?>

AÇIKGÖZ İŞLETMELER MERCEK ALTINDA

Gaziantep’te fiyat farklılığı yaşanan ürünlerin ve satıldığı işyerlerinin tespitine yönelik denetimler aralıksız şekilde sürdürülüyor

Özel Haber - 7 yıl önce

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ticaret İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ortaklaşa sürdürdükleri denetimler aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri yapılan denetimler bazı ürünlerde fiyat değişkenliğini tutanak altına aldı. Ekiplerin denetimleri kapsamında Gaziantep Yaş Sebze Meyve Hali’nin tüm giriş ve çıkışları zabıta ekipleri tarafından kontrol altında tutuluyor.

UYANIK İŞLETMELERE GÖZ TÇIRILMAYACAK

Tüm birimlerin ortak şekilde düzenledikleri denetimlerde tüm fiyat etiketleri tek tek inceleniyor. Fiyatlarda farklılığın oluştuğu ürünler hakkında ilgili işletme hakkında tutanak düzenleyen yetkililer aynı suçun ikinci kez işlenmesi halinde ise cezai işleme başvuracaklar. Sebze ve meyvede yaşanan aşırı fiyat artışlarının nedenleri araştırılıyor. Bu çerçevede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Vergi Dairesi Başkanlığı ekipleriyle birlikte ortak denetimlere başladı. Geçtiğimiz günlerde denetimler kapsamında Gaziantep Yaş Sebze ve Meyve Haline giden ekipler bazı kabzımalların sattıkları ürünlere gerçek rakamlarının altında düşük faturalandırma yaptıkları ortaya çıktı. Ekipler usulsüz faturalandırma yapan işyerleri hakkında tutanak düzenlediler.

KENTİN DÖRT BİR TARAFINDA DENETİMLER SÜRDÜRÜLÜYOR

Yaş sebze ve meyvenin dışında toptan gıda ve ihtiyaç maddelerinin satıldığı GATEM toptancılar sitesinde yer alan işletmelerde sıkı denetim altına alındı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin öncülüğünde sürdürülen denetimlere ilgili kurumlarda da destek ekipler isteniyor. Denetimlerde aynı ürünlerde farklı fiyatlandırmaların tespit edildiği işyerleri hakkında işlem yapılıyor. Denetimlerin aralıksız bir şekilde sürdürüleceğine dikkat çeken yetkililer, ürünlerde yaşanan fiyat artışları karşısında usulsüzlük yapan işletmelerin sıkı takibe alınacağına dikkat çektiler.

HABER//AYSU YIKMIŞ

Haftanın Öne Çıkanları

Gazişehir güle oynaya: 5-0

2018-10-07 11:19 - Spor

Baro yönetimlerinde kadın ağırlığı

2018-10-08 11:03 - Özel Haber

GAZİANTEP BAROSUNUN GELECEĞİNE ADAY!

2018-10-03 12:45 - Röportajlar

Manavlar yangın yeri domatesin kilosu 5 lira

2018-10-04 11:03 - Ekonomi

Abdülkadir Konukoğlu Türkiye'nin en güçlü 30 iş insanı arasında

2018-10-03 04:57 - Güncel

Enflasyon rakamları açıklandı

2018-10-03 05:39 - Güncel

Gazişehir Gaziantep'te Koşukavak dönemi sona erdi

2018-10-03 02:40 - Güncel

50 bin aileye kömür yardımı

2018-10-04 11:02 - Özel Haber

DİLENMEYEN DİLENCİLER

2018-10-08 11:09 - Özel Haber

Kamil Ocak anılarda kalacak

2018-10-05 10:58 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep’te Yerel Medyada Bilim Haberciliği Ele Alındı

12:05 - Özel Haber

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Yerel Medyada Bilim Haberciliği Ele Alındı

12:05 - Özel Haber

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş