USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

KORONAVİRÜSE KARŞI ESNAF DENETLENDİ

Gaziantep genelinde koronavirüse karşı esnaflar denetime tabi tutuldu. Denetime tabi tutulan işyerlerinde koronavirüse karşı uygulanması gereken kurallar anlatıldı.

KORONAVİRÜSE KARŞI ESNAF DENETLENDİ
11-08-2020 10:47
Gaziantep

İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine göndermiş olduğu genelge doğrultusunda “Sağlık için hepimiz için” mottosu ile ülke genelinde eş zamanlı olarak geniş kapsamlı düzenlenen korona virüs denetimi çerçevesinde esnaf bilgilendirildi. Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, beraberindeki ekip ile Karşıyaka Şoför Ali, Eski Dülük ve Korutürk Caddelerinde denetimlerde bulunarak maske, mesafe ve temizlik uyarılarında bulundu. Şehitkamil Kaymakamı Kalaylı, Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı ile birlikte denetimleri titizlikle sürdürdü.

TÜM İŞYERLERİ TİTİZLİKLE DENETLENDİ

Kovid-19 salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının sağlanması amacıyla oluşturulan onlarca ekip ve yüzlerce personel ile, iş yerleri, semt pazarları, parklar, nikah salonları, düğün salonları, berber/kuaför, lokanta, market, kafe, kahvehane, internet kafeler, toplu ulaşım araçları gibi birçok noktada maske, mesafe ve hijyen denetimi yapıldı. Kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken kuralların ve alınan tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin denetimi gerçekleştirildi.

VAKA SAYISINDA KORKUTAN ARTIŞ

Koronavirüse karşı kent genelinde sürdürülen esnaf denetimlerinin aralıksız şekilde sürdürüleceğine dikkat çeken Gaziantep Valisi Davut Gül, coronaya karşı henüz aşı geliştirilemediğini hatırlatıp, şunları söyledi:

“Bunu önlemenin tek yolu, 3-4 kurala riayet etmektir. Bunlar; maske, mesafe, hijyen kuralları, bir işletmenin kapasitesi üzerinde kimseyi almaması ve takdim ettikleri ürünleri hijyen kuralları içinde sunmasıdır. Vaka sayıları maalesef hem ülkemizde hem de dünyada artma trendine girdi.  Rakamlar, istatistikler daha kötüye gidiyor. Bu aşamada durumu sıkı kontrol etmez ve kurallara uymazsak tekrar yaygınlaşma riski ortaya çıkabilir ve daha ağır yaptırımlar gerekebilir. Bu denetimleri yapmamız lazım ki farkındalık oluşsun. Vatandaşlarımızın da bu kurallara riayet etmesi gerekir. Çok hızlı normalize olmaya başladı her şey. Halbuki yeni normal, diye bir şey söylendi ve buna uymamız lazım. Evet, hayatımızı devam ettireceğiz, gündelik hayatımızı yaşayacağız, ekonomi çalışacak, çarklar dönecek, insanlar işine gücüne gidecek hatta insanlar plajına, sporuna da gidecek ancak bunları yeni normaldeki kurallara riayet ederek yapacaklar.”

ŞEHİTKAMİL İLÇE KAYMAKAMI ESNAFI DENETLEDİ

Cadde boyunca denetimlere katılarak, esnafı ve vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol eden Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, esnaf ve vatandaşları salgına karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı. Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı ile birlikte denetimleri gerçekleştiren Kalaylı, esnafı uyardı. Denetim sonrası bir açıklama yapan Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, “Esnafımızı, halkımızı korona virüs konusunda uyardık. Maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda onların dikkatini çektik. Yapılan bütün tedbirler alınan bütün çalışmalar halkımızın sağlığı için. Onların daha sağlıklı yaşaması için ne gerekiyorsa yapmak gerektiğini, onlarında bu konuda dikkatli olması gerektiğini söylüyoruz. Bugünde yine o denetimlerden birini gerçekleştirdik. Halkımızın arasına çıktık. Esnafımızla, halkımızla, esnaf müşterileriyle istişarelerde bulunduk. Korona virüsünün çağımızın hastalığı olduğunu bu virüsten korunmak için elimizdeki en önemli şeyin maske olduğunu, bunun yanında temizlik, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uymak gerektiğini halkımıza tekrar tekrar anlattık” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler