USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

ŞEHİTKAMİL’DE OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER DEVAM EDİYOR

Şehitkamil Belediyesi koronavirüs önlemleri çerçevesinde ilçe genelinde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

ŞEHİTKAMİL’DE OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER DEVAM EDİYOR
02-04-2020 09:26
Gaziantep

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe genelinde başlatılan çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü dile getirdi. Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi, kurduğu özel ekiple yeni tip koronavirüs salgınının önüne geçmek adına yayılmayı önleyici tedbir çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Halk sağlığını güvence altına alan çalışmalar kapsamında ekipler, yoğun mesai ile görevlerini yapmayı sürdürüyorlar” diye konuştu.

İLÇE GENELİNDE YOĞUN MESAİ DEVAM EDİYOR

Koronavirüs salgını karşısında alınacak önlemlerin eksiksiz olarak yerine getirildiğini anlatan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını engellemek için ilk günden sıkı tedbirler alan ve ilçe genelinde adeta bir hijyen seferberliği başlatan Şehitkamil Belediyesi, halkın sağlığının olumsuz yönde etkilenmemesi için yoğun mesai harcıyor. Düzenli aralıklarla gerçekleştirilen dezenfekte çalışmalarını ilçenin dört bir yanında aralıksız sürdüren Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, son olarak ilçe genelinde halk sağlığının korunmasında büyük role sahip aile sağlığı merkezlerinde dezenfekte çalışması yürüttü. Periyodik olarak; yolları, kaldırımları, otobüs duraklarını, çöp konteynırlarını, çöp kamyonlarını, taksi duraklarını, polis karakollarını, pazar yerlerini, hastane çevrelerini, ATM’leri, üretim yerlerini insan sağlığına zararsız olan doğal ilaçlarla yıkanarak dezenfekte eden ekipler, çalışmalarına ara vermeden devem ediyorlar” diye konuştu.

“BU DÖNEMİ EVLERİMİZDE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE GEÇİRELİM”

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek adına çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Salgının başladığı ilk andan itibaren devletimiz, tedbirlerini sıkı tuttu ancak buna rağmen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vakalar görüldü.  Devletimiz, tüm kurumları ile gerekli tedbirleri alıyor. Başta sağlık personelimiz olmak üzere ilgili birimler mesai saati gözetmeksizin çalışıyor. Bu süreçte vatandaşlarımız da gerekli hassasiyeti göstererek, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmaz ve sosyal mesafeyi koruyarak alınan tüm tedbir kararlarına uyarsa bu salgının ülkemizde yayılmasını engelleriz. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan riskli guruptaki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Toplumumuzun, çocuklarımızın size çok ihtiyacı var. Gençler, lütfen sizler de bana bir şey olmaz, demeyin. Lütfen, tüm ülke olarak evde kalalım. Risk, almayalım. Bir de çeşitli medya mecralarında hemen her gün asılsız haberlere yer veriliyor. Sadece resmi kurumlarımızdan yapılacak açıklamaları dikkate alalım. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu kötü günleri en kısa sürede geride bırakacağız” ifadelerini kullandı.

“DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR”

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını engellemek adına yoğun mesai harcayan Şehitkamil Belediyesi, bu kapsamda son olarak Sanayi Mahallesi’nde bulunan KÜSGET ve GATEM bölgelerinde dezenfekte çalışması yürüttü. Şehitkamil Belediyesinin başlattığı hijyen seferberliği kapsamında düzenli aralıklarla yollar, kaldırımlar, otobüs durakları, çöp konteynırları, çöp kamyonları insan sağlığına zararsız olan doğal ilaçlarla yıkanarak dezenfekte ediliyor. Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında son olarak KÜSGET ve GATEM bölgelerinde bulunan; Örnek Sanayi Sitesi, Ayakkabıcılar Sitesi, Halıcılar Sitesi, S.S. Saraciye ve Sayacılar Sitesi, GATEM Toptancılar Sitesi, Fıstıkçılar Sitesi, Nakliyatçılar Sitesi, Oduncular Sitesi, Plastikçiler Sitesi’nde çalışma yürütüldü.

ÇALIŞMALAR, HAFTA SONU DA DEVAM EDİYOR
Çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız, büyük bir fedakarlık ve özveriyle görevlerini en iyi şekilde yerine getirmenin gayretiyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekiplerimiz, hafta içi olduğu gibi hafta sonu da çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz, bugün Sanayi Mahallemiz sınırları içerisinde yer alan çeşitli meslek guruplarının hizmet ürettiği alanlarda çalışma yürüttü. Toplam 120 personelimiz, 40 araçla birlikte Sanayi Mahallemizin tamamında dezenfekte çalışması gerçekleştirildi. Halkımızın sağlığı bizim için çok büyük önem taşıyor. Halkımızın herhangi bir sağlık sorunu yaşamaması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede normale döneceğiz. Vatandaşlarımızdan ricam, devletimizin resmi kurumları tarafından yapılan uyarıları dikkate almaları ve gerekeni yapmalarıdır. Yapılan uyarılar doğrultusunda hareket etmemiz durumunda herhangi bir olumsuz durum yaşamadan koronavirüs salgınının önüne geçeriz. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.”

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ TARAFINDAN İLÇE GENELİNDE ALINAN ÖNLEMLER ŞU ŞEKİLDE;

    •    Belediyemiz ana binası başta olmak üzere; belediyemize bağlı ek ve hizmet binaları dezenfekte edilerek hem çalışan personelin sağlığını korumak hem de belediye hizmetlerinden faydalanmak için belediyeye gelen vatandaşa güvenli hizmet verilmektedir.
    •    Çöp toplama periyotlarının artırılarak, düzenli şekilde toplanmasının sağlanması için gerekli tedbirler alınmıştır.
    •    Personelimize gerekli eldiven ve maske tedarik edilerek olumsuzluklardan etkilenmeyecekleri şekilde çalışmaları sağlanmaktadır.
    •    Personelimizin çalıştığı yerlerde COVID-19 ile ilgili alınacak tedbirlerin ve yapılması gerekenlerin belirtildiği afişler asılarak konu hakkında bilgilendirme sağlanmaktadır.
    •    Çöp konteynerlerinin ve çöp arabalarının hizmetten sonra her gün dezenfekte işlemi gerçekleştirilmektedir.
    •    Kurumumuz sorumluluk alanında bulunan tüm taksi ve otobüs durakları temizlenerek dezenfekte edilmektedir.
    •    İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu; Resmi Kurumlar, Aile Sağlığı Merkezleri,  Parklar (çocuklar ve yetişkinler için ortak kullanım alanları), Pazaryerleri ve camilerin yüzey temizliği ve dezenfeksiyonları yapılmaktadır.
    •    Halkın toplu olarak bulunduğu cadde, sokak, meydan bulvar gibi alanlar arazöz marifetiyle sık sık yıkanarak dezenfekte edilmektedir.

COVİD-19 HASTALIĞI KAPSAMINDA YAPILAN YARDIMLAR

    •    65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik gıda ve hijyen temizlik paketi yardımları yapılmaktadır. Aynı zamanda kaymakamlıkla eşgüdüm halinde sosyal destek vefa ekibi kurulmuş ve yaşlıların alış veriş, ilaç vb alımlarına ekiplerimiz yardımcı olmaktadır.
    •    Vefa temizlik ekibimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerini temizlemekte ve kişisel bakımları(kuaför) yapılmaktadır.
    •    Bu süreçte belediyemize ulaşan ve yardım talep eden vatandaşlarımıza gıda ve temizlik hijyen paketi yardımları devam etmektedir.
    •    Her yıl periyodik olarak yapılan Ramazan ayı gıda paketi yardımlarımız bu hastalık ve salgın sürecinde öne çekilmiş ve 30 Mart 2020 tarihi itibarı ile dağıtımlar başlatılmıştır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler