USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

“Vatandaşın canı tehlikede”

“Vatandaşın canı tehlikede”
16-09-2015 11:46
Gaziantep

Beyazlar Mahallesi’nin sıcak ilişkileri, sakin ve huzurlu yapısıyla bir çekim merkezi olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Mehmet Doğan Teke, “Mahallemiz ne yazık ki elektrik hatlarından kaynaklanan problemler yaşanıyor. Mahallemiz kadar eski olan elektrik direk ve kabloları vatandaşların hayatını tehlikeye atıyor. Şiddetli rüzgar olan günlerde bazı elektrik telleri koparak çevreye tehlike arz ediyor. Vatandaşların can güvenliği için elektrik hatları yer altına alınmalı” diye konuştu.

 

IMG_1206

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Beyazlar Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mehmet Doğan Teke’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

beyazlar

Mahallenin adı: Beyazlar

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27060

Mahallenin nüfusu: 15 bin         

Mahallenin seçmeni: 7 bin

Sandık sayısı: 21

Mahalle ve cadde sayısı: 40 Sokak, 4 Cadde

Mahallenin muhtarı: Mehmet Doğan Teke

“MAHALLEMİZİN BÜYÜK BİR KISMI İMARSIZ BÖLGE”

Beyazlar Mahallesi’nin daha önce Konak Mahallesi’ne bağlı olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Mehmet Doğan Teke, “Beyazlar Mahallesi 1970 yılında Konak Mahallesi’nden ayrılarak Beyazlar ismiyle kurulmuştur. Mahallemizin büyük bir kısmı imarsız bölgedir. 3 dönem önce mahalleye muhtar olarak seçildim. Mahalle sakinlerimiz hizmetlerimden memnun oldukları için beni yeniden mahalle muhtarı olarak seçtiler. Mahallemizde 15 bin nüfusumuz, 7 bin seçmenimiz yer alıyor. Mahallede 21 sandığımız bulunuyor ve bu sandıklardan en fazla oy Ak Parti’ye verildi. Beyazlar Mahallesi’nde Samlı Hacı Ökkeş, İpekçi Abdurrahman, Yavuz Sultan Selim ve Ordu Caddesi yer alıyor. Bunun dışında 40 tane sokağımız bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Kolejtepe, Konak, İstiklal ve 60.Yıl mahalleleri ile komşuyuz” dedi.

ALT YAPI YENİLENDİ

Alt yapı konusunda yaşanan sıkıntılara değinen Teke, “Mahallemizde alt yapı konusunda büyük bir sıkıntı yaşanmıyor. 2004 yılından önce alt yapımız Karataş olarak tabir edilen kanallarımızdan oluşuyordu. Bu alt yapı kaldırılarak, tamamen beton olan yeni alt yapı sistemi kuruldu. Yağmur yağdığı zaman alt yapı yetersizliğinden dolayı yollarda göllenmeler meydana geliyordu. Yollarımız ve kaldırımlarımızda yenilendi. Böylelikle mahallemizdeki olası sıkıntılar büyük oranda azaldı” diye konuştu.

ELEKTRİK HATLARI MAHALLE KADAR ESKİ

IMG_1216

Mahallenin en büyük sıkıntısının elektrik hatlarından kaynaklandığını belirten Teke, “Elektrik kablolarımız diyebilirim ki mahallemiz kadar eskidir. Bu kabloların eski olması büyük sıkıntılara neden oluyor. Yağmurlu ve sert rüzgarlı günlerde sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. Kablolar rüzgar nedeniyle sallanarak kısa devre yaptıkları için elektriklerimiz kesiliyor. Bunun dışında elektrik kablolarında zaman zaman kopmalar meydana geliyor. Özelleştirmelerden önce elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili olarak çok sayıda dilekçe verdik. Mahalleye elektrik hatlarının yer altına alınması için 5 yıl önce yeni trafolar kuruldu. Ancak elektrik hatları aradan geçen yıllara rağmen yer altına alınmadı. Vatandaşların can güvenliği için elektrik kablolarının bir an önce yer altına alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

15 BİN NÜFUSA BİR OKUL DÜŞMESİ HAKSIZLIK

IMG_1229

Eğitime ilişkin bilgiler veren Teke, “Mahallemizde okullaşma oranı yüzde 95’tir. Bu oran mahallemizde eğitime verilen değerin önemli bir göstergesidir. Ancak mahallemizde bir anaokul ve bir ortaokul bulunuyor. Daha önce ilkokul olan okulumuz bu yıl ortaokul olarak hizmet vermeye başlayacak. Şehitkamil İlkokulunun ortaokul olması nedeniyle mahalle sakinleri çocukları başta Konak Mahallesi’nde bulunan 30 Ağustos İlkokulu olmak üzere çeşitli mahallelerdeki okullara gidiyorlar. 30 Ağustos İlkokulu önemli ölçüde ilkokul açığımızı kapatıyor. Okul sayısının mahalledeki nüfusa yeterli olduğunu düşünmüyorum. 15 nüfusun bulunduğu mahalleye 1 okul bulunmasını haksızlık olarak nitelendiriyorum” diye konuştu.

MAHALLEMİZDE SOSYAL TESİS YAPILSIN İSTİYORUZ

IMG_1223

Mahallede bulunan park alanlarının yeterli olduğunu vurgulayan Teke, “Ancak mahallemizde sosyal tesis bulunmuyor. Mahallemizde atıl vaziyette bulunan Sakıp Yar apartmanı yıkılarak yerine bir sosyal tesis yapılmasıyla ilgili çalışmalar var. Burayla ilgili olarak Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu görüşmelerde bulunduk. Bu alanın kamulaştırma işlemlerinin sona ermesiyle birlikte buraya bir sosyal tesis inşa edilecek” diye konuştu.

MAHALLEMİZE BİR SAĞLIK OCAĞI YAPILMASINI UMUT EDİYORUZ

IMG_1215

Beyazlar Mahallesi’nde sağlık ocağı olmadığına dikkat çeken Teke, “Mahallemizin 15 bin nüfusu var ve mahallede sağlık ocağımız bulunmuyor. Çevremizde bulunan mahallelerde sağlık ocağı bulunduğu için mahalle sakinleri, bu mahallelerde yer alan sağlık ocaklarına gidiyorlar. İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuştuk cevap olarak çevre mahallelerde sağlık ocağı bulunduğu için sağlı ocağı yapılma ihtiyacı olmadığı belirtildi. Sosyal Tesisimizin yapılmasıyla birlikte buraya bir sağlık ocağı yapılmasını ümit ediyoruz” dedi.

KOZMOPOLİT MAHALLE

IMG_1230

Beyazlar Mahallesi’nin kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu belirten Teke, “Gaziantep’in ilçelerinden ve çevre illerden gelen insanlar mahallemizde ikamet ediyorlar. Genel anlamda Adıyaman Besni, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in ilçelerinden vatandaşlar mahallemizde ikamet etmeyi tercih ediyorlar. 150 Suriyeli Mülteci aile mahallemizde ikamet ediyor. Kozmopolit yapıya rağmen mahallemizde güzel komşuluk ilişkileri varlığını koruyor. Dayanışma ve sıcak ilişkileri devam ediyor. Bugünün getirdiği şartlara göre oldukça iyi” şeklinde konuştu.

TELEFON DİREĞİNE ÇÖZÜM BULUNSUN

IMG_1213

Telekom’a ait telefon direğinin trafik kazası sonucu kırıldığını söyleyen Teke, “26 nolu sokakta bulunan telefon direği kaza nedeniyle kırıldı. Kazanın olduğun günden başlayarak Telekom Müdürlüğüne şikayetlerimi ilettim. Ancak kazadan 3 ay geçmiş olmasına rağmen ekipler gelip mahalledeki direği tamir etmedi. Günlerce kırıl bir şekilde kablolar yardımıyla ayakta kalan direği yerinden kaldırarak bu gördüğünü noktaya taşıdık. Bir tel yardımıyla direğin evin kenarına bağladık. Ekiplerin şikayetimize dönüş yapmamış olması nedeniyle geçici bir yöntem ile direğin yıkılmasını önledik ancak bu geçici bir çözüm. Direk halen görevini sürdürüyor. Defalarca Telekom Müdürlüğüne şikayette bulunmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. Bu sorunun bir an önce çözümlenmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

HIRSIZLIK OLAYLARI YAŞANIYOR

IMG_1225

Asayiş olaylarına değinen Teke, “Mahallemizde asayiş olayları nadiren yaşanıyor. Gasp olaylarına ve madde bağımlılarıyla ilgili olaylar yaşanmıyor. Tek sorun zaman zaman meydana gelen hırsızlık olaylarıdır. Hırsızlık olaylarının önünü alabilmek için emniyet birimlerinden yardım bekliyoruz” dedi.

AYHAN DUMAN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler