USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

SINIRIN SIFIR NOKTASINDA DOSTA-DÜŞMANA KARŞI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri sınırın sıfır noktasında toplandı. Karkamış Belediye Meclis Salonu'nda grçekleştirilen meclis toplantısına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlık etti.

SINIRIN SIFIR NOKTASINDA DOSTA-DÜŞMANA KARŞI
16-05-2022 12:52
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde Suriye tarafından gerçekleştirilen saldırının hedeefi olan Karkamış ilçesi kent yönetimine ev sahipliği yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Karkamış Belediyesi'nde gerçekleştirdiği meclis toplantısıyla göz doldurdu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına katılım yüksek oldu.

FATMA ŞAHİN'DEN GENÇLERE SÜPRİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Dönem Toplantısı birinci birleşimi sınır ilçesi olan Karkamış’ta toplandı. İlçede yapılan yatırımlar ve 2014 sonrası güvenlik konusu başta olmak üzere yapılan altyapı çalışmaları konuşuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında Karkamış Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan birleşimde sürpriz bir karar açıklandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle düzenlenen Gaziantep Gençlik Festivali’ne katılan gençlere alanda ücretsiz internet hizmeti verilecek.  Festivaldeki ücretsiz hizmeti meclisin oyuna sunan Başkan Fatma Şahin bu esnada yaptığı konuşmada Ramazan ayı sonrasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda 4 üniversitenin bu etkinlikte buluşacağını hatırlatarak detayları ile Mayıs ayının önemli bir ay haline geldiğini söyledi. Gençlerin bu hizmetten yararlanması için çalışma yapıldığını aktaran Şahin alınan kararın hayırlı olmasını diledi. Madde oy birliği ile meclisten geçti.

"ALLAH MEHMETÇİKLERİMİZDEN RAZI OLSUN"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Fatma Şahin birleşimin açılışında yaptığı konuşmada 2014 yılından itibaren Karkamış için birçok yatırımın yapıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:
“Çok zor bir dönem geçti ve biz şunu gördük ki ilçe emniyetli güvenli değilse burayı altınla döşesek bir şey ifade etmiyor. Bundan dolayı Allah Mehmetçiklerden razı olsun. Cumhurbaşkanımızın iradesi, askerimizin büyük cesaretiyle Cerablus’ta yapılan çalışmayla güvenli hat oluşturuldu. Fırat Kalkanı Operasyonu başlarken bizde Cerablus’ta 15 gün içeresinde bütün altyapıyı tamamladık. 80 kamyon temizlik yaptık. DEAŞ’ın bütün yıkımını gördük. Su, elektrik yoktu. 15 gün içerisinde dükkanların açıldığını, ekmek koktu sokaklar. Burası bizim için çok mühim ve kıymetli. Buranın güvenli olması gerekiyor. Burası güvenli değilse medeniyet, kültür, sanat şehri gibi hedeflere ulaşmak mümkün değil.”

BÖLGEYE YAPILAN ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Şahin, açılış konuşmasının devamında Karkamış’ta yaşam kalitesini yükseltecek, memnuniyeti arttıracak çalışmalar yapıldığının altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı:
“Sosyal belediyecilikte hiçbir ilçemizi başka bir ilçeden bir mahalleyi diğerinden ayırt etmedik. Biz bu anlayışla buraya baktık. İlk geldiğimizde büyük bir köydü. Şimdi burayla ilgili daha büyük hedeflerimiz ve hayallerimiz var. Bu konuda meclisimize güveniyoruz. Burada büyük bir tarih var. Bize düşen bunu ekonomiye çevirmek. Bunu yapabiliriz. Hiçbir eksiğimiz yok fazlamız var. Bizim buraya dair yapacağımız çalışmaları daha çok geliştirmek lazım. Bu bölgeyi biz destinasyon olarak görüyoruz.”
Yapılan toplantıda GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Karkamış ilçesine yapılan alt ve üst yapı çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdiler. 52 maddenin görüşüldüğü meclis birleşiminde ilgili maddeler komisyonlara gönderildi. Meclis birleşimi sonrası 7 maddeden oluşan 2022 yılı GASKİ Genel Kurulu’nun 1’inci Olağan Toplantısı’nın 1’inci birleşimi yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler