?>

11 arkadaşını şehit veren gazi, baba ocağında

Genel - 9 yıl önce

26 Ağustos’ta Cizre’de yaşanan hain terör saldırısında 11 arkadaşını şehit veren ve kendisi de yaralanarak gazi olan Samsunlu polis memuru Umut Tekin, tedavi sonrası baba ocağına geldi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünden Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne tayin olan Umut Tekin, Cizre ilçesindeki görevinin 3’üncü gününde 26 Ağustos 2016 tarihindeki bombalı araçla yapılan saldırıda yaralanmıştı. Saldırı sonrası Dicle Üniversitesinde 15 gün yoğun bakıma alınan ve tedavisine Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edilen Umut Tekin, 4 ay sonra Samsun’daki baba ocağına geldi. 3.5 yıl önce memuriyete başlayan, Ankara’dan tayin gittiği Cizre’de bombalı saldırıyla karşılaşan Tekin, en büyük acısının ise yakından görüştüğü 11 arkadaşının saldırıda şehit düşmesi olduğunu söyledi.

"YAŞADIĞIMA SEVİNSEM Mİ ÜZÜLSEM Mİ BİLMİYORUM" Hain saldırı anını anlatan polis memuru Umut Tekin, "O gün devriye dönüşü sabah aracımızı yıkarken saat 08.46’da bombalı araç patlatılmıştı. Patlamaya 20 metre uzaktaydım. Şarapnel parçaları vücudumun çeşitli yerlerine geldi. Birçok yerimdeki parçalar ameliyatla çıkarıldı. Sol ayakta 2 parmağım koptu, sağ bacağımdaki his kaybıyla ilgili fizik tedavilerim sürüyor. Yaşadığıma sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum. Asıl üzüntüm ise şehit olan arkadaşlarımdı. Patlama yerinden benden uzakta kalan arkadaşlarım dahi şehit olmuştu. Allah’ım şehit arkadaşlarıma rahmetiyle muamele etsin. 4 ay önce yaşadıklarımdan sonra ilk olarak doğup büyüdüğüm Samsun Zeytinlik Mahallesi’ndeki baba evine gelmenin buruk mutluluğunu yaşıyorum. Özellikle babaannem ve büyük babamla beraberliğimizdeki onların sevincini unutamam. Bir haftalık Samsun ziyaretim sonrası tedavilerimin geri kalanının yapılması için Ankara’ya döneceğim. Fakat özellikle babaannem ve yakınlarım beni geri göndermek istemiyorlar" dedi.

"ALLAH O GÜNLERİ KİMSEYE YAŞATMASIN" Oğullarının sürpriz yaparak kendilerini ziyaret etmesine çok sevindiklerini ifade eden baba Şenol ve anne Gülay Tekin ise, "Allah o günleri kimseye yaşatmasın. Çok şükür evladımız 4 ay sonra yuvasına döndü. Şehit olan 11 polisimiz bizlerin en büyük üzüntüsü. O anne ve babalarının yaşadıklarını anlamaya çalışıyoruz. Allah’ım şehit anne ve babalara sabırlar versin, ülkemize böyle acılar yaşatmasın. Ülkemize hainlik peşinde olanlara da fırsat vermesin. Çocuğumuzda fiziksel anlamda eksikliklerimiz var ama buna da şükrediyoruz. Diyarbakır’da yoğun bakımda kaldığı günlerde bizler dışarıda saatleri geçiremiyorduk. O esnada aklımızdan geçenleri de Allah kimseye nasip etmesin" diye konuştu.

Çevik Kuvvet Polisi, ailesine yaptığı bir haftalık sürpriz ziyareti sonrası Ankara’ya dönüp tedavisine devam edecek.

 

Haftanın Öne Çıkanları

“HAYAT ASLINDA KURGUDAN İBARETTİR”

2016-12-30 07:09 - Video Haber

Telefonda gerçekten öpüşmek artık mümkün

2016-12-28 07:53 - Teknoloji

ABD ile Rusya arasında siber saldırı krizi!

2016-12-30 11:51 - Teknoloji

O sinyaller uzaylılardan mı geliyor?

2016-12-27 06:02 - Teknoloji

İkisi de yüzde 100 yerli ve milli

2016-12-29 11:27 - Teknoloji

Uçan otomobile 10 milyon Euro

2016-12-29 07:07 - Teknoloji

Facebook insanları mutsuz mu ediyor?

2016-12-25 09:28 - Genel

Karşınızda Mardinli Marilyn Monroe

2016-12-25 09:23 - Video Haber

Burcu Yıldıran, “3 bin kadına ulaştık”

2016-12-28 12:18 - Mobil

Şehitkamil Belediyesi'nden KÖYKENT PROJESİ

2016-12-26 07:17 - Güncel

İlgili Haberler

Ne Vitrin Oyunu Ne de Selfie Yarışı 8 Mart

03:45 - Genel

Kıyafet Sepeti ile Gecelerin Yıldızı Olun: Abiye, Bebe Mavisi ve Payetli Elbise Şıklığı

00:05 - Genel

Altın, Gümüş ve Geleceğe Yönelik Finansal Stratejiler: Hangi Kredi ile Akıllı Yatırım

14:19 - Genel

Göreve Hazır Çözümler: Askeri Malzeme Rehberi

11:01 - Genel

Eviniz ve Aracınız İçin Modern Çözümler: Philips Su Arıtma, Arçelik Ankastre Set ve Pazarama Fırsatları

10:52 - Genel

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber