USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

TÜRK OCAKLARI KAPISINI SİYASETE AÇTI!

TÜRK OCAKLARI KAPISINI SİYASETE AÇTI!
03-03-2019 09:50
Gaziantep

Türk Ocakları Gaziantep Şube Başkanı Dr. Mehmet Berk Ak Parti Şehitkamil Belediye Meclisi 1. Sıra Adayı oldu. Berk siyasete atılınca dernek şube başkanlığını yeğenine bıraktı, bununla da kalmayan Berk, Türk Ocakları tarihinde ilki gerçekleştirdi ve dernek binasını siyasete açtı.

Türk Ocakları Gaziantep Şubesi Türk Ocakları tarihinde bir ilke imza attı. Yer aldığı merkezleri tarihi boyunca siyasete açmayan Türk Ocakları Gaziantep’te bir ilke imza attı. Türk Ocakları Gaziantep Şube Yönetim Kurulu 31 Mart yerel seçimleri öncesinde dernek kapılarını Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Ak Parti Milletvekili Nejat Koçer ile Ak Partililere açtı. Türk Ocakları Derneği’nin her Cuma günü akşam düzenlediği sohbet toplantılarının bu hafta ki konuğu Ak Partililer oldu.

AK PARTİLİ ÖZKEÇECİ, KOÇER VE ŞAHİN KURMAYLARIYLA BİRLİKTE TÜRK OCAKLARINDA

Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ile partili kurmaylar Türk Ocakları Gaziantep Şube Başkanlığında bir ilke imza attılar. Tarihinde kapılarını siyasete kapalı tutan Türk Ocakları bu şekilde ülke genelinde bir ilke imza atarak Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile kurmaylarıyla birlikte Türk Ocakları üyelerine yerel seçim öncesinde sunum yaptılar. Türk Ocakları Gaziantep Şube Başkanı Dr. Mehmet Berk, Ak Parti Şehitkamil 1. Sıra Meclis Üyesi adayı olduğu için görevinden ayrıldı. Şube başkanlığı görevine Berk’in yeğeni Doç. Dr. Mustafa Mete atandı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Şehitkamil Belediye Meclisi 1. Sıra Adayı Dr. Mehmet Berk, Türk Ocaklarının tüzüğünde ve tarihinde kapılarını her zaman siyasete kapattığına dikkat çekti. Berk konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Adaylığımın açıklanmasının ardından Türk Ocakları Şube Başkanlığı görevinde olmam düşünülemezdi. Bu nedenle şube başkanlığından istifa ederek görevi yeğenim Doç. Dr. Mustafa Mete’ye bıraktım. Türk Ocakları tüzüğünde ve tarihi boyunca kapılarını siyasete hep kapalı tuttu.”

MİLLETVEKİL KOÇER “ALGI” YÖNETİMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye’nin her seçime yakın bazı şer odakları tarafından karıştırılmaya çalışıldığını anlattı. Gezi süreci ve akabinde 15 Temmuz ve ekonomik saldırılarıyla Türkiye’nin hep karıştırılmaya çalışıldığını anlatan Koçer, “Büyüyen Türkiye’ye yönelik saldırılar Gezi ve 15 Temmuz kalkışması gibi hep karşımıza çıktı. Son yıllarda ekonomik saldırılara karşı dik duran ülkemizde bugün her ne olursa olsun ayaktayız ve ayakta durmaya büyüyerek devam edeceğiz” dedi.

GAZİANTEP’İN GEÇMİŞİNİ, BUGÜNÜNÜ VE YARININI PROJELERİYLE ANLATTI

Yıkılan Gaziantep Kamil Ocak Stadyumunun bulunduğu alanda Millet Bahçesi yapacaklarını dile getiren Fatma Şahin, projenin 100’üncü Yıl Parkı ile Allaben Deresi’nin devamlılığını sağlayacak bir millet bahçesi olacağını belirterek, “Millet bahçesinin yanına valilikle arasındaki yolu kaldırıyoruz, valiliğin yanı başına bir meydan cami yapıyoruz. Alleben Deresi’ne yeniden kimlik kazandıracak Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi (Alleben Su Projesi), şarıl şarıl suyun aktığı bir dokuyu içinde barındıracak. Demokrasi Meydanı’ndan başlayacak projeyle, Ulu Cami’nin önünden Sanko parka kadar olan 200 dönümlük alan millet bahçesine dönüşecek. Hep başka ülkelerin meydanlarını konuştuk, hep başkalarının meydanlarına atıfta bulunduk. Şehrin göbeğinde yapacağımız bu millet bahçesinde bir genç hayat bulacak, bir aile çocuğuyla eğlenecek, vakit geçirecek, çocuk dostu bir meydanımız olacak. Hiçbir yere ticari bakmadık, buralara çok rahat AVM’ler yapabilirdik, oteller yapabilirdik, ama tam tersi yeşili maviyle insanı suyla buluşturuyoruz. Hep birlikte başaracağız. Arka tarafında Roma ve Hitit dönemine ait eserlerin sergilendiği arkeoloji müzesi önünde bizi gazi yapan mücadelenin sergilendiği 25 Aralık Panorama Müzesi olacak. İki müzesinin arasında içinde su ve yeşilin olduğu büyük bir millet bahçesi ve millet meydanını halkımıza kazandırmış olacağız. Yeni şehircilik bu, çevreye duyarlı şehircilik bu, insan dostu şehircilik bu” diye konuştu.

“SU POLİTİKASI BENİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

Tamamlanan Düzbağı İçme Suyu projesi ile ilgili de bilgi veren Fatma Şahin, projenin eski Türkiye’de 10 yılda bitirilemeyecek bir proje olduğunu vurgulayarak, Melen’den sonra Türkiye’nin en büyük su projesi olduğunu da kaydetti. Projenin devlet yatırımıyla tamamladıklarını da aktaran Şahin, projenin belediye borçlandırılmadan bitirildiğine vurgu yaptı. Başkan Şahin, Düzbağ İçme Suyu Projesi kapsamında suya bir yılda yüzde 27 oranında indirim yaptıklarını sözlerine ekledi. Göllüce’yi kentsel dönüşüm projesi kapsamında kaldırdıklarını hatırlatan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde 10 bin kişilik yeni istihdam alanı oluşturulacağını da anlatarak, "Burayı küçük sanayiye verdik, ihalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde temeli atılacak. Kendi içerisinde sıkışmıştı, Göllüce de çok rahatsızdı, Göllüceliler, ‘ne köy olduğumuz belli, ne sanayi olduğumuz belli’ diyerek bana dert yanıyordu. Küçük sanayi de büyümemiz lazım bize alan yok diyordu. Bu işi güzel bir şekilde hallettik, artık şehir merkezinde sanayi olmayacak. Konum itibariyle kent merkezinde kalan meslek gruplarının, şehir dışına ve otoyol kenarına taşınması üzere imar planları onaylanarak, yol açma çalışmalarına başlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde; ayakkabıcılara 800 bin metrekare, tır, dorse imalatçılarına 390 bin metrekare, fıstıkçılara 395 bin metrekare Gıda toptancılarına 243 bin metrekare ve nakliyatçılara 243 bin metrekare alan ayrıldı. Burada 10 bin kişilik yeni istihdam alanı oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yükselen Gaziantep Vizyon projeleri başlığı altında açıkladığı toplu konut projeleri, Metro projesi, spor faaliyetlerine yönelik projeler, eğitim, sosyal ve kültürel projeleri hakkında detaylı bilgi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler