USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

ÖZKEÇECİ SERT ÇIKTI

ÖZKEÇECİ SERT ÇIKTI
10-04-2020 12:41
Gaziantep

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Ökeçeci, muhalefete sert çıktı. Özkeçeci, İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu tarafından ortaya atılan iddiaları yanıtladı. Özkeçeci, “Milli dayanışma devletin halktan para istemesi değil, bütün dünyanın yaşamakta olduğu böyle bir badire milletin her ferdiyle sınıf, ideoloji, siyaset ayırmadan birbirine destek olmasıdır. Ucuz hesaplar uğruna siyasi rant elde etme çabalarına girenleri bu dayanışmaya taş koymaya çalışanları millet affetmez” dedi.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu tarafından ortaya atılan iddiaları yanıtladı. Özkeçeci, “Milli dayanışma devletin halktan para istemesi değil, bütün dünyanın yaşamakta olduğu böyle bir badire milletin her ferdiyle sınıf, ideoloji, siyaset ayırmadan birbirine destek olmasıdır. Ucuz hesaplar uğruna siyasi rant elde etme çabalarına girenleri bu dayanışmaya taş koymaya çalışanları millet affetmez” açıklamasında bulundu. İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Hocaoğlu’nun açıklamalarının ardından AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Özkeçeci, “İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Sayın Oğuz Hocaoğlu’nun açıklamalarını şaşkınlıkla ve hayretle okudum” ifadelerini kullandı.

“ESNAF DESTEĞİ HAK EDİYOR”

Özkeçeci, “2 milyondan fazla mükellefin muhtasar, KDV ve prim ödemeleri 6 ay ertelendi. Mücbir sebep halinde yararlanan mükelleflere ek olarak vergi mükellefi 1,9 milyon kişi daha mücbir sebep hali kapsamına alındı. 65 yaşın üzerinde ve kronik rahatsızlığı olan mükelleflerin beyanname ve ödemeleri ertelendi. Nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi, anapara ve faiz ödemeleri asgari 3 ay ötelenecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlanacak. Salgından etkilenen tüm firmalara çalışan sayısında azaltma yapmama koşuluyla “İşe Devam Desteği” verilecek. Kamu Bankaları kredi faizlerini erteleyerek esnaf ve sanatkarların yaklaşık 90 milyon liralık faiz yükünü hafifletti.”

“GIDA ALANINDA SORUN YAŞAMAYACAĞIZ”

Özkeçeci, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için başlatılan “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” programı kapsamında yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için 21 ilde üreticilerimize yönelik olarak tohumların yüzde 75’ini hibe programı başlatıldı. Bu kapsamda yaz dönemi ekilişlerinde kesinti olmaması ve mümkün olan tüm işlenebilir arazilerde ekiliş için buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek, mısır, ayçiçeği, çeltik gibi stratejik rekolte artışını sağlamayı aynı zamanda üreticilerimizi bu dönemde üretime yönlendirmeyi dolayısıyla da tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılmasıyla tarımsal üretimin artırılmasını hedeflenmektedir. Gaziantep ilimizde meyve alanının fazla olması, boşta yazlık alanının Tarım Bakanlığımızın önerdiği ekilecek ürünler ile alakalı alanın destek sağlanmak üzere belirlenen 21 ilden daha az alanın olması nedeniyle bu kapsama alınmamıştır.”

Milli Dayanışma Kampanyasına ilişkin olarak konuşan Özkeçeci, “Devletimizin milleti ile el ele vererek ülkemizin tüm imkanlarını, salgın döneminin yol açtığı sıkıntılar ve tehditlerle mücadele için harekete geçirmiştir. Her ne kadar bazı zihniyetler yapılanları başka yere çekmeye çalışsa da farklı algı yaratma yollarına giriyor olsalar da bu dayanışma kültürünü kavramakta zorlanıyor olsalar da çok şükür milletimize gerçekleri görmekte ve bilmektedir. Yardımlaşmanın olduğu yerde bereket, dayanışmanın olduğu yerde kardeşlik vardır. Milli dayanışma devletin halktan para istemesi değil, bütün dünyanın yaşamakta olduğu böyle bir badire milletin her ferdiyle sınıf, ideoloji, siyaset ayırmadan birbirine destek olmasıdır. Ucuz hesaplar uğruna siyasi rant elde etme çabalarına girenleri bu dayanışmaya taş koymaya çalışanları millet affetmez. Zor günlerden geçiyoruz. Birik ve dayanışma içinde birbirimizi gözeterek, birbirimize sahip çıkarak bu zor günleri aşacağız. Karamsarlığa ve rehavete kapılmadan her türlü ihtimal göz önüne alınarak devletimiz ile birlikte en üst düzeyde tedbirler alınıyor, alınmaya da devam ediyor. Bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler