USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Taşeron işçiler için kollar sıvandı

Taşeron işçiler için kollar sıvandı
08-01-2018 12:18
Gaziantep

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmasında taşeron işçilerin sürecine deyindi. Şahin, “Valimiz başkanlığında ile 81 ilin merkez belediye başkanları ve il valileri ile birlikte Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda İçişleri ve Çalışma Bakanlarımızla tele konferans görüşmesi yapacağız” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında gerçekleştirildi. 64 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında taşeron işçilerin durumu masaya yatırıldı. CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Sucu, “Taşeron sisteminin kaldırılarak, kadroya geçilmesiyle ilgili KHK ile adım atıldı. Maalesef, bu kanun vatandaşın istediği şekilde çıkmadı. Dilerdik ki bu kanun TBMM’de artısı ve eksisiyle görüşülüp, tartışılsaydı, bunu konuşmayacaktık. Keşke bu konuda öyle bir düzenleme olsaydı, şuanda söyleyeceklerimiz bunun alt yapısını oluşturmuş olurdu. Bir diğer yandan bu işin çok iyi anlatılmadığını düşünüyoruz. 2 Ocak ile 11 Ocak arası son başvuru tarihi olarak belirlenmiş. 10 yıldan beri belediyemize hizmet eden araç kiralamada çalışan insanlarımız var” dedi.

“GÖRÜŞMELERİMİZİ BAKANLAR DÜZEYİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Sucu’nun sözleri üzerine açıklama yapan Fatma Şahin, “Geçtiğimiz hafta bu konuyla ilgili Belediyeler Birliği Meclisini topladık, özellikle merkez ilçelerde şirketi olan ve olmayan belediyelerin farklı durumlarının sahada yaşanmasından dolayı, meclis toplantısına gittik. Hem sizin burada sahada gördüğünüz boşluklarla ilgili yapılması gerekenlerle ilgili konuları görüştük. Bu konuyla ilgili hem Başbakanımızla hem Maliye Bakanımızla hem de İç İşleri Bakanımızla randevu talep ettik. Belediyeler Birliği olarak bize göre sahada neler yapacağımızı, giderek birebir konuşacağız. İkinci olarak ise yarın, Sayın Valimiz Başkanlığında ile 81 ilin merkez belediye başkanları ve il valileri ile birlikte İç işleri ve Çalışma Bakanlarımızla tele konferans yapacağız. Taşeron ile ilgili sahadaki durum nedir, bizim görüş ve önerimize göre bunun çalışmasını yapacak. Bizim burada gördüğümüz boşluklarla ilgili olarak sahada yaşayacağımız sıkıntıları ilgili bakanlarımızla konuşacağız. Belediyeler Birliği olarak giderek, bu konuları talep edeceğiz. Eksiklikleri belirteceğiz, yeni bir konu ve bu konuyla ilgili kimseyi mağdur etmeden, hak ve adalet ölçüsünde çalışma yapılacak. Öte yandan birde şöyle bir durum var.  Normal bütçenizin yüzde 30’unun üzerinde personel giderleri olduğu zaman yatırımı nasıl yapacaksınız? Dolayısıyla bu işlemi çok iyi dengelememiz, kimseyi mağdur etmememiz hem de kendi bütçemizi yatırıma dönüştürmemiz ve planlamamız gerekiyor.

KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 1. Birleşiminin 1.maddesinde yer alan Denetim Komisyonu üyeleri seçimleri yapıldı. Denetim Komisyonlarına Filiz Üzücü, Mahmut Demirel, Mustafa Gökkaya, Mustafa Dinçoğlu ve Nurettin Zirek seçildi.

“BİZ GEREKLİ UYARILARIMIZI YAPTIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hava kirliliği konusunda işin bir de sanayi ile ilgili boyutu var. Biz daha iki gün önce Çevre Daire Başkanlığımızla görüştük. Biz yeteri kadar uyardık ve süre verdik. Buna rağmen düzelmiyorsa cezaya başlayacağız” diye konuştu. Şahin, “Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre, Gaziantep Dünyanın en kirli havasına sahip şehirlerinden bir tanesi. Daha önce hava kirliliği konusunda bir komisyon kurulmasına yönelik önerge vermiştim.  2 milyon insanın yaşadığı Gaziantep’in havasının kirli olması bu şehrin sorumluluğundadır. Gaziantep’in sevk ve idaresinde meclisimiz sorumluysa, insanların sağlığından da sorumludur. İnsan sağlığı bu kadar önemli iken Nisan 2017’de verdiğim önerge, bu kadar süre içerisinde cevaplanıyor. Zaman zaman İslahiye’den gelirken, işçi taşıyan servislerin çıkardığı egzoz gazlarının siyah dumanını seyrediyoruz. Burayla ilgili yerinde inceleme yapılmasını istedik ancak gerçekleştiremedik. Meclis olarak biz burada sorumluluk taşıyoruz, bizim bu konuda çözüm bulmamız gerekiyor. Hava kirliliğinde bir diğer etken ise eski araçların biran önce piyasadan çekilmesi gerekiyor. Verdiğimiz süre doldu. Biz bir yıl süre vermiştik. Zamanı uzatmayacağız. Hızlı bir şekilde ulaşımda bu eski araçların yenilenmesini isteyeceğiz. Bu işin bir de sanayi ile ilgili boyutu var. Biz daha iki gün önce Çevre Daire Başkanlığımızla görüştük. Biz yeteri kadar uyardık ve süre verdik. Buna rağmen düzelmiyorsa cezaya başlayacağız.  Kömür kullanıp gelir seviyesi düşük olan vatandaşlarımız için de doğalgaza geçmesi için nasıl kampanya düzenlenir bu hafta da onu çalışacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler