USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Tuvale uzanan sihirli parmaklar

Şehitkamil ilçesinde sosyal belediyecilik sorumluluğuyla hareket eden belediye yönetimi hanımlara yönelik başlattığı resim kursu...

Tuvale uzanan sihirli parmaklar
06-01-2016 10:34
Gaziantep

Şehitkamil ilçesinde sosyal belediyecilik sorumluluğuyla hareket eden belediye yönetimi hanımlara yönelik başlattığı resim kursu kısa sürede büyük ilgi gördü. Süre gelen resim kursunda eğitim alan hanımların açtığı sergiler ziyaretçileri büyülerken, resim kursu birçok ev hanımı için vazgeçilmez bir unsur oldu. Çoğu ev hanımı evlerinin bir köşesini resim atölyesine çevirdi.

ORTAYA ÇIKAN ESERLER BÜYÜLÜYOR

Şehitkamil Belediyesi’nin Hanımlar Lokali Sosyal Tesisinde hanımlara yönelik hayata geçirdiği resim kursuyla hanımlar, hem eğitim görüyor, hem de yapmış olduğu bir birinden güzel resimleriyle en iyi ressamlara taç çıkartıyor. Hayata geçirdiği sosyal tesislerle ailelere umut ışığı olan Şehitkamil Belediyesi, ev kadınlarına yönelik açmış olduğu resim kursuyla bayanlara, eğitim anlamında destek oluyor. Hanımlar Lokali Sosyal Tesisi Resim Kursuna gelen bayanlar, ücretsiz resim kursunda eğitim görerek, resim yapmayı öğreniyorlar.

Yağlı boya, sulu boya ve kara kalem çalışmaları yapan kursiyerler, 6 aylık eğitimin ardından en iyi ressam haline geliyor. Ayrıca kursiyerler burada yapmış oldukları resim çalışmalarını ise hem satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de yakın dostlarına hatıra olarak hediye ediyor. Bunun yanı sıra kursa gelen hanımlar, hem günün stres ve sıkıntısını resim yaparak atıyor hem de gönüllerince eğleniyor.

BELEDİYE BAŞKANI SANATSAL ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını ifade ederek, "Baktığımızda gerçekten birbirinden güzel, emek verilmiş çok değerli çalışmaları görüyoruz. Profesyonel eserleri aratmayacak kadar nitelikli ve kaliteli çalışmalar. Kültür alanında yaptığımız çalışmaların devamı gelecek.

Biz her zaman sosyal tesislerimizde eğitim gören kursiyerlerimizi destekliyoruz. Onların öğrenmesi gelecek kuşakların öğrenmesidir. Yapılan bu güzel çalışmalardan dolayı tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu ve buna benzer kurslarımızın daha da yaygınlaşmasına yönelik olarak çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz. Belediyemizin Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından daha fazla kadınımızın bu tür faaliyetlere katılmalarını sağlamaya yönelik adımlar hızla atılıyor" diye konuştu.

“LİSE YILLARINDAN BU YANA ÖZLEMİMDİ”

Resim yapmaya olan sevgisinin lise yıllarından beri olduğunu dile getiren ve içinde kalan resim aşkını kursa katılarak giderdiğini belirten emekli sınıf öğretmeni Zerrin Sağıroğlu, “Resim yapmak benim lise yıllarımdan beri olan bir hayalimdi. O zamandan beri resim yapmaya olan bir hayranlığım vardı. Şehitkamil Belediyemize ait Hanımlar Lokali Sosyal Tesisinde Resim kursu olduğunu öğrendik ve kursa katıldık. Hatta arkadaşlarıma ve komşularıma da kursa katılmaları konusunda tavsiyelerde bulundum.

Onlarla beraber kursa katılıyoruz. Burada resim yaparak, sıkıntı ve stresimizi atıyoruz. Resim yaparken, kendimi sanki lise yıllarımdaymışım gibi hissediyorum. Buradaki arkadaşlığımız, hocalarımız çok iyi. Bizlere böylesine güzel bir ortamı hazırlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve bize destek veren hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İÇİNDEKİ CEVHERİ KEŞFETTİM”

Kurstan memnun kaldığını ifade eden ev hanımı Nurdan Ulutaş ise, “Resim kursuna gelmekle çok iyi ettiğimi düşünüyorum. Çünkü resim yapmak bizleri çok iyi bir şekilde rahatlatıyor ve maddi konuda hiç bir şey talep edilmemesi ise bizleri ayrıca sevindiriyor. Hocalarımız ise bize her zaman destek veriyor, pozitif enerji veriyor. Buraya geldiğimizde sanki terapi yapıyormuşuz gibi hissediyoruz kendimizi. Hocalarımız, burada edindiğimiz arkadaşlarımız hepsi bir birinden iyi ve içten insanlar, hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin devam etmesini çok istiyoruz” diye konuştu.

32 HANIM SANATA YÖN VERİYOR

Hanımlar Lokali Sosyal Tesisi Resim Kursu eğitmenleri ise, kursa devam eden 32 hanımın büyük yetenek sahibi olduklarını söylediler. Şehitkamil Belediyesi’nin sunduğu imkanlar ışığında hanımların önemli çalışmalara imza attığına dikkat çeken eğitmenler, “Burada 32 kursiyerimiz var. Haftada 4 gün olmak kaydıyla, ikişer grup olmak üzere, iki gün bir gruba, iki gün diğer gruba eğitim veriyoruz. Kursun sonunda karma sergimizi açıyoruz. Bu kursun topluma kazandırdığı nitelikler ise, bazı ev hanımlarımızın kendilerini psikolojik yönden iyi his etmelerini sağlıyor. Çünkü hanımlar kendilerini iyi hissetmesi lazım ki ailesine ve topluma nitelik kazandırabilsin. Bu tarz kurslarla hanımlarımıza çok faydalı olduğumuzu düşünüyoruz. 6 aylık bir eğitimin sonunda hanımlarımıza çok güzel alışkanlıklar kazandırıyoruz. Kursiyerlerimiz buradan mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Ayrıca burada hiçbir kursiyerimizden de hiçbir şekilde ücret talip edilmiyor. Tamamen ücretsiz olan kursumuza hanımlarımız yoğun bir ilgi gösteriyor” şeklinde konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler