USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Talat Özkarslı Spor Salonu açıldı

Talat Özkarslı Spor Salonu açıldı
05-02-2018 10:00
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve yaklaşık bir yıldır hizmet vermeye başlayan Talat Özkarslı Spor Salonu, yapılan bir tören ile kamuoyuna tanıtıldı.

Açılış için Talat Özkarslı Spor Salonu önünde bir tören düzenlendi. Törene katılanlara açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk futbol tarihine adını yazdıran Talat Özkarslı’nın adını yaşatmak için girişimde bulunduklarını ve spor salonuna ismini verdiklerini söyledi.

Bu eserden en az 10 tane daha Gaziantep’e lazım olduğunu dikkat çeken Şahin, Talat Özkarslı gibi sporcuların kolay yetişmediğini ve böyle sporcuların tekrar çıkması gerektiğini ifade etti. İyi sporcu yetiştirmek gibi, iyi matematikçi, iyi fizikçi, iyi mühendis yetiştirmek gerektiğine vurgu yapan Şahin, ”Spor deyip geçmemek gerekiyor. Spor bizim bir araya getiriyor, kaynaştırıyor. Bu beyazlaşan saçların arkasında büyük bir tecrübe var. Bedensel gelişim için çok önemli. Gençlerimizin yetenekleri keşfediliyor. Hangi alanda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini işte bu salonlarda kararlaştırıyorlar. Spor ile arkadaşlıklar kuruluyor, yetenekler keşfediliyor. Özellikle son dönemlerde konuştuğumuz, uyuşturucu, şiddet hastalığı gibi alanlarda koruyucu olarak eğitim ve spor karşımıza çıkıyor. İşte biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yol, su, konut, yer altı yer üstü hizmetler gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal belediyecilik de yapıyoruz. İnsanı merkeze alarak hizmet ediyoruz. ‘İnsanı yücelt ki devlet yaşasın anlayışı’ ile hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sporcuların sadece kendi okullarında, kendi memleketinde değil dünya genelinde rakipleri ile yarıştığını vurgulayan Şahin, takımların ve devletlerin yarıştığı alanlarda bireysel sporcuların yetişmesi için altyapıların çok önemli olduğunu kaydetti.

Talat Özkarslı Spor Salonu’nun hemen ardından 250 dönümlük alanda Perilikaya bölgesinde yeni bir spor salonu daha yapmak için çalışmaları başlattıklarını aktaran Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak amatör sporları benimsediklerini söyledi.

40 DEFA MİLLİ TAKIM FORMASI GİYDİ

AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer ise, Talat Özkarslı’nın şansızlığının belki de 50 yıl önce futbol oynamış olmasına bağlayarak, “Eğer Talat abi bugün futbol oynamış olsaydı dünya gündeminde olan bir sporcu olurdu. 40 defa A Milli Takım forması giymek kolay iş değildi. O dönemlerde milli takım sene de ye 1 maç ya da 2 maç yapardı. Ama bugün milli takım 15 maç yapıyor. Eğer bugün oynamış olsaydı milli olma rekorunu kırardı. Belki de 400 kez milli formayı giyerdi. Çok yetenekli ve kabiliyetli bir futbolcuydu. Gaziantep olarak 50 yıldır ikinci kez bir ‘Talat Özkarslı’ çıkartamadık. Adını bu salona verdik ve bulvar veya köprülere de verip adını yaşatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin güzel hizmetler yaptığını; tüm belediyeler in hayırlı işlerde yarıştığını söyledi.

Yerlikaya, bu tür hizmetlerin devamının geleceğini ifade ederek, “2018 yılında nüfusumuz 2 milyonu aştı. 500’e yakın da muhacir nüfusumuz var. Toplamda 2,5 milyona yakın bir şehir olduk. Genç nüfusumuz çoğunlukta olan bir şehiriz. Bu gençliğin enerjisini sporla, eğitimle, kültürle yoğurmamız ve geleceğe hazırlamamız lazım. İşte bu anlamda bunun gibi spor salonlarına ihtiyaçlarımız var” değerlendirmesini yaptı.

BİR SPOR LİSESİ DAHA YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine gönderdiği kaynak doğrultusunda çok büyük bir spor lisesi yapacaklarını aktaran Yerlikaya, şubat ayının sonunda bu okulun ihalesini yapacaklarını belirtti. Bu doğrultuda Gaziantep’te her 50 yılda bir değil de; her yıl bir ‘Talat Özkarslı’ yetiştirebilecek spor lisesini en kısa zamanda hizmete geçireceklerini belirten Yerlikaya, ismini de “Talat Özkarslı Anadolu Spor Lisesi” koyacaklarını belirtti.

Tören sonrası günün önem ve anlamına dair Talat Özkarslı’ya o dönemlerde giydiği milli takım forması, Çingene Kız figürü ve çiçek takdim edildi.

Törene eski A Milli Takımlar Teknik Direktörü Tınaz Tırpan, Gaziantep’in spor adamları ve birçok STK temsilcisi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Muhtarspor Futbol Takımı oyuncuları da katıldı.

Açılış sonrası spor salonu içini gezen Başkan Şahin ile beraberindeki heyet, Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın gösteri maçını da izlediler.

SPOR SALONUN İÇİNDE NELER VAR

Toplamda 6 bin 500 metre karelik alanda yapılan salonda basketbol, hentbol, tekvando, aikido, karete, judo salonları da var. Erkek ve kız soyunma odalarının yanı sıra hakem odalarının da bulunduğu spor salonu sosyal kopleks olarak kullanılabiliyor.

Salonda ayrıca; 8 giyinme odası, 4 adet antrenör odası, bir sağlık odası, bir basın toplantısı odası, bir yönetim odası bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler