USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

"Vitrinlik vekil istemiyoruz"

19-09-2022 12:59
Gaziantep

GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr Beril Özlem Leylek, yaklaşan milletvekili genel seçimleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriytet Halk Partisi Gaziantep il yönetiminin GAKİKAD ziyaretinde konuşan Leylek, "Bu şehrin yarısı Kadındır. Eğer seçmenin yarısı kadın ise seçilenin neden yarısı kadın değildir?  Bir kadın , evlattır, annedir, eştir, komşudur, hele bir de işveren ise bir kadın asgari 5 oy demektir. Biz bu güce sahipken sadece eşit temsil istiyoruz. Bizler vitrinlik vekil istemiyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇİZGİSİ SADECE HALK MENFAATİ OLAN SİYASİLERİ GÖRMEK İSTİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, Milletvekili Bayram Yılmazkaya ile il yöneticileri ve kadın kolları yöneticilerinin katıldığı ziyaret oldukça verimli geçti. GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr Beril Özlem Leylek, kadının siyasette ki yeri ve konumu üzerine CHP heyetiyle görüş alış verişinde bulundu. Daha önce çok sayıda siyasetçinin ziyaret ettiği GAKİKAD'ın görüş ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan Leylek, "Siyasi partilerin GAGİKAD'ı ziyaret etmesi Gaziantep için farklı bir gelişmedir. Bu gelişmeye neden  olacak şekilde yürümüş olmaktan gurur duyuyoruz. Daha önce de DEVA partisi Genel Başkan Yardımcısı  ve Gaziantep DEVA il teşkilatı ziyaretimize gelmişti. Bunlar güzel gelişmeler . Bizler siyaset üstüyüz , her partiye kapımız açıktır. İcraatlerini, çalışmalarını , vaadlerini dinlemek isteriz , önümüzde seçimler var , partilerin bizlerin öneri ve görüşlerini alması değerli olacaktır. Bu şehrin yarısı Kadındır. Eğer seçmenin yarısı kadın ise seçilenin neden yarısı kadın değildir?  Bir kadın , evlattır, annedir, eştir, komşudur, hele bir de işveren ise bir kadın asgari 5 oy demektir. Biz bu güce sahipken sadece eşit temsil istiyoruz . Bundan vazgeçmeyeceğiz ,  etkin şekilde kadınların hem yönetimlerde hem siyasette yer alması için çalışmaya devam edeceğiz . Bizler artık vitrin için seçilen kadın vekiller istemiyoruz , sesi, fikri olmayan, itiraz gücünü bir yana bırakın , biblo görevi gören yönetimlerde ki kadınları da görmek istemiyoruz. Etkin şekilde var olan , kadınları gerçek anlamda temsil edebilen, akıllı birleştirici ve barışçıl siyaseti benimseyen, ayrıştırmayan, bilgi ve becerileri ile  topluma yön veren,dürüst , çizgisi sadece halkın menfaati olan, kişisel rant ve koktuk kaygısı taşımayan kadınlarımızı  görmek istiyoruz" dedi.

"SİYASİ PARTİLER BİR MAÇ TAKIMI DEĞİLDİR"

Leylek sözlerini şu şekilde sürdürdü;
"Gaziantep’te sayısız başarılı kadınımız vardır. Kim bu seçimlerde kadına daha çok yer açarsa, o denli seçimlerde başa oynayacağını düşünüyoruz . Çünkü artık Türk Kadınının farkındalığı zirveye ulaşmıştır. Hakkını yedirmeyecek ve hep birlikte mücadele edecektir. Eşit temsil, her kadının mücadelesi olmak zorundadır ve buna göre oy verirken, bilinçli seçmen hakkını doğru kullanmalıdır. Kadına düşman, halen 15. Yüzyıl aklıyla, eksik etek kavramında yerinde sayan partiler, bu seçimde geriye düşmeye mahkumdur . Burdan tüm kadınlara sesleniyoruz . Siyasi partiler bir maç takımı değildir. Kendi geleceğiniz, kendi ikbaliniz için beyinizin partisine oy vermek zorunda değilsiniz. Sizlerin kendi öz düşünceniz değerlidir. Kadın haklarının sahip çıkıldığı, kadının düvülmediği öldürülmediği , hukukun adaletle işlediğini görmek hepimizin hakkıdır . Hakkınızı kazanmak ve hatta kaybetmemek için, şehirde, toplumda kadının yerini daha üst seviyelere taşımak için elbette ki bizler de GAGİKAD olarak, kadın adayları öne çıkaran partilere daha destekçi yaklaşacağız  . Eminim tüm kadınlar da bizimle  aynı yürekte düşünecektir . Geleceğimiz hakkında eşit söz hakkında olabilmek için, bu durumu hem seçmen kadınlarımızın göz ardı etmemesini, hem de siyasi partilerin şehrimizde bu konuyu ciddi düşünüp ona göre manevralar almasını temenni ederiz."

"SİYASETÇİLERE FİKİRLERİMİZİ AÇIK YÜREKLİLİKLE SÖYLEYECEĞİZ"

"CHP vce diğer siyasi parti temsilcilerine fikirlerimizi her zaman açık yüreklilikle söyledik" şeklinde konuşan GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr Beril Özlem Leylek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;
"Biliyorsunuz 100. Yılda 100 kadın ile Gazi şehirden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘e sloganının yaratıcıları olarak gittiğimiz Anıtkabir resmî ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu , Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş , CHP kadın Kolları başkanı Aylin Nazlıaka,ve milletvekillerimiz “Ankara,ya hoşgeldiniz Gazi’nin Kadınları” diyerek kahvaltımıza iştirak etmişlerdi. Büyük onur duymuştuk . Sayın Genel Başkan Kemal beyefendiye de tüm bu taleplerimizi iletmiştik, 1 saatten fazla fikir alışverişinde bulunmuştuk. GAGİKAD ın ulusal siyasette dahi öneri sunan konumda  olması Gaziantep kadınları için büyük ilerlemedir. Bizleri dinleyen, kadına değer veren tüm başkanlarımıza, il teşkilatlarına teşekkür ederiz."

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLK ÜCRAATIMIZ OLACAK"

CHP Gaziantep il başkanı Neşet Uçar  ziyaretle  ilgili şunları dile getirdi;
"CHP il teşkilatımız yoğun şekilde çalışıyor ve sürekli sahadayız, milletvekillerimiz ve yönetim kurulumuz ile ziyarete geldik . GAGİKAD şehrimizin en eski ,en köklü ve ilk kadın derneği olarak ,Başkan Beril ile büyük bir duruş sergiliyorlar . Kadınlarımıza ve  şehre örnek oluyorlar . Çok başarılı bir STK, farklı anlamlı ve önemli konulara değinerek yaptıkları icraatları başarılı buluyoruz. Ziyaretimiz çok olumlu geçti, fikir ve önerilerini aldık , kadın istihdamı ve yönetimlerde kadın sayılarının artması ve kadınlara yer açılması hakkında taleplerini dile getirdiler . Cumhuriyet Halk Partisi olarak cinsiyet eşitsizliğinin karşında  zaten mücadele veriyoruz . Ayrıca Genel başkanımızın üstünde  özelikle durduğu İstanbul Sözleşmesinin hükümete geldiğimizde ilk icraatlarımızdan olacağı hatırlatılmıştır .Misafirperverlikleri için çok teşekkür ederiz."

"GAKİKAD GÜÇLÜ BİR KADIN DERNEĞİ"

CHP Gaziantep milletvekili Bayram Yılmazkaya ise görüşme ile ilgili şunları ifade etti;
"GAGİKAD Başkan Beril Leylek ile kendilerinin de söylediği gibi yeniden bir doğuş gerçekleştirerek güçlü bir kadın harekatının temsilcileri oldular, kadınlarımızın yeniden olumlu konumlanmasını sağlıyorlar. Alışılmışın dışında yürüyorlar, tebrik ediyoruz. Gaziantep de böyle güçlü kadınlara ihtiyacımız vardır, Gaziantep kadınları güçlüdür,  şanlı tarihimiz erkeklerle omuz omuza savaşan kadınlarımız İle doludur. Günümüzde ise iş hayatında , sosyal hayatta , eğitimde, sanatta , bilimde , siyasette kadınlarımız nezaketleri ve sevgi elleri ile bütünleyici barışçıl yaklaşımları fark yaratmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, şehrimizin güçlü ,örnek kadınlarımızı aramızda görmek isteriz. GAGİKAD ın ,Atatürk’ü lider alarak kadın hakları için yaptığı devrimleri örnek almaları, geleceğe ışık saçacak kadınlarımız olduğunun net göstergesidir . Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarımız ile omuz omuza yürümektedir ve kadının aydın yüzünün temsilcisi olmaya devam edeceğiz . GAGİKAD yönetim kuruluna ve Başkan Dr Beril’e  çok teşekkür ederim. Çok olumlu geçen görüşmelerimiz ile şehrimiz iş kadınlarının sorunları,önerileri ile ilgili istişarelerde de bulunduk “ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler