USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Yılmazkaya’dan hükümete çağrı

Yılmazkaya’dan hükümete çağrı
24-03-2020 10:42
Gaziantep

Ülkede 8 milyonun üzerinde işsiz olduğunu dile getiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, corona virüs ile mücadele paketinden işsiz vatandaşların düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Corona virüsle mücadele kapsamında alınacak tedbirler kapsamında işsiz vatandaşlarında düşünülmesinin zorunlu olduğunu belirten Yılmazkaya, bu süre zarfında işsiz vatandaşlarımıza gerekli yardımların yapılmasının önememin değindi.

Bizim Derdimiz Corona, Hükümetin Derdi Tacizci, Tecavüzcü!

“AKP'nin af paketindeki uyuşturucu ve cinsel suçlar ile mükerrer işlenen suçlar için infaz indirimini eleştiren Yılmazkaya, ülke olarak topyekûn corona virüsle mücadele ederken, af paketinin içine cinsel suçların ve uyuşturucu suçlarının alınmasının iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını dile getirdi.

“Bizim derdimiz corona, hükümetin derdi tacizciyi, tecavüzcüyü içerden çıkarmak!” diyen Yılmazkaya, Devletin özellikle kendisine karşı işlenen suçları af kapsamına alması gerektiğini, bireylere karşı işlenen suçların affa konu olmasının ise toplumun vicdanını ve adalete olan güvenini sarsacağının atını çizdi.
Corona virüs ile ilgili ekonomik paketin yeterli olmadığını dile getiren Yılmazkaya yaptığı yazılı açıklamada, “Evine kapanmak zorunda kalan işsiz vatandaş nasıl geçinecek, kredilerini, borçlarını nasıl ödeyecek, ne yiyip ne içecek, parası var mı, insanlar nasıl hayatta kalacak? Elektrik, doğalgaz, su parasını nasıl ödeyecek? Milyonları ilgilendiren bu sorulara ve sorunlara yönelik maalesef bir paket açıklanmadı” ifadelerini kullandı.

Bankalar Vatandaşın Kredi ve Kredi Kartı Borçlarını Ötelemiyor!

Corona virüs tedbirleri kapsamında bankaların borçları öteleme noktasında pekte istekli olmadığını dile getiren Yılmazkaya, “Kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaş bankaları aradığında borçlarının ileri tarihe ötelenmesi konusunda bankalardan olumlu yanıt alamamaktadır” ifadelerini kullandı.
“Dünya genelinde corona virüsle mücadele kapsamında ve ekonomide yaşanacak sorunlara karşı tedbirler bir bir alınırken, Türkiye’de corona virüs ile mücadele kapsamında sadece sermaye sahiplerine yönelik destek paketi açıklanması yeterli olmadığını” ifade eden Yılmazkaya, “Corona virüs ekonomik paketinde toplumun zorunlu ve hayati ihtiyaçlarını karşılayacak adımlar atılmamıştır” ifadelerini kullandı.

“Tabi ekonomik olarak insanların, kuruluşların ve şirketlerin ayakta kalması ülkemizin geleceği açısından çok önemli ama öncelik insan sağlığı olmalıdır” diyen Yılmazkaya, “Hastanelerin, solunum cihazlarının yeterliliği sağlanmalıdır. Bu süre zarfında evinde kalmak zorunda kalan işsiz vatandaşların nasıl geçineceğiyle ilgili tedbirler alınmalıdır. İleriye yönelik bu paketin genişletilerek toplumun ihtiyaçlarına yönelik adımlar atılmalıdır”dedi.

Açıklanan ekonomik pakette birçok eksikliğin olduğunu dile getiren Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Dünya genelinde corona virüsle mücadele kapsamında ve ekonomide yaşanacak sorunlara karşı tedbirler bir bir alınırken, Türkiye’de corona virüs ile mücadele kapsamında sadece sermaye sahiplerine yönelik destek paketi açıklanması yeterli olmadığı gibi toplumun zorunlu ve hayati ihtiyaçlarını karşılayacak adımlar atılmamıştır.

Tabi ekonomik olarak insanların, kuruluşların ve şirketlerin ayakta kalması ülkemizin geleceği açısından çok önemli ama öncelik insan sağlığı olmalıdır. Hastanelerin, solunum cihazlarının yeterliliği sağlanmalıdır. Bu süre zarfında evinde kalmak zorunda kalan işsiz vatandaşların nasıl geçineceğiyle ilgili tedbirler alınmalıdır. İleriye yönelik bu paketin genişletilerek toplumun ihtiyaçlarına yönelik adımlar atılmalıdır.

Ama açıklanan ekonomik pakette birçok eksikliğin olduğu görülmektedir. Birçok iş insanın, sanayicinin, esnafın, tüccarın ve şirketin hesaplarına e-icralar konulmuş. Hesaplar dondurulmuş. İş dünyasının hareket alanı daraltılmış. İşsiz insanlara ekonomik olarak nasıl destek sağlanacağı gibi milyonları ilgilendiren bir konuda bir adım atılmamış.

Corona Virüsle mücadele paketinde;

Müteahhitleri kurtarma maddesinin olması, otel sahibine vergi indiriminin yapılmasına karşın 65 yaş üzerindeki vatandaşa bedava maske ve kolonya dağıtılması, yüzbinlerce emekçiye dua ve sabır önerisinde bulunulması AKP Genel Başkanın ve AKP hükümetinin önceliğinin vatandaş olmadığını bizlere göstermektedir.  
Evine kapanmak zorunda kalan işsiz vatandaş nasıl geçinecek, kredilerini, borçlarını nasıl ödeyecek, ne yiyip ne içecek, parası var mı, insanlar nasıl hayatta kalacak?

Elektrik, doğalgaz, su parasını nasıl ödeyecek?

Milyonları ilgilendiren bu sorulara ve sorunlara yönelik maalesef bir paket yok.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler