USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 16 Nisan’da gerçekleştirilen...

“YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”
20-04-2017 12:27
Gaziantep

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 16 Nisan’da gerçekleştirilen referandum artık geride kaldığını dile getirdi.

Türkiye’nin artık önüne bakması ve gerçek gündemine dönmesi gerektiğini anlatan Uzer, Gaziantep’te Suriyeli sığınmacıların ekonomiye yansıması ve kentte uyuşturucu kullanımına ilişkin olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uzer, “Sentetik uyuşturucuyu dış bağlantılı bazı kuruluşlar yaygınlaştırıyor” dedi.

“HALKIMIZIN İRADESİ TECELLİ ETTİ”

Geçtiğimiz Pazar günü tamamlanan halk oylamasının ardından milletin güçlü bir “EVET” ile iradesini sandığa yansıttığını anlatan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “Referandum artık geride kaldı. Halkımızın iradesi tecelli etti. Milletimiz kararını “EVET” olarak kararını verdi. Artık bunun Türkiye gündeminden düşüp Türkiye kendi gündemine odaklanmalıdır. Artık tamamen ekonomiye odaklanarak geleceği dönük hamlelerimizi yapmalıyız. Halkımızın kararı netleşti hepimizin bu karara saygı duyması gerekiyor. Yapacak çok işimiz var. Özellikle ülkemizin hak ettiği noktaya gelmesi anlamında çok çalışmamız lazım. Demokrasimizin kalitesini artırmamız lazım. Ve bunun içinde hızla çalışmamız lazım. Çünkü Türkiye’de bu saatten sonra yapacak çok işimiz var. Özellikle yurt dışıyla olan ilişkilerimizi de daha sağlam bir zemine oturtmamız lazım. Yani dünyada ki dostumuzu da düşmanımıza çok iyi tanımamız gerekiyor. Hükümetimizin de bu ilişkiler ciddi şekilde değerlendireceğini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

YURT DIŞI KAYNAKLI KURULUŞLARA DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep’te sentetik uyuşturucuya yönelik mücadelede etkin olunması gerektiğini dile getiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, sentetik uyuşturucunun kullanımın yaygınlaştırılmasına yönelik olarak yurt dışı kaynaklı bazı kuruluşların çalışma sürdürdüğünü söyledi. Uzer açıklamasında, “Biz Gaziantep’te uyuşturucu kullanımı ve satışına göre Valimiz ve Emniyet Müdürümüzle bir toplantı yaptık. Bu konuda da bir çalışma yürüttük. Uyuşturucu meselesini özellikle Gaziantep’te çok ciddi şekilde ele almamız lazım. Aksi taktirde kayıp bir nesil ile karşı karşıya kalacağız. Uyuşturucu batağına düşmüş bir gencin tedavisi de oldukça zor. Özellikle bu ateş-buz denilen uyuşturucu bir kullanımının ardından bağımlılık yapıyor. Hem çok ucuz hem de insanların kolaylıkla ulaştığı bu tür sentetik uyuşturucular büyük bela. Uyuşturucuyla topyekün mücadelede hepimiz elbirliği içerisinde mücadele etmeliyiz. Büyün sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket etmeliyiz ama bir önemli diğer konu ise işin güvenlik boyutu. Hiç kimse bu tür uyuşturucu maddeleri satamamalı. Bu konuda bazı şüphelerimiz var mesela bu ateş buzu bazı yurt dışı kaynaklı kuruluşların ülkemizde yaygın şekilde kullanılması için çaba gösterdiklerini duyuyoruz. Bizler bu konuda gerekli çalışmalarımızı sürdürüyor ve bu işin takibini yapıyoruz. Yoksul ailelerin çocukları bu konuda hedef tahtasında ama bazı zengin ailelerin çocukları da kokain, eroin gibi uyuşturucu maddelerin pençesinde bulunuyor.

“SURİYELİ SIĞINMACILAR KONTROL ALTINDA”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, kente yerleşen Suriyeli sığınmacılar konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Uzer, “Şimdi özellikle şunu söylemek gerekir, bu şehir Suriyeliler noktasında çok önemli işler yaptı. Özellikle diğer illere göre Gaziantep Suriyeli sığınmacılara yönelik her anlamda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Gaziantep kent merkezinde ortalama 350-400 bin civarında Suriyeli sığınmacı yaşıyor. Gaziantep’te bu sığınmacıların iş gücüne katkısı oldukça yüksek, tabi bunlar OSB’de ki fabrikalarda falan çalışmıyorlar ama küçük ve orta ölçekli işletmelerde çalışıyorlar. Gaziantep’te kayıt altında olan Suriyeli sığınmacıların açtıkları işyerleri karşısında tabi bizler kendi vatandaşlarımızın haklarını hukuklarını çiğnetmeyiz. Kayıt altında olan Suriyeli sığınmacılar şayet işyeri açıyorsa elbette ki maliyeden tutunda SGK kayıtlarına kadar her şeyi yaptırmalıdır. Bu konuda da yetkili mercilerin gerekeni yaptıklarını düşünüyorum. Gaziantep’te resmi işsizlik rakamlarının çok çok altında işsizlik olduğunu biliyoruz. Şimdi kentimizde iş beğenmemezlik var bu nedenle de Suriyeli sığınmacılar iyi bir iş gücü ve neredeyse tüm sektörlerde bu iş gücü kullanılıyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler