USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

RADİKAL KARARLAR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye tarafından ortaya konan yeni projeleri yerinde inceledi. Basın mensuplarıyla birlikte şehir turu düzenleyen Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

RADİKAL KARARLAR
25-11-2015 18:02
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye tarafından ortaya konan yeni projeleri yerinde inceledi. Basın mensuplarıyla birlikte şehir turu düzenleyen Şahin, önemli açıklamalarda bulundu. Kentin alt yapısının tamamen güçlendirilmesi için 450 milyon liralık bütçe oluşması gerektiğini anlatan Şahin, kent merkezinde yer alan kamu kurumlarının ise 5. Zırhlı Tugayın olduğu bölgeye kaldırılmasının gündeme alındığını anlattı.

KAMU KURUMLARININ TAŞINMASI SÖZ KONUSU

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın kent merkezinde yoğunluğa neden olan kamu kurumlarının merkezden daha uzak bir noktaya taşınması yönünde kendisiyle görüş alış verişinde bulunduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapılan görüş alış verişinin neticesinde bu yönde çalışmalara başladıklarını belirtti. Kamu kurumlarının TEDAŞ binasının olduğu bölgede 300 dönümlük alan üzerine taşınabileceğine dikkat çeken Şahin, “Gaziantep Valimiz bizimle yaptığı görüşmede kamu kurumlarının kent merkezinden uzak bir noktaya taşınması ve kent merkezinin yoğunluktan kurtulması yönünde görüş alış verişinde bulunduk. Bu konuda ki girişimlerimizi başlattık” dedi.

ALT YAPI İÇİN 450 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin bütününde alt yapının sorunlarıyla birlikte sağlam hale getirilmesi ve geleceğe taşınması için ortalama 450 milyon lira gibi bir bütçenin oluşması gerektiğini dile getirdi. Gaziantep’in yaşadığı sorunları ve çözüm yollarını iyi analiz edip ortaya konan projeler ile ortadan kaldırmayı hedeflediklerini anlatan Şahin, “Belediye başkanlığının 2. Yılını doldurmama az bir süre kaldı. Bu süre zarfında kentin sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında ekip çalışmasıyla hareket ettik ve çözüm yolları aradık. Mesela kentin bütününde geçerli olacak sağlam bir alt yapı çalışması için 450 milyon liralık bir bütçe oluşturulması gerekiyor” diye konuştu.

YEŞİL ALANLARA DAHA ÇOK ÖNEM VERİLECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye yönetiminin TCDD alanında başlattığı yeşil alan projesinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Fıstık Araştırma Alanı’nda başlatılan ‘Fıktık Park’ projesinin sezona yetişecek şekilde tamamlanacağını ve projenin 2 etaptan oluştuğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yeşil alanları önemsiyoruz. Daha fazla yeşil alan oluşturulmasında ve kent genelinde peyzaj çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Mesela Fıstık Park için ilk aşamada 50 dönüm sezona kadar hazır hale getirilecek. Diğer 2. Etap çalışmalarına ise hemen ardından başlanılacak. Daha yeşil bir Gaziantep için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇLARA GÖRE HİZMET ÜRETTİK”

Şehir turu sırasında kentin sorunları ve faaliyetler hakkında bilgi veren Şahin, "Perilikaya’da daha önce yer sorunu aşılamadığı için, o bölgede çok ciddi ihtiyaç vardı. Hem oradaki mahalle sakinleri hanımlar çok yüksek talep ediyordu. Özellikle bu güç alan bölgelerde sosyal tesisler, rehabilitasyonlar, adaptasyon açısından hanımların kendilerini geliştirmesi açısından çocukların fırsat eşitliği açısından, tüp merkezlerimiz oluyor. Bizde bunu ilçelerle koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Büyükşehir olarak daha çok koruyucu ve önleyici tedbirler almaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 !#**v60&pl=true**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler