USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Şikâyetler artıyor”

TEDAŞ ile yaşanan sıkıntıların bir türlü giderilemediğini belirten Yeni Mahalle Muhtarı Doğan Kervancı, “Mahalle sakinlerinin TEDAŞ konusunda şikâyetleri artıyor” dedi.

“Şikâyetler artıyor”
17-12-2015 12:21
Gaziantep

TEDAŞ ile yaşanan sıkıntıların bir türlü giderilemediğini belirten Yeni Mahalle Muhtarı Doğan Kervancı, “Mahalle sakinlerinin TEDAŞ konusunda şikâyetleri artıyor” dedi.

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Yeni Mahalle sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Doğan Kervancı’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta iki mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Yeni

Mahallenin İlçesi: Şehitkâmil/Gaziantep

Posta Kodu: 27080

Mahallenin nüfusu: 12 bin 500                 

Mahallenin seçmeni: 7 bin

Mahalle ve cadde sayısı: 47 sokak, 5 cadde

Mahallenin muhtarı: Doğan Kervancı

Yeni Mahallenin 40 yıl Çıksorut Mahallesinden ayrılarak kurulduğunu ifade eden mahalle muhtarı Doğan Kervancı, “Yeni Mahalle, Çıksorut Bölgesinde ayrılan en geniş mahallelerden bir tanesi olarak biliniyor. Ben 2004 yılında yapılan yerel seçimler ile mahalle muhtarı olarak seçildim. 3 dönemdir mahalle muhtarı olarak görev yapıyorum. Mahallemizin nüfusu 12 bin 500, seçmen sayısı ise 7 bindir. Mahalle içerisinde yaklaşık 200 hanede bin kadar Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Yeni Mahallede 47 sokak 5 cadde yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Güzelyurt, Girne, Çıksorut, Karaoğlan, Umut, Selahattin Eyyübi ve 29 Ekim mahallelerinden meydana geliyor” dedi.

“ALT YAPIDA MEYDANA GELEN SORUNLAR GİDERİLDİ”

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Kervancı, “Geçmiş dönemlerde mahallemizin alt yapısı eski taş alt yapıdan oluştuğu için sıkıntılar yaşanıyordu. Alt yapı yetersizliği nedeniyle evlerde su baskınları meydana geliyordu. Muhtar olduğum ilk dönemden bu yana mahallemizdeki alt yapı sorunlarının çözümü noktasında çalışmalara başladık. GASKİ ve belediye ekipleri mahallemizde meydana gelen alt yapı sorunlarının çözümü noktasında büyük gayret sarf ettiler. Bazı sokaklarda eski taş alt yapı evlerin altından geçiyordu. Mahallede yapılan çalışmalar sonunda evlerin altında geçen borular değiştirildi” şeklinde konuştu.

“BAZI SOKAKLARA AMBULANS GİREMİYOR”

Yeni Mahallenin eski bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Kervancı, “Sokaklarımız dar olduğu için itfaiye ve ambulans gibi araçlar, bazı sokaklarımıza girmekte zorluklar yaşıyorlar. Akşam saatlerinde sürücülerin araçlarını gelişi güzel park etmesinden dolayı sıkıntılar meydana geliyor. Eski bir yerleşim yeri olması nedeniyle gece kondu yapılar ve plansız yapılaşma mahallemizde hüküm sürüyor. 5 metre genişliğinde sokaklar bulunuyor. En geniş sokağımız 43 nolu sokak oluyor. Mahallemizdeki sokaklar büyük oranda yenileniyor, belediye hizmetlerinden memnunuz” diye konuştu.

“BAZI SOKAKLARDA DOĞAL GAZ HATTI BULUNMUYOR”

Mahallede bulunan sokakların bir kısmında doğal gaz verilemediğini belirten Kervancı, “Mahallede bulunan 47 sokaktan 20 tanesinde doğal gaz hattı bulunmuyor. GAZDAŞ’a gidip durumu sorduğumuzda mahalledeki bazı sokakların ev alanı, bazı evlerin ise sokak olarak görüldüğünü söylediler. Zaman bu sorunun projelerde meydana geldiği ve çözümlemeye çalışacağı söylendi.

“ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINMASINI İSTİYORUZ”

TEDAŞ ile yaşanan sıkıntıları anlatan Kervancı, “TEDAŞ özelleştirilmeden önce mahallede sorun sıkıntı olduğu zaman sorunlarımızı birkaç gün içerisinde çözümlüyorduk. Özelleştirme kararının ardından TEDAŞ’tan daha kaliteli bir hizmet alacağımızı düşünüyorduk ancak beklentilerimizin aksine verilen hizmetlerin kalitesinde düşüş oldu. 3 aydır aydınlatması çalışmayan sokaklarımız bulunuyor. Hemen her sokakta aydınlatma sistemi çalışmayan bir nokta bulunuyor. Mahalle de diğer hizmetler noktasında sıkıntılar yaşanmazken TEDAŞ hizmetleri konusunda şikâyetlerimiz giderek artıyor. Özelleştirme öncesinde yapılan toplantıda bölgede bulunan mahallelerin elektrik hatlarının yer altına alınacağı gündeme gelmişti. Ancak bu toplantının üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen herhangi bir çalışma başlatılmadı. Elektrik hatlarının yer altına alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“SOSYAL DONATI ALANLARI YÖNÜNDEN ÖRNEK MAHALLE”

Mahallede sosyal donatı alanlarının eksiksiz olduğunu belirten Kervancı, “Mahallemizde sosyal tesis, okul, sağlık ocağı ve taziye evi bulunuyor. Mahallemizde ilkokul, ortaokul ve lise bulunuyor. Park alanları ile birlikte sosyal donatı alanları ile mahallemiz örnek teşkil ediyor. Mahallemizdeki sosyal tesis 2005 yılında yapıldı ve geçtiğimiz yılda tesis yenilenerek faaliyetlerine devam ediyor. Daha önce sosyal donatı alanları eksikliği yaşıyorduk ancak yapılan hizmetler ile sıkıntılarımız giderildi” diye konuştu.

“ÇEVRE İLÇE VE KÖYLERDEN GELEN VATANDAŞLAR İKAMET EDİYOR”

Yeni Mahallede dar gelirli ailelerin ikamet ettiğini ifade eden Kervancı, “Mahallemizde ikamet eden vatandaşlar, dar gelire sahip ve kırsal kesimden gelen ailelerden oluşuyor. Yavuzeli, Nizip, Araban gibi çevre ilçe ve köylerden gelen vatandaşlar mahallede yaşıyorlar. Bu nedenle komşuluk ilişkileri yönünden örnek bir mahalleyiz. 35 yıldır mahallede ikamet ediyorum. Mahallemdeki dayanışma ve komşuluk ilişkileri yönünden oldukça güçlü bir mahalleyiz” diye konuştu.

“İNSANLARA HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Vatandaşlara hizmet noktasında canla başla çalıştığını dile getiren Kervancı, “İnsanların sorunları ve mahallemizin sıkıntılarıyla yakından ilgileniyoruz. İnsanlarla birebir iletişime geçiyoruz. Her konuda onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza yardımcı olmak noktasında çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“HIRSIZLIK VE GASP OLAYLARI ARTIYOR”

Mahallede meydana gelen hırsızlık ve gasp olaylarının arttığını sözlerine ekleyen Kervancı, “ Mahallemizde aydınlatma sistemleri çalışmadığı için hırsızlık ve gasp olayları artıyor. Sokakların karanlık olmasını fırsat bilen hırsızlar evlere giriyorlar. Birçok mahalle sakini hırsızlık olaylarından mağdur oluyor. Geçtiğimiz hafta bir vatandaşın motosikleti çalındı. Diğer yandan uyuşturucu madde kullanan gençler, mahallemize geliyorlar” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler