USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

MUTFAKTA "YANGIN" VAR

Tüp-Gaz'a üst üste gelen zamlar vatandaşı bıktırdı. 12 kiloğramlık mutfak tüpü 183 liradan satılırken, 2 kiloğramlık küçük tüp ise 36 liradan satılıyor.

MUTFAKTA
17-11-2021 11:45
Gaziantep

Tüp-Gaz'da yaşanan üst üste zamlar tüketiciyi çıldırttı. 12 kiloğramlık mutfak tüpünün fiyatı 183 liraya yükseldi. Yer yer bu rakam tüpün markasına göre yükseliyor. Tüp-Gaz satıcıları yaşanan zamlar karşısında vatandaşın zorlandığına dikkat çekiyorlar. Kenar semtlerde vatandaşların tüpünü veresiye doldurttuğuna dikkat çeken tüpçü esnafı, "Fiyat artışı karşısında vatandaşların önemli b ölümü mutfak tüpünü veresiye almaya başladı. Bu durum karşısında esnaf olarak bizlerde mağdur duruma geldik" diye konuştular.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMMI ARDINDAN TÜPEDE ZAM GELDİ
Elektrik doğalgaz ve kira zamları gündemi meşgul ederken asıl yangının mutfakta olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye’de yaşayan önemli bir kısmının mutfakta kullandığı ve halk arasında  “büyük tüp” olarak bilinen 12 kilogramlık mutfak tüpüne 11 ayda yüzde 48,2 oranında zam geldi.  Vatandaşlara çaktırmadan arttırılan tüp fiyatlarının zam süreci şöyle gelişti; 12 kilogramlık mutfak tüpü Ocak ayında 120 TL’ye satılırken Mart ayında iki defa zamlanarak 127 TL’ye yükseldi. Temmuz ayında ise 143,50 TL’den satışı yapılırken 3,5 TL zamlanarak Ağustos ayında 147 TL’ye satışı yapıldı. Eylül ayında 150 TL olan tüp Ekim ayı itibariyle 164 TL’ye, Kasım ayının ortasında ise 183 liraya yükseldi.

KURDA YAŞANAN YÜKSELİK ZAMLARI TETİKLEDİ
Dolarda yaşanan artış karşısında ihtiyaç malzemesi çok sayıda ürüne üst üste zam geldi. Fiyatı sabit tutulamayan en önemli ihtiyaçlar arasında yer alan tüpte yaşanan yoğun artış karşısında vatandaş kadar esnaflarda çaresiz kaldı. Bazı esnaflar, "Dolar biraz kıpırdasa bizim fiyatlar da kıpırdıyor. Dolar arttığı zaman kahveden tüpe, tepeden tırnağa zam geliyor" şeklinde görüş belirttiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler