?>

15 ilde eş zamanlı operasyon 40 gözaltı

Asayiş - 9 yıl önce

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma çerçevesinde çok sayıda ilde gerçekleştirilen eş zamanlı iki ayrı operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı. Şahısların, kendilerini ankesörlü telefonlardan arayan örgüt yöneticilerinden talimat aldığı belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY içerisinde yönetici konumunda bulunan bazı şahısların, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan örgüt üyesi şahısları ankesörlü telefon, büfe, market veya umuma açık sabit telefon hatlarından arayarak örgütsel talimatlar verdiği tespit edildi. Bu doğrultuda, Diyarbakır'da bulunan bazı ankesörlü telefon, büfe, market veya umuma açık sabit telefon hatlarının HTS kayıtları incelendi. Tespit edilen örgüt üyesi şüpheliler hakkında yakalama ve el koyma kararı alınmasının ardından, 14 ilde yapılan eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, 21 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen başka bir soruşturma kapsamında da FETÖ/PDY’nin finans kaynaklarından olan “Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği” ile irtibatları bulunan ve örgütün gizli haberleşme ağı “ByLock” kullanıcısı olduğu tespit edilen 32 şüpheli hakkında yakalama ve el koyma kararı alındı. Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Malatya, Eskişehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya, Muğla, Manisa, Adıyaman ve Muş’ta bu sabah eş zamanlı düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Bilim Merkezi Gaziantep’te de ilgi odağı oldu

2017-10-27 04:17 - Teknoloji

GKV'de Kodlama Eğitimiyle çocukları geleceğe hazırlıyor

2017-10-30 04:12 - Teknoloji

İKA’nın Desteklediği Proje, Türkiye’ye Örnek Oldu

2017-10-27 05:01 - Mobil

Türkiye ihracat haftası GAİB’te seminerlerle sürüyor

2017-10-30 05:07 - Türkiye

İçişleri Bakanlığı: "44 terörist etkisiz hale getirildi"

2017-10-30 04:50 - Güncel

Zabıta ceza kesmeye başladı

2017-10-26 11:54 - Güncel

“HKÜ’DE ÖZGÜVEN SAHİBİ ÖĞRENCİLER YETİŞİYOR”

2017-10-27 07:34 - Özel Haber

Gaziantep'e bileniyorlar

2017-10-30 11:07 - Spor

Birlik Vakfı, Ankara’ya çıkarma yaptı

2017-10-26 06:46 - Gündem

Gazişehir mutlu

2017-10-29 11:18 - Spor

İlgili Haberler

Gaziantep’te Sahte 200 TL Operasyonu Büyüyor

16:55 - Asayiş

Gaziantep’te Narko Alan Uygulaması! 104 Kişiye İşlem Yapıldı

14:41 - Asayiş

Oğuzeli’nde Uyuşturucu Operasyonu

11:15 - Asayiş

Gaziantep’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu

15:07 - Asayiş

Erikçe Ormanı’nda Şüpheli Ölüm

15:37 - Asayiş

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel