?>

2 bin 500 kişiye yemek dağıtımı yapılıyor

Özel Haber - 6 yıl önce

Uşakki Vakfında her gün 2 bin 500 kişiye sıcak yemek veriliyor. Ancak Koronavirüs salgını nedeniyle yemek ihtiyacı duyan ailelerin sayısının her gün arttığını, artan talebi karşılayabilmek adına ailelere yönelik gıda yardımı kampanyası başlattıklarını dile getiren Vakıf Şube Başkanı Mehmet Göğüş, artan talep karşısında yardıma ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

BAŞVURU SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞ VAR

Gaziantep’te faaliyet gösteren Uşakki Vakfı, her gün 2 bin 500 kişiye sıcak yemek yardımı yapılıyor. Vakıf bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ailelere büyük oranda yardımda bulunan Uşakki Vakfına son günlerde yapılan başvurular arttı. Uşakki Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Göğüş, Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirlerinde etkisi ile gıda yardımına ihtiyaç duyan insanların sayısında artış yaşandığını söyledi.

“BİNLERCE AİLENİN YEMEK İHTİYACINI KARŞILIYORUZ”

Göğüş,  “Koronavirüs Salgını nedeniyle vakfımıza ailelerin yapmış olduğu müracaatlar arttı. Uşakki Vakfı olarak her gün 2 bin 500 kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşılıyoruz ancak artan talepler karşısında kapasitemizi artırmak için çaba gösteriyoruz. Bu noktada artan ihtiyaçları bir nebzede olsa karşılamak üzere bir gıda paketi yardımı yapma konusunda çalışma başlattık. Bu amaçla bir yardım başlattık, toplanacak olan yardımları bir araya getirerek, buraya gelen vatandaşlarımıza vermeyi hedefliyoruz. Hayırsever olan tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.”

“BAŞVURU SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞ VAR”

Dar gelirli ailelerin Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirlerden etkilendiğini belirten Göğüş, “Bilindiği üzere Koronavirüs Salgını nedeniyle bir takım tedbirler alındı. Alınan tedbirler kapsamında 20 yaş altındaki kişilerin sokağa çıkmaları yasaklandı. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların çocuklarının büyük bir bölümü çalıştığı için yasaktan etkilendiler. Hal böyle olunca vakfa olan başvurular arttı. Önümüzdeki günlerde 300 kadar kişinin daha başvuruda bulunacağını ön görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

ÖZKEÇECİ SERT ÇIKTI

2020-04-10 12:41 - Özel Haber

Bekirmustafaoğlu sevenlerini üzdü

2020-04-13 03:52 - Yaşam

Araban’dan büyük destek

2020-04-16 05:44 - Yaşam

Gaziantep’te hasta sayısı 97

2020-04-12 12:23 - Özel Haber

GAZİANTEP'TE 27 İŞÇİ KARANTİNAYA ALINDI!

2020-04-16 10:32 - Mobil

GSO'dan birlik ve beraberlik vurgusu

2020-04-15 20:18 - Ekonomi

Atatürk Bulvarı’nın trafik yükü arttı

2020-04-13 09:28 - Özel Haber

İKA’dan 261 milyon destek

2020-04-12 11:47 - Ekonomi

HAKİMİYET YAZDI ESNAF İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2020-04-12 12:36 - Özel Haber

HAL İLE MARKET ARASINDA FİYAT UÇURUMU BÜYÜYOR!

2020-04-13 09:29 - Özel Haber

İlgili Haberler

GAGİKAD’dan Kadınlara Nefes Aldıran Eğitim Programı

10:52 - Özel Haber

Gaziantep’in Turizm Markası S Class Hotel’den Basına Özel İftar

11:47 - Özel Haber

Gaziantep Kızılay’dan Ramazan Seferberliği

10:03 - Özel Haber

Revnak Kültür ve Sanat Derneği’nden Gaziantep’e Unutulmaz Gece

00:06 - Özel Haber

HKÜ–GİKAD İş Birliğiyle Kadınlar Ekonomide Güçleniyor

11:53 - Özel Haber

Günün Manşetleri

TÜİK Verileri Kadınların Ekonomideki Yerini Ortaya Koydu

13:48 - Ekonomi

Gaziantep’te Tefecilik Operasyonu

16:40 - Asayiş

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

GAGİKAD’dan Kadınlara Nefes Aldıran Eğitim Programı

10:52 - Özel Haber