USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

YAYA ALT GEÇİDİ KAPATILDI!

Gaziantep Adliyesi ile Fevzi Çakmak Bulvarı arasında yaya geçişlerinin sağlanması için yapılan 2 adet alt geçitten birisi tamamen kapatıldı.

YAYA ALT GEÇİDİ KAPATILDI!
30-07-2019 11:22
Gaziantep

Gaziantep Adliyesi ile Fevzi Çakmak Bulvarı arasında yaya geçişlerinin sağlanması için yapılan 2 adet alt geçitte birisi kapatıldı, diğerinde ise yaşam durmak üzere. Alt geçitlerde yer alan işyerlerinin önemli bölümü kapanırken, geçitte temizlik ve güvenlik sorunu devam ediyor. Vatandaşların karşıdan karşıya geçmelerine yönelik yapılan alt geçitlerin revize edilerek yeniden vatandaşların hizmetine sunulması isteniyor.

TEMİZLİK VE GÜVENLİK SORUNU YAŞANIYORDU

Gaziantep Adliye Sarayının hizmete girmesiyle birlikte, adliye ile Fevzi Çakmak Bulvarı arasında yer alan köprülü kavşağın altına inşa edilen geçitlerde çok sayıda işyeri bulunuyordu. İlk dönemlerde işyerlerini dolduran hak sahipleri zamanla alt geçitlerin temizliği düzenli yapılmadığı için dükkanlarını boşalttılar. Alt geçitte geride kalan birkaç işyeri sahibi ise temizlik ve güvenlik sorununun yaşandığına dikkat çektiler. Uzun süredir alt geçitlerde daha önce görev yapmalarına rağmen güvenlik görevlilerinin yer almadığına dikkat çeken işyeri sahipleri, “Aylardır alt geçitlerde güvenlik görevlisi bulunmuyor. Temizlik deseniz zaten yok. Bizim bildiğimiz alt geçitlerden Büyükşehir Belediyesi sorumlu. Fakat belediyeyi her aradığımızda bizlere alt geçitlerin kendilerinin sorumluluğunda olmadığını dile getiriyorlar. Adliye kavşağının hemen altında olan geçit nasıl olurda Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olmaz anlamak oldukça güç. Son olarak belediye ekipleri yay alt geçitlerinden birisini kapatmak zorunda kaldı” diye konuştular.

“YAYALAR İÇİN İKİNCİ ALT GEÇİTTE REVİZE EDİLEREK YENİDEN HİZMETE AÇILMALI”

Yayaların Fevzi Çakmak Bulvarı ile Adliye Binası arasında gidiş gelişlerini sağlamak amacıyla yapılan yaya alt geçitlerinin aslına uygun şekilde yeniden revize edilmesini ve canlandırılmasını talep eden vatandaşlar, “Yaya alt geçitleri için dünya para harcandı ama bugün gelinen noktada bu harcanan paraların boşa gittiğini görüyoruz. Belediye yetkililerinden yaya alt geçitleri ile bu geçitlerde yer alan işyerlerini yeniden elden geçirmesini ve güzel bir şekilde hizmete sokmasını istiyoruz. İşyerleri de eskisi gibi randımanlı çalışmıyor. Bazı işyerlerinin sözleşmeleri yenilenmediği için su ve elektrik aboneliği almakta zorluk yaşıyorlar” şeklinde görüş belirttiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler