USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

NTO'dan Londra çıkarması

NTO'dan Londra çıkarması
12-07-2016 06:48
Gaziantep

Nizip Ticaret Odası İngiltere iş gezisi heyeti Manchester şehrindeki temaslarının ardından T.C. Londra Ticaret Müşavirliği’ne de ziyaret gerçekleştirdi.

Nizip Ticaret Odası’nın çalışmaları ve ilçede faaliyet gösteren sektörler hakkında bilgiler veren Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, özellikle zeytinyağı, fıstık ve sabunun önde gelen sektörler olduğunu vurguladı. Türk -İngiliz ikili ilişkilerinin tarihten gelen güçlü bağların da etkisiyle çok boyutlu olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Polat şunları ifade etti, “İki ülke arasındaki Stratejik Ortaklık Belgesi Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron ’un 26-27 Temmuz 2010 tarihlerinde ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret vesilesiyle imzalanmıştır. İngiltere’yle yakın müttefiklik ilişkilerimiz, birçok bölgesel ve uluslararası soruna benzer kaygılarla yaklaşmamız ve ortak menfaatlerimiz ikili işbirliğimizin daha da geliştirilmesi için uygun zemin sağlamaktadır. Birleşik Krallık’la ikili ticari ekonomik ilişkilerimiz özellikle son yıllarda ciddi bir ivme kazanmıştır bu da bizi sevindirmektedir. Nizip Ticaret Odası heyetini nazik bir şekilde karşılamalarından dolayı T.C. Londra Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

KOSGEB Gaziantep Müdürü Dr. Sadık Gözek

NTO heyetinde bulunan KOSGEB Gaziantep Müdürü Dr. Sadık Gözek ise KOSGEB’in destekleri hakkında geniş bilgiler vererek Üyelerimizin ihracat yapmaları konusunda yurtdışı fuar ve iş gezilerine de destek sağladıklarını söyledi. Şuan ki heyetin de KOSGEB yurt dışı iş gezisi desteği kapsamında gerçekleştiğini vurgulayan KOSGEB Gaziantep Müdürü Gözek, “Avrupa Birliği COSME İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edilebilirliği Programı kapsamında gerek B2B ikili iş görüşmelerinin sağlanması,  gerek pazar araştırması ve ihracatı geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılarak firmaların ihracatını geliştirme konusunda her zaman destek sağlayabiliriz.” dedi.

 T.C. Londra Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu

İlk defa böyle kalabalık bir heyet ağırladığını ve bundan memnuniyet duyduğunu belirten T.C.Londra Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu ise Heyetin bir il olarak değil de ilçe olarak Nizip’in böyle bir organizasyon yapmasının gurur verici ve önemli olduğunu belirtti. Londra hakkında gelen bilgiler veren Ticaret Müşaviri Göksu Gündemdeki başkanlık seçimi ve İngiltere’nin AB içindeki durumunu anlattı. Londra’da Bankacılık,sigorta,danışmanlık,tasarım sektörlerinin çok iyi olduğunu söyleyen Ticaret Müşaviri Göksu, Ülkemiz ile İngiltere’nin ticari ilişkileri hakkında bilgi vererek ithalat ve ihracatta Türkiye’nin payını her geçen gün arttığını belirtti. İngiltere’ye ihracat nasıl yapılacağını da anlatan Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu,  ihracat yapılaması için neler gerekli ve prosedürler hakkında heyete bilgiler verdi.

İngiliz firmaları ile kontak kurabilmek için fuarlara katılım sağlanarak yüz yüze görüşmelerin önemli olduğuna değinen Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İngiltere marketleri İran, Almanya ve Amerika’dan fıstık alımı yapmaktadır.  Fıstıklar ucuz ve aroması Türkiye’ fıstığı gibi kaliteli değil. Fıstık ihracatının Türkiye’den yapılması ülkemize önemli bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca İnşaat, sabun, makine sektörleri ile de İngiltere ile ticaret yapılabilinir. Bu konuda birçok devlet desteklerimiz bulunmaktadır. Zaten Gaziantep’ten de İngiltere’ye tekstil ağırlıklı ihracat da yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

 Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü Yavuz Sökmen

 Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1982 yılında yatırım ve şirket işlemelerinin yapılması amacıyla kurulduğunu belirten Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü Yavuz Sökmen oda üyeliklerinin zorunlu olmadığını ve gönüllülük esasına dayandığını belirtti.

 Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü Yavuz Sökmen şunları ifade etti, “Türk ve İngiliz firmaları arasında kontak kurulmak istenildiğinde distribütör ile destek sağlıyor, gerektiğinde ticaret müşavirliği ile de istişareler ederek sorunları çözmeye çalışıyoruz. Nizip Ticaret Odası üyelerine de her konuda destek verebilir ve bunu perçinleştirmek için Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası ve Nizip Ticaret Odası arasında bilgi alış verişi ve destek sağlanması konusunda bir protokol imzalayabiliriz.” dedi. 

Ziyaretin sonunda Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Polat tarafından Londra ticaret müşaviri S.Aytuğ Göksu’ya plaket ve Antep fıstığı takdim etti. Düzenlenen ziyarete KOSGEB Gaziantep Müdürü Dr. Sadık Gözek, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Mahmut Polat, Meclis Balkan Yardımcısı Ali Kaya, Meclis Üyesi Mehmet Yiğit, TOBB Gaziantep Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Alev Özpolat, Zübeyde Akkuş, Genel Sekreter Yardımcısı Dilek Süzer ve Nizip Ticaret Odası üyeleri de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler