USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAÇAK YAPISI”

Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği üyeleri İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak sorumlular hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KAÇAK YAPISI”
12-12-2019 11:01
Gaziantep

14 Kasım’da Akkent Cami’de yaşanan olayda İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan, yaşamını yitirmişti. Bu olayın yaşanmasında sorumlu olan kişilerin bulunması ve gerekli cezalara çarptırılmaları için Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği üyeleri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular. Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği Başkanı Ramazan Sürücü, “Gaziantep'i yasa boğan bu olay, Türkiye'nin en büyük kaçak yapısında meydana geldi. Ne acıdır ki olayın gerçekleştiği Şahinbey İlçesi Akkent Mahallesindeki cami inşaatının ruhsatı, iskele projesi ve statik projesinin olmadığı sonradan ortaya çıktı” diye konuştu.

“İHMALLER ZİNCİRİ BİRBİRİNİ İZLEDİ”

Gaziantep Adliyesi Baro Başkanlığında basın toplantısında düzenleyen akademik meslek odalarının temsilcileri olayın takipçisi olacaklarını açıkladılar. “Bu vahim olay devasa bir inşaatın imar uygulamalarına aykırı olarak başlatılması, mühendislik biliminin gereklerine uyulmadan inşa edilmesi, yapı denetiminin olmaması ve iş güvenliği tedbirinin alınmaması ile oluşan ihmaller zinciri sonucu bu iş kazası meydana gelmiştir” şeklinde sözlerine başlayan Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği Başkanı Ramazan Sürücü, “Hem TMMOB Uzman Heyeti tarafından oluşturulan 17 Kasım 2019 tarihli teknik rapor, hem de Gaziantep Valiliği’nin 18 Kasım 2019 tarihinde yaptığı ‘2019-48’ sayılı basın açıklamasında yer verilen “Kazanın meydana gelmesinin sebebi camide inşaatın olması değil, fen ve sanat kaidelerine uygun yapılmamasıdır.” ifadesi bu hususları açıkça vurgulamaktadır. 21 Kasım’da yapmış olduğumuz basın açıklamasında, dile getirdiğimiz bu önemli vurguyu bir kez daha kamuoyunun dikkatlerine sunuyoruz. Ayrıca cami inşaatı yapılan alanın, cami olarak imar tadilatı olmadan inşaata başlandığı, yıllar sonra tadilatın yapıldığı da kamuoyu tarafından bilinmektedir. Diğer taraftan, kaçak yapının inşaatında sigortasız işçiler çalıştırılmıştır. Sigortasız işçi çalıştırmak da yasalarımıza göre ayrı bir suçtur” dedi.

“KAZA GELİYORUM DEMİŞTİR”

“Bütün bu ihmaller zinciri, meydana gelen vahim olayın göz göre göre geldiğini ortaya koymaktadır. Adeta, "Kaza geliyorum" demiştir. Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği olarak, tüm bu nedenlerden dolayı, en verimli çağında aramızdan ayrılan İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan'ın ölümünü bir iş kazası olmaktan çok bir iş cinayeti olarak değerlendiriliyoruz ve bu olayda sorumluluğu bulunanların gerekli cezaya çarptırılması için de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz” şeklinde sözlerini sürdüren Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği Başkanı Ramazan Sürücü sözlerine daha sonra şu şekilde devam etti;

“Ortada bir ihmaller zinciri var. İhmaller zinciri sonucu hayatını kaybeden bir canımız, Korkut Küçükcan var. Bu olayda, sorumluluğu bulunan herkesin yüce Türk adaleti önünde hesap vermesini istiyoruz. Yapılan yanlışların kimsenin yanına kar kalmaması, suçluların cezasını çekmesi kamu vicdanını rahatlatacaktır. Ayrıca Türkiye'nin en büyük kaçak yapısı konumundaki bu inşaatın geleceği ile ilgili karar verilirken, bilimsel veriler ışığında hareket edilmelidir. İnşaatın depreme dayanıklılık testleri ve risk analizleri yapıldıktan sonra geleceğine karar verilmelidir. Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği (GAMOB) olarak, temennimiz bundan sonra şehrimizde ve ülkemizde hiçbir iş kazasının yaşanmamasıdır. Bunun için de, denetim görevi gören kurum ve kuruluşlara büyük görev düşmektedir. İster özel sektöre ait olsun, isterse de kamuya ait olsun, ruhsatı olmayan hiçbir inşaatın başlamasına izin verilmemelidir. Mühendislik biliminin gerekleri yerine getirilmesi ve mevcut imar yasalarının dışına çıkılmadan hareket edilmesi böylesine vahim olayların tekrar yaşanmasını önleyecektir.”

“KİM BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARTIYOR”

“Ayrıca bugün basında çıkan ‘AK PARTİ CAMİ’DE TAHMAZOĞLU’NUN ARKASINDA’ başlıklı haberde, Şahinbey belediyesini yöneten partinin il ve ilçe başkanlarının, bu iç acıtan olaya karşı tepki gösterenlere, ‘bir bardak suda fırtına koparıyorlar’ denildiğini üzülerek gördük” diye konuşan Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği Başkanı Ramazan Sürücü sözlerine daha sonra şu şekilde devam etti;

“Bu açıklamayı davaya müdahale olarak değerlendiriyoruz. Asıl bu açıklamayı yapanların vicdanları bir bardak suda boğulmuştur. Buradan ilgilileri akla ve vicdana davet ediyoruz. Bu basın bültenini imzalayan akademik meslek kuruluşları olarak, kazaya neden olan sorumluların yargılama neticesinde maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması için, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı beyan ederiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler