USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

‘Seçmen suskun ve kırgın’

‘Seçmen suskun ve kırgın’
08-10-2015 03:42
Gaziantep

CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Ali Peri, 1 Kasım milletvekili erken genel seçimi öncesi seçmenin yeniden bir seçim yapılacak olmasından dolayı suskun ve kırgın olduklarını dile getirdi. Peri, 1 Kasım seçimi öncesi çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

“İLK YIL VAATLERİ YERİNE GELMESE POLİTİKAYI BIRAKIRIM”

Milletvekili seçilmesi halinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1 Kasım milletvekili erken seçimi öncesi kamuoyuna sunduğu ilk 100 gün ve 1 yıl vaatlerinin yerine getirilmemesi halinde politikayı bırakacağını dile getiren Ali Peri, kamuoyunun huzuruna çıkarken söz verdikleri tüm vaatleri yerine getireceklerini belirtti. Peri açıklamasında, ““1 Kasım seçiminde milletvekili seçilmem halinde genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk 100 gün ve 1 yıl içerisinde yaşama geçirmeyi vaat ettiği söylemler yerine getirilmese politikayı bırakırım” dedi.

“SİYASİ PARTİLER SEÇİM VAATLERİNİ 5 AY ÖNCE ANLATTI”

Gaziantep Milletvekili Adayı Ali Peri, 1 Kasım seçimi öncesinde seçmenin erken seçim kararını alanlar karşısında suskun ve kırgın olduğunu dile getirdi. Milletvekili erken seçimine sayılı günler kala siyasi partilerin seçim vaatlerinde 7 Haziran’a oranla çok fazla bir değişiklik olmadığına dikkat çeken Ali Peri, “Seçim vaatleri arasında bir tek Ak Parti asgari ücret ile emeklilere ek ödeme konusunda seçim vaatlerini yeniledi. 7 Haziran seçimleri öncesinde asgari ücrete yapılacak olan zam konusunda Cumhuriyet Halk Partisi’ni hayalcilikle suçlayanlar bugün kendi seçim vaatlerine bunu eklediler. Diğer yandan emeklilerimize yılda 2 ikramiye sözü veren partimizin bu seçim sözü Ak Parti seçim beyannamesine farklı bir şekilde girmiş oldu” diye konuştu.

“ÜLKEMİZ SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

Türkiye’nin oldukça sıkıntılı bir süreçten geçtiğini Belirten Peri, 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimlerin ülkenin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini savundu. Öncelikli hedeflerinin huzur ortamını sağlamak olacağını belirten Peri, “CHP olarak çocuklarımızın geleceği için, huzurlu bir yaşam için yola çıktık. İktidar olmamız halinde herkesin kardeşçe yaşadığı, huzur ve refah içerisinde bir hayat sunmayı hedefliyoruz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin kardeşçe yaşayabileceği bir ortamı sağlamak istiyoruz. Bu yolda siyasilere büyük görevler düşüyor” dedi.

“ARTAN TERÖR KARŞISINDA ANALAR AĞLAMAYA DEVAM EDİYOR”

Peri, artan terör olayları nedeniyle anaların ağlamaya devam ettiğini belirterek, “Gencecik insanlarımız şehit olurken, analar da ağlamaya devam ediyor. Anaların gözyaşlarını dindirmeye talibiz. Secim süresince gezdiğimiz ve gezeceğimiz her yerde, çözüm önerilerimizi anlatıyoruz. Her sorunun çözüm adresi meclis olmalıdır. Silahla, kin beslemekle hiçbir sorun çözülmez. Ben de milletvekili seçilirsem, önceliğim terörün bitmesi ve huzurun sağlanması için çalışmak olacak. CHP iktidarında da huzur ortamını nasıl sağlayacağımızı herkes görecek.” diye konuştu.

“ANALARIMIZIN GÖZYAŞLARI KUTSALDIR”

Peri, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bize göre anaların gözyaşı kutsaldır ve o gözyaşlarının rengi yoktur, CHP iktidarında analar ağlamayacaktır. Bu ülkede yaşayan tüm bireyler birdir. Tektir. Omuz omuza verip dimdik durmalıyız. Terörle bir yere varılamayacağını evlatlarımıza anlatmalıyız. 1 Kasım tarihinde seçeceğiniz milletvekillerinin yakasına yapışıp çözümün tek adresi olan mecliste sorunu çözmesini isteyin. Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Huzur ortamı sağlanırsa terör de biter, analar da ağlamaz.”

“GÖSTERİLEN İLGİYE LAYIK OLACAĞIZ”

Gaziantep CHP milletvekili adayı Ali Peri, Gaziantep'in Araban ve Yavuzeli ilçelerinde seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gittiği köylerden sevgi seliyle karşılanan Ali Peri; bu sevgi ve dualar bizi Ankara'ya götüreceğinde eminim dedi. Ali Peri, 1 Kasım’da yapılacak seçimlere yönelik çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Gaziantep 'in Yavuzeli ve Araban ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Ali Peri ziyaretlerim esnasında; “Gittiğim bütün Araban ve Yavuzeli köylerinde insanlarımızın, hizmetlerin yetersiz olduğu yönünde şikayetler alıyorum. Vatandaş hizmet alamadığını söylüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yeteri kadar ulaşamadığını ve birçok sorunla karşılaştıklarını söylüyor. Biz CHP olarak bu yasayı gözden geçirip yenileyeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

“BÜYÜKŞEHİR HER SORUNA YETİŞEMİYOR”

Daha önce Köy Hizmetleri varken köylerimize daha fazla hizmet gittiğinin altını çizen Peri, “Köy Hizmetleri ve bazı ilçelerin belediyeleri kapatıldı. Köyler ve belediye olan bazı ilçeler mahalle oldu. Tüm hepsi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. Şu anda Araban ve Yavuzeli köylerini gezdik. Yolları delik deşik. Alt yapı sorunları var. Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki hepsine yetişemiyor. Vatandaş da bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyor. Bizden yasanın değiştirilmesini ve köy hizmetlerinin yeniden kurulmasını dahi isteyenler var. Biz bu yasayı köylerdeki vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek şekilde yenileyeceğiz” dedi.

ALİ PERİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ

1953 Araban doğumlu olan ali Peri’nin babası CHP’de 1957 yılında Araban Kurucu ilçe başkanlığı, 1963-1973 yılları arasında da Araban Belediye başkanlığı görevinde bulunmuştur.

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan ali Peri, CHP Kurultay Delegeliği olup, CHP Gaziantep İl eski başkanlarındandır. TMMOB Makine mühendisleri Odası Gaziantep Şubesinde yönetim kurulu üyeliği ve birçok sivil toplum örgütü başkanlığı ve yöneticiliği görevinde de bulunan Ali Peri, İnşaat Taahhüt, akaryakıt işletmeciliği gibi birçok özel sektör işletmeciliği de yapmıştır. Peri, evli ve 2 çocuk banasıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler