USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Triko sektörü zorda

Bölge ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle ticaret yapamaz duruma gelen triko sektörü...

Triko sektörü zorda
15-03-2017 11:07
Gaziantep

Bölge ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle ticaret yapamaz duruma gelen triko sektörü temsilcileri işletmelerini kapatmaya başladı. En büyük Pazar payına sahip olan Kuzey Irak, Suriye ve Suriye üzerinden Ürdün, Cezayir ve Mısır’a ticaret yapan sektör temsilcileri iç savaşlardan dolayı ticareti kesmek zorunda kaldılar. Sektörün önemli isimleri bile yaşanan süreçten etkilenenler arasına girdi.

Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, kentte sektör temsilcilerinin önemli bölümünün işletmelerine kilit vurduğunu dile getirdi. Durak, Kuzey Irak ve Suriye’de terör örgütlerinin neden olduğu iç karışıklıktan dolayı bu bölgeye ve haliyle Ürdün, Cezayir ve Mısırla olan ticari bağlantılarının kesildiğine dikkat çekti. İçinde bulunduğumuz ayların triko sektöründe sezon dönemi olduğunu anlatan Reşit Durak, “Bugün işletmelerimizin tamamı ful kapasiteyle çalışmaları gerekirken işletmelerin yüzde 70’i kapatıldı. Şu an yüzde 30 üretim hacmiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölge ülkelerinde yaşanan iç savaşlar ve terör saldırıları Ortadoğu ülkeleriyle olan ticaretimizin kesilmesine neden oldu” diye konuştu.

Gaziantep’e yerleşen Suriyeli sığınmacılar arasından çok kişinin kendisine ait işyeri açtığına dikkat çeken Gaziantep Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, “Bu adamlar işyeri açtıklarında sesini çıkartan olmuyor. Bu işyerini hangi şartlarda açtıklarına ilişkin sorgulama yapılmıyor. Sonra kalkıp yetkililer bir işyerinde çalışan Suriyeli vatandaş “kaçak çalışıyor” diyerek para cezası yazıyorlar. Şayet bu suç ise Gaziantep Valiliğinden konuya ilişkin resmi açıklama yapılmasını istiyoruz. Resmi açıklama yapılsın bizlerde bu insanları istihdam etmeyelim. Kalmış ki, bu adamları çalıştırmadığımız zaman işyerlerinde çalıştıracak Türk kökenli işçide bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler