USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

RAMAZAN FIRSATÇILARI HER ZAMAN İŞ BAŞINDA

Mübarek Ramazan ayına günler kala birçok gıda ürününde yapılan zamlar dikkatlerden kaçmıyor

RAMAZAN FIRSATÇILARI HER ZAMAN İŞ BAŞINDA
07-05-2018 11:34
Gaziantep

Yaklaşan mübarek Ramazan ayı öncesinde özellikle gıda ürünlerinde yapılan zamlar dikkatlerden kaçmıyor. Ramazan ayına günler kala fırsatçılar işbaşı yaptı. Ramazan ayını fırsat bilen bazı esnaf bereket ve yardımlaşma ayını tüketicilerin canını yakan fiyat artışlarıyla zam ayına çevirdi. 14 Şubat Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü bahaneleriyle yüzde 80’lere varan indirimlerin yapıldığı çarşı pazarda, Ramazan ayının az bir süre kala başta hurma olmak üzere sahurluk ve iftarlık birçok gıdada da zam gözlendi.

PİDE EKMEĞİ 75 KURUŞ OLDU

Gaziantep Pideciler Odası Başkanı Abdullah Sarı, mübarek ay öncesi pide ekmeğine yapılan zammın çok büyük bir zam olmadığına dikkat çekti. Daha önce 70 kuruşa satılan pide ekmeğine sadece 5 kuruş zam yapıldığına dikkat çeken Sarı, “Mübarek ay öncesinde yapılan bu zam büyütülecek bir zam oranı değil. Girdilerde yaşanan zamlara rağmen yapılan bu küçük zam aslında para üstünde tüketicilerimiz ile işyerlerimiz arasında 5-10 kuruluşluk sorun yaşanmaması için yapıldı. Diğer yandan mübarek ay öncesinde ve devamında işyerlerine yönelik oda olarak denetimlerimiz sürecek. Bizim denetimlerimizin yanında zabıta ve İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin de pide ekmeğine yönelik denetimlerini sürdürmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

ZAMLAR ALIM GÜCÜNÜ AZALTACAK

Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayına günler kala zamların üst üste yapılması vatandaşların daha bugünden alım gücünü zorladı. Ramazan ayında hınca hınç dolan, sahur ve iftar ve bayram alışverişlerinin ilk durağı olan merkezi semtlerde yapılan zamlar nedeniyle daha şimdiden boş kalacak gibi. Ramazanı fırsat bilen aracıların hurma başta olmak üzere birçok gıda ürününe zam yaptığını söyleyen esnaf Mehmet Koç, “Ramazanı fırsata çeviren birkaç kişi bu zamları her yıl yapıyor. Bundan bir ay öncesine kadar Medine Hurması’nı 25 TL’ye satıyorduk, şimdi ise 30 TL’ye satıyoruz. İran Hurması 10 TL’den 12 TL’ye, Peygamber Efendimiz'in diktiği acve hurması 90 TL’den 100 ‘TL’ye çıktı” dedi. Kırmızı et satışlarının önceki aylara göre ikiye katlanmasını fırsat bilen bazı kasap ve marketler de Ramazan ayına az bir süre kala kırmızı et ürünlerine yüzde 10-15’leri aşan oranlarda zam yaptı.

İFTAR MENÜLERİ BELİRLENİYOR

Ramazan ayının bir diğer fırsatçıları ise lokantalar. Orucunu dışarıda açmak isteyen vatandaşlar için lokantalar tarafından oluşturulan Ramazan menülerinin en düşüğü ise 45 TL’den başlıyor. Normal bir günde çok daha ucuz bir fiyata yiyebileceğiniz menüler Ramazan ayı ile birlikte zamanda vatandaşların önüne servis edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler