USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Koronavirüs kültür turizmini vurdu

Koronavirüs kültür turizmini vurdu
07-05-2020 12:13
Gaziantep

Koronavirüsün yayılımını önlemek amacıyla alınan tedbirler ile beraber turizm ve gastronomi şehri olan Gaziantep’te tarihi alanlar başta olmak birçok yer sessizliğe büründü. Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, koronavirüs tedbirleri kapsamında otellerin iş yapamaz duruma geldiğini dile getirdi.

KÜLTÜR YOLU SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

"Evde kal" çağrılarının karşılık bulduğu şehirde kültür yolu olarak bilinen güzergâhta başta Gaziantep kalesi olmak üzere birçok turistlik alan, hediyelik ve yöresel eşya dükkanları alınan tedbirler kapsamında kepenk kapattı. Bakırcılar çarşısında birkaç esnaf dışında dükkanlar kapalı kalırken yılın bu zamanlarında yerli ve yabancı binlerce turist ağırlayan tarihi mekanlarda sadece esnaf ve yerel vatandaşların yer alması dikkat çekti. Gaziantep Kültür Yolu başta olmak üzere geçtiğimiz yıl Nisan ve Mayıs aylarında kent genelin de otellerin doluluk oranının yüzde yüzün üzerinde olduğunu kaydeden Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Otellerimizde Kültür Yolu gibi sessizliğe büründü. Otellerimizin neredeyse iş yapamaz hale geldi” dedi. Yılmaz açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Turistlik bir çarşının olması dışında kültür yolu diye geçer burası ve buradan kaleye kadar bağlayan bir güzergahtır. Bu çarşıda 300’ün üzerinde esnaf var ve şuanda yüzde 80’inden fazlası kapalı, açık olanlar da evde can sıkıntısı olmasın diye dükkanlarına geliyorlar. Gaziantep Kalesi ve çevresinde olduğu gibi kent genelinde yer alan otelci esnafımızda bugün itibariyle büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Koronavirüs tedbirlerine harfiyen uyan otelci esnafımızın bir an önce sorunlarına çözüm bulunmasını talep ediyoruz.”

Yılmaz sözlerini şu şekilde tamamladı;

“İş yaptığımız falan yok maalesef zor günler geçiriyoruz esnaf olarak ve ülke olarak da inşallah bugünler tez zamanda geçer. Maalesef kovid-19 her yeri olduğu gibi bizi de vurdu. Gazi şehrimiz bu durgunluğa alışık değil işin açıkçası ama istemeyerek de olsa bu duruma hakim olmaya çalışıyoruz. Bir an önce bu durumu atlatıp eski halimize kavuşmayı çok istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler