliğin arttığına dikkat çeken yetkililer, kendilerine yapılan başvuruların önemli bölümünün bunlardan oluştuğunu anlattılar. Günün önemli bölümünü sanal alemde ve sosyal ağlarda geçiren erkeğin evden uzaklaştığına dikkat çeken yetkililer, eşinden boşanmak için adli yardım talep eden kadınların önemli bölümünün eşlerinin sosyal ağlarda tanıştıkları başka kadınlarla konuştuklarına dikkat çektiğini belirtiyorlar.

ALDATMA DA BOŞANMA TALEPLERİNDE ETKİN

Gaziantep Barosundan bazı yetkililer, “Eşinden boşanmak isteyen kadınlarla yaptığımız görüşmelerde ağırlıklı olarak neden sadakatsizlik olarak karşımıza çıkıyor. Eşinin evdeyken bile sosyal paylaşım ağlarından kopamadığına dikkat çeken bazı kadınlar eşinin zamanla kendisini aldatmaya başladığını açıkça söyleyebiliyor. Aldatma ve sadakatsizlik karşısında dayanamadığını dile getiren bazı kadınlar ise eşlerinin zamanla evlerini terk ettiklerini söylüyorlar” şeklinde görüş belirttiler. 

Kadın yönelik şiddet ve bu şiddet neticesinde boşanmak isteyen kadınların sayısında artış gözlendiğine dikkat çeken yetkililer açıklamalarına şu şekilde devam ettiler;“Ekonomik şiddet ne yazık ki kadına yönelik çoğu zaman fiziki şiddete dönüşüyor. Bu tür şiddet son yıllarda artarak kendisini tehlikeli bir şekilde göstermeye başladı. Bizler avukatlar olarak eşlerin boşanmasında, yuvaların yıkılmasından yana değiliz. Fakat yaşam şartlarından bıkan çoğu eş soluğu aile mahkemelerinde alıyorlar. Diğer yandan işsiz ve evinin sorunlarıyla ilgilenmediği için eve alınmayan erkeklerde eşlerinden boşanmak için bize başvuruyorlar.”

Haftanın Öne Çıkanları

Totem Led Ekran Teknolojisi Artık Tüm Şehirlerde

2019-10-16 08:38 - Güncel

“İÇME SUYUMUZ HAZIR SUDAN DAHA KALİTELİ”

2019-10-16 05:11 - Özel Haber

“Gazeteci kamusal hayatı denetlemeli”…

2019-10-15 06:23 - Özel Haber

Esnaf taşınacağı günü bekliyor

2019-10-15 10:42 - Özel Haber

Tekstil ve Halı Sektöründe 40 Yıl

2019-10-14 06:43 - Yaşam

BU ALANA NE YAPILACAK?

2019-10-17 11:45 - Özel Haber

KAZANAN “ORTAK AKIL”

2019-10-15 10:41 - Özel Haber

“BİZ SEÇİME HAZIRIZ

2019-10-16 11:29 - Özel Haber

İŞ BIRAKTILAR!…

2019-10-13 10:13 - Özel Haber

Adli yardım devam ediyor

2019-10-17 11:46 - Özel Haber

İlgili Haberler

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Değer Koleji’nde Cumhuriyet Coşkusu ve Dayanışma Ruhu Bir Arada

11:29 - Özel Haber

GİKAD ve AC Derneği’nden Gençlere Yön Veren Eğitim

13:22 - Özel Haber

İncilipınar Lions’tan Eğitime ve Sağlığa Çifte Destek

13:50 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Vakkas Açar’dan Sert Mesajlar ve Cumhuriyet Vurgusu!

15:44 - Gündem

Değer Koleji’nde Cumhuriyet Coşkusu ve Dayanışma Ruhu Bir Arada

11:29 - Özel Haber