USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

VALİ GÜL VE BAŞKAN ŞAHİN’DEN YAVUZELİ ZİYARETİ…

VALİ GÜL VE BAŞKAN ŞAHİN’DEN YAVUZELİ ZİYARETİ…
10-08-2020 10:20
Gaziantep

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Yavuzeli ilçesinde bir takım incelemelerde bulundu. Vali Gül ve Başkan Şahin’in ilk durağı Rumkale oldu.

Rumkale’ye Türkiye’nin En Büyük Cam Teras’ı Yapılacak

Gül ve Şahin burada, Gaziantep Valiliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Fırat Nehri’yle Merzimen Çayı'nın birleştiği noktada yer alan ve önemli anıt eserlere ev sahipliği yapan Rumkale için doğa ile uyumlu Cam Teras yapılacağının müjdesini verdi.
Gaziantep’in doğa, tarih ve inanç turizmi açısından 5 antik kent arasında önemli bir cazibe merkezi olan Rumkale’de Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Türkiye’nin en büyük Cam Teras’ı yapılacak. Cam Teras projesi ile hem ziyaretçiler için görsel bir şölen sunulacak hem de arkeolojik değerlere sahip bölgeler rahatlıkla misafirlerce keşfedilebilecek. Bu doğrultuda hayata geçirilecek proje için Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teknik ekibiyle Rumkale’de incelemelerde bulundu, projenin son durumu hakkında bilgi aldı.
Cam Teras için 12 bin 441 metrekare olarak seçilen proje alanının içerisinde; 327 metrekare Cam teras yer alırken bunun yanı sıra 225 metrekare tek katlı restoran, bilet satış gişesi, 7 Adet 25 metrekare büyüklüğünde yöresel ürün satış üniteleri, 60 binek araç, 9 adet otobüs ve minibüs olmak üzere 69 araç kapasiteli otopark ve mescit bulunacak.

Vali Gül: Cam Teras’ın Mimarisi Doğa İle Uyumlu Olacak

Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Rumkale’nin güzelliklerini dünyanın, Türkiye’nin her yerinden insanlarla buluşması için çalışmalar yapılıyor. Yarım kalan restorasyon devam ediliyor. Geçen sene Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile sahil düzenlemesi yapıldı. Şimdi ise Rumkale’yi tepeden görecek cam teras projemiz var. Mimarisi doğayla uyumlu. Uzmanların kontrolünde yapılan bir cam terasımız olacak. İhale süreci başlatılıp bu senenin sonuna kadar tamamlanmış olacak. Gelecek sene insanlar buraya geldiğinde Türkiye’nin en güzel ve en büyük Cam Terası’nı görecekler. Burada bisiklet yolları, yeşillendirme ve diğer ihtiyaçlar da planlanıyor.” diye konuştu.

Şahin: Rumkale’yi Dünyanın Cazibe Merkezi Haline Getirmek İstiyoruz

Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te 5 antik kentin bulunduğunu anımsatarak, “Bunların en güzellerinin arasında Rumkale bulunuyor. Dünya tarihine baktığımızda her medeniyet burada, büyük işler yapmış. Güzel bir manzara ve büyük bir doğa var karşımızda. Rumkale bize büyük bir heyecan ve umut veriyor. Gaziantep Valisi Davut Gül’ün başkanlığında yapmış olduğumuz toplantılarda ‘Rumkale’nin cazibesini nasıl arttırabiliriz’ başlıklı görüşmelerde bulunduk. Bunun sonucunda Rumkale’de geçen yıl sahil düzenlemesi yaptık. Bizim bu bölge ile ilgili çok özel düşüncelerimiz var. Rumkale’yi dünyanın cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü bu güzellik dünyanın hiçbir yerinde yok. O nedenle Rumkale’ye yapacağımız Cam Teras için şu anda sit alanı ile ilgili bütün kararlar alındı ve bunun sonucunda Türkiye’deki en büyük Cam Teras’ı Rumkale’ye yapacağız. Cam Teras projesi hayata geçirildiğinde ise insanlarımız gelip bu mekânda menengiç kahvelerini içebilecek” dedi.
Gül ve Şahin Rumkale sonrası yapımı tamamlanan yüzme havuzu ile yapımı devam eden hastane inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaretleri kapsamında Yavuzeli’nde oluşturulan zeytin ve lavanta ormanı için fidan dikme etkinliğine katılan Gül ve Şahin, YeşilAntep projesi ile Gaziantep’i yeşillendirmeye kararlı olduklarını dile getirdiler.

Mutlu Çocuklar Mutlu Yarınlar

Yavuzeli Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen ‘Mutlu Çocuklar Mutlu Yarınlar’ projesi kapsamında düzenlenen ödül törenin katılan Gül ve Şahin, başarılı öğrencilere bisiklet ve kitap hediye ettiler. Gül, burada projenin hem ‘Spor Şehri Gaziantep’ hem de ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ projelerine, dolayısıyla da çocuklarını gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Muhtarlar Toplantısı

Yavuzeli ilçesinde muhtarlarla da bir araya gelen Vali Gül ve Başkan Şahin maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesi noktasında muhtarlara büyük sorumluluk düştüğünü ifade ettiler.
Gül, pandemi sürecinde yapılan çalışmalar ve ilçe özelinde yürütülen çalışmalardan bahsederek Gaziantep Modeli ile 15 günde 15 milyon maske üretildiğini ve  en ücra köşelere kadar maskelerin ulaştırıldığını belirtti. İlçeye kazandırılan yüzme havuzunun önemli bir hizmet olduğuna değinen Gül, Gaziantep’in bütün ilçelerine havuz yapıldı. Türkiye’de bütün ilçelerinde havuz olan başka şehir yoktur. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların ruhen bedenen sağlıklı olması için spor yapması, sosyal faaliyetleri gerçekleştirmesi lazım” ifadelerini kullandı.
Yavuzeli’nin cazibe merkezi haline getirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığına değinen Gül, Rumkale’ye yapılacak cam teras hakkında bilgi vererek ilçenin gelişimi için herkese görev düştüğüne işaret etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, ilçede yürütülen ve yapımı devam eden çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler