USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Video Haber

Mehmet Şimşek: “Bizim ihracat seferberliği yapmamız gerekiyor”

Mehmet Şimşek: “Bizim ihracat seferberliği yapmamız gerekiyor”
25-12-2016 11:23
Gaziantep

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Gaziantep’in Yıldızları 2016 Ödülleri”, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla sahiplerini buldu. Başbakan Yardımcısı Şimşek, ihracat seferberliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

!#**v654&pl=true**#!

!#**g133&in=false**#!

Gaziantep Sanayi Odası tarafından her sene başarılı firma ve iş adamlarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen ödül töreni, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleşti.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki ödül törenine Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve iş adamları katıldı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, yaptığı konuşmada iş adamlarının yanında olduklarını vurgulayarak, “En büyük teşekkürü hak eden ihracat, üretim yapanlardır. Onun için ödül alanları özellikle tebrik ediyorum. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'nin başarısı özel sektörün dinamizmine göre inşa edilmiştir. Sanayi değince aklımıza Konukoğlu geliyor. Konukoğlu, Gaziantep için büyük bir şanstır. Ben bütün iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ülkenin geleceği aydınlık, bu ülkenin geleceği parlaktır. Türkiye çok badireler atlattı ama hala güçlü bir şekilde ayaktadır. Türkiye'nin temelleri sağlamdır. Türkiye Gezi, 17-25 Aralık operasyonu, dört seçim, terörün her türlüsü, 15 Temmuz darbe girişimi bütün bunlara rağmen Türkiye bu şokların hepsini atlattı. Bütün bunlara rağmen Türkiye yüzde 9 büyüdü. Kötümserliğe yer yoktur. Bu sıkıntılı dönem devam ediyor. Hala Türkiye’ye karşı bir tehdit var. Ama bu ülkede siyasi istikrar var. Türkiye sorunlarını iyi bilen, çözümleri iyi bilen güçlü bir hükümet var. Onun için kötümser olmayın. Biz KOBİ'lerimize kefil oluyoruz. Biz hazine olarak üreticiye kefil oluyoruz. Kamu maliyesi güçlü olmasaydı biz bu destekleri sağlayamazdık. Biz işverenlerin her türlü yanındayız, vergi barışını yaptık, işçi çalıştıranların yanında olduk. Hükümet olarak özel sektörün yanındayız. Seferberlikten kastımız, bizim bir ihracat seferberliğine ihtiyacımız var. 100 yıl önceki tehditlere benzer tehditler var. Katma değer zincirinde yukarı çıkmamız gerekiyor. Ne yaparsanız bunun biraz daha fazlasını yapın. Ar-Ge personeli çalıştırırsanız maaşını ödüyoruz. Patent kanunu çıkardık. Geride ufak tefek şeyler kaldı. Şimdi sizin bir seferberlik anlayışıyla bir atılım yapmanız gerekiyor. Bizde bir reform seferberliği yapacağız” diye konuştu.

“Biz her zaman sanayicilerimizin yanındayız”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ise, iş verenlerin desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünde Gaziantep Türkiye'nin yıldızıdır. Yeni pazar, yeni üretim-geliştirme adına Gaziantep Türkiye için örnektir. Bütün Gazianteplilere teşekkür ediyorum. Bizler zorlukların adamıyız. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu terörü yeneceğiz. Özellikle sanayicilerimizin önünü açma talepleri var. Biz her zaman sanayicilerimizin yanındayız. Sadece kamu yetmez, özel sektörün güçlenmesi gerekiyor. İş alemi büyüyor, bunda burada oturan iş adamlarının etkisi büyüktür. Biz her fırsatta reel sektörün önünü açmaya çalışıyoruz. Biliyoruz iş verenlerin desteğimize ihtiyacı var. İş adamlarımızın kredi alma sıkıntısı var. Bu noktada bizler teminat noktasında kolaylık sağlayacağız. Artık iş adamları makineleri teminat olarak kabul edecek. Örneğin fıstık ağacını bankalar teminat olarak kabul edecek. Siz çalışırsınız, üretirsiniz, biz sizin önünüzü açarız. Habur’u işler hale getirdik, Habur'da sadece bir noktada işlemlerinizi bitirip geçeceksiniz. İhalesi bitti, faaliyete girecek. Sicil affıyla ilgili esnafımızdan gelen taleple bunu da Meclise getirdik, Meclis açıldığında bu Meclisten hızlı bir şekilde geçecek. Türkiye'nin üreterek büyümesi lazımdır. Anayasa değişikliğini Türkiye'nin koalisyonlarla yönetilemez hale getirilmemesi için yapıyoruz. Bu ülkenin bekası ve geleceğine sahip çıkma adına bu anayasayı yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da, KOBİ'lere verilecek kredinin piyasayı rahatlatacağını belirterek, “15 Temmuz'da Gaziantep vatan hainlerine yol vermedi. 95 yıl önce de vermemişti. Piyasalarda sıcak para sıkıntısı var. Buna rağmen Gaziantep sanayisinde 120 fabrika açıldı. KOBİ'lere verilecek kredi piyasayı rahatlatacak. Hala bizim kalifiyeli eleman ihtiyacımız var. Devletin bütün liselerinin meslek lisesi haline getirilmesi gerekiyor” dedi.

“Biz terörle mücadelede sonuna kadar devletimizin yanındayız”

Gaziantep’in vatanına her zaman sahip çıktığını belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu topraklara 95 yıl önce Gaziantep kimsenin göz koyamayacağını gösterdi. Gaziantep vatanperverliğini 15 Temmuz'da bir kez daha gösterdi. Şehit ailelerine en büyük katkıyı bizler yaptık. Gaziantep 21 milyon TL’yi tek başına yaptı. İçinden geçtiğimiz süreçte ülkemiz üzerinde yine oyun oynanıyor. Terör örgütleri Türkiye’ye karşı savaş açmış durumdadır. Biz bin yıldır bu topraklarda bütün hainlerin hesabını gördük, birliğimizi kimse bozamaz. Biz terörle mücadelede sonuna kadar devletimizin yanındayız. Başarılı firmalarımızı ödüllendiren bu tören Gaziantep’te geleneksel hale geldi” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra başarılı firmalara ödülleri verildi.

!#**h11660**#!

!#**h11648**#!

!#**h11642**#!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler