?>

56 yaşındaki kick boks sporcusu gençlere taş çıkartıyor

Spor - 5 yıl önce

Gaziantep’te gençlik hayali olan kick boks sporuna 55 yaşında başlayan Ayşe Şirin, çalışma azmi ve yeteneğiyle gençlere taş çıkartıyor. Yakınlarının 'ayıp' diyerek vazgeçirmeye çalışmasına rağmen hayalinde inadını sürdüren Şirin, yaşın ve cinsiyetin kick boks yapmak için engel olmadığını söyledi.

Gaziantepli 56 yaşındaki Ayşe Şirin, gençlik yıllarından beri hayalini kurduğu kick boks sporuna 55 yaşında başladı. Kick boksa başlama kararını almasının ardından kentteki bir kick boks kulübünü kapısını çalan Şirin’e, kulübün hocası Hamit Özyurt yol gösterici oldu. “Sağlığı kick boks için elverişlidir” raporunu almasının ardından Özyurt eşliğinde çalışmalara başlayan Şirin, kısa sürede çok büyük mesafe kat etti. 8 ay içerisinde yaşına rağmen kulübün en istikrarlı ve başarılı oyuncusu olan Şirin, Türkiye Kick Boks Federasyonu'na kayıtlı lisanslı sporcu oldu. Pandemi sürecinde spor salonlarının kapalı olmasından dolayı evini boks ringine çevirerek kum torbalarıyla çalışan Ayşe Şirin, spor salonlarının açılmasıyla ringdeki yerini aldı.

Spora başladığı günden itibaren bedenen ve ruhen çok huzurlu olduğunu aktaran Şirin, kick boks sporunda başlarda zorlanmasına rağmen hiçbir zaman vazgeçmediğini söyledi. “Beni ayıpladılar ama kimseyi dinlemedim” Kentte 2 yıl kadar bir araştırma yaptıktan sonra geldiği kick boks kulübünü bulduğunu belirten Şirin, Gaziantep’te kendi yaşında kick boksa giden başka bir kimsenin olmadığını söyledi. Spor kulübünün sağlık raporu kaydıyla kendisini kabul ettiğini paylaşan 56 yaşındaki Ayşe Şirin, “Çok mutluyum, dünyanın en güzel sporunu yaptığımı düşünüyorum. Hocama minnet borçluyum, o benim dünyamı değiştiren adam, bana çok şey öğretti. İlk başlarda çok zorlandım ama hocamın sabrı ve bana sürekli destek olmasıyla bunu başardım. Kick boks çok yorucu bir spor. Çevremdeki erkek arkadaşlarım şaka yaparak; ‘Ayşe artık seninle görüşmeyelim’ dediler. Komşularım beni ayıpladı ama ben kimseyi dinlemedim. Oğlum da her konuda destek oldu” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mutluluklarında farkındalık yarattılar

2021-06-06 11:07 - Özel Haber

Gaziantep'te vahşi cinayet

2021-06-12 10:02 - Asayiş

Gaziantep'te ilk mezat salonu açıldı

2021-06-07 08:55 - Gündem

Gaziantep’te silahlı çatışma: 1’i polis 5 yaralı

2021-06-06 15:56 - Asayiş

Milletvekili Kirazoğlu’nun abisi vefat etti

2021-06-10 06:19 - Mobil

BÜYÜKŞEHİR’DEN 3 YENİ PROTOKOL

2021-06-11 09:08 - Mobil

Kilolarca metamfetamin ele geçirildi

2021-06-09 07:05 - Asayiş

Kurbanlık fiyatlarında artış

2021-06-09 07:44 - Ekonomi

Kurbanlıkta büyük oyun!..

2021-06-06 09:23 - Mobil

KKTC Başbakanı Saner Gaziantepli heyeti kabul etti

2021-06-11 07:15 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantepli Milli Sporcu Gizem Fakılı’dan Büyük Başarı

13:42 - Spor

Gaziantep’in Gururu NFKAL Türkiye Finalinde

20:26 - Spor

Erdem Koleji Öğrencisi Türkiye Şampiyonu Oldu

14:25 - Spor

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Primemall’da 23 Nisan’da Kalpler Bayram Etti

17:19 - Spor

Günün Manşetleri

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam