USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

SÖZÜ VEREN ŞAHİN YERİNE GETİRMEYEN TAHMAZOĞLU!

Türkiye’yi derinden etkileyen olayda Gaziantepli işsiz genç Eyüp Dal belediye binasının önünde kendisini yakarak yaşamına son vermişti.

SÖZÜ VEREN ŞAHİN YERİNE GETİRMEYEN TAHMAZOĞLU!
21-05-2019 11:31
Gaziantep

Türkiye’nin bir anda gündemine oturan Gaziantepli işsiz genç Eyüp Dal’ın Eskişehir Üniversitesi’nde açıktan Halkla İlişkiler Bölümü okuduğu ortaya çıktı. Özrü kabahatinden büyük açıklamasıyla dikkat çeken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun bazı konularda yalan söylediğini dile getiren Eyüp Dal’ın kardeşi Mesut Dal, “Sayın başkanım demişsin ki rahmetli sabıkasını sildirmeye geldi. Benim abim 4 yıllık fakülte okuyordu açıktan. Araştırırlarsa bulurlar” dedi.

NİHAT HATİPOĞLU’NUN KATILDIĞI TÖRENDE FATMA ŞAHİN SÖZ VERMİŞ

Şahinbey ilçesinde İstiklal Düğün Salonunda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun toplantısından kardeşi Eyüp Dal’a Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, “Seçimden sonra sana iş ayarlarız. Sen Seçim sonrasında Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun yanına git gerekeni yaparız. Senin sabıkalı olman çok önemli değil” dediğini dile getiren Mesut Dal, “Kardeşim seçimden sonra belediyeye gittiğinde ise işe alınmayacağını öğrendi. Şimdi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kendisini masum gibi göstererek ailemizin mal varlığını masaya yatırıyor. Biz acımızı yaşarken bunları yapan belediye başkanından kardeşim sadece iş istedi. Onun dışında kendisinden başka bir talebimizi olmadı ki” diye konuştu.

“MEHMET TAHMAZOĞLU YALAN SÖYLÜYOR”

“Demişsin ki 3-4.saniye içinde müdahale edildi yoğun bakımda yanında ben vardım. Doktor bu yanıklar en aşağı 18 19 saniyede oluşur diyor. Ya doktor ya sen yalan söylüyorsun. Bizim yanımıza geldiğini taziye dileklerini ilettiğini yazmışsın ben görmedim geldiyseniz fotoğraf atın ve annemin mal varlığını çıkarmışsınız. Beni belediyeden arayıp taziye yerine yardım çay şeker için dediniz biz acılıyız. Bu dalgınlığımızdan faydalanıp annemin TC’sinii aldınız. Gaziantep’te bir laf vardır sen bizi hasetliğinmiş ağam derler” şeklinde konuşan Mesut Dal sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Mal mülk sorunca ben size zaten yazdım faceden bizim durumumuz iyi. Ama siz mal varlığınızı ortaya koyun bizim kinden azsa ailem ramazan paketi yollayalım diyor. Biz sizi hasıtlamıyoruz bilin istedik. Birde annen ve akrabalarımız belediyeye geldi yetkililer yaka paça dışarı attılar burada böyle olay yok dediler. Ben yandığına dair belediyenin bahçesinde değil önünde fotoğraf atınca neden açıklama yapmak zorunda kaldınız. Öyle güvenliklere emir vererek kimse kamera çekmesin video çekmesin demekle bu işler olmuyor. Benim abim söz verildi diye oraya geldi yoksa normalde inşaatlara mevsimlik çalışıyordu Mal varlığımızı ortaya koyacağına rahmetlinin sigortasına baksaydınız daha iyi olurdu. Benim abim ev-kurdan haciz yemiş baba ben sigortalı işe girersem aylığımdan kesilir düşüncesiyle Fatma Şahin’in sözüne inanarak sizden iş istedi. Ona moral vererek gönderebilirdiniz. Hakaret ederek değil belki de darp ettiniz lütfen kamera kayıtlarınızı kamuoyuyla paylaşın.”

TAHMAZOĞLU AÇIKLAMASINDA HANGİ İFADELERİ KULLANMIŞTI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu konuya ilişkin kamuoyu açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

“08.05.2019 tarihinde saat 09.00 saatlerinde Eyub Dal ismindeki vatandaş Şahinbey belediyemize gelerek, sabıka kaydının silinmesi ve iş konusunda yardımcı olunmasını istemiştir. Söz konusu eylemde bulunan vatandaşımızın 11 yıl cezaevinde kaldığı, 26 ay zorunlu kamu hizmetinde çalıştığı ve sabıka kaydı bulunduğuna rastlanmış olup  asıl sorunun ise iş bulma kaygısından ziyade sabıka kayıtlarının silinmesi olduğu tespit edilmiştir. Her gün belediyemize iş başvuruları yapılmakta olup vatandaşlarımız bu konuda yetkili olan İŞKUR’a yönlendirmektedir. Aynı gün saat 12.30 sularında aynı vatandaş Belediye bahçesinde üzerine yanıcı madde dökmek suretiyle kendisini yakmış ve duruma özel güvenlikler anında müdahale ederek, birkaç saniye içersinde vatandaşımızı söndürmüştür. Olay yerine hemen ambulans çağırmak suretiyle vatandaşımızın hastaneye sevki sağlanmış, ancak maalesef birkaç gün sonra vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Sosyal yardım ekiplerimiz vatandaşımızın ailesini hem taziye ziyareti hem de sosyal inceleme amaçlı ziyaret etmiş olup, yapılan inceleme neticesinde merhum Eyub Dal’ın evli olup çocuğunun olmadığı, anne babasının sağ olduğu, anne babasının üzerine kayıtlı üç katlı evi olduğu, evlerinin üst katında kendilerinin, orta katında kiracılarının ikamet ettiği, giriş kattaki 2 dükkanda da kiracılarının olduğu, babasının 2000 TL emekli maaşı olup ayrıca üzerine kayıtlı 4 dönüm zeytin tarlalarının bulunduğu anlaşılmıştır. Belediyemiz hakkında ulusal ve yerel basında çıkan ve vatandaşımızın hayatını kaybetmesine konu eylemin belediyemiz tarafından verilen vaatlerin gerçekleştirilmemesi nedeniyle meydana geldiği şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu belirtir, kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler