USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“KORONAVİRÜS KARŞISINDA BAŞARILI MÜCADELE VERDİK”

“KORONAVİRÜS KARŞISINDA BAŞARILI MÜCADELE VERDİK”
11-05-2020 12:59
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Fatma Şahin’in başkanlığında toplandı. Meclis toplantısı öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Türkiye’de salgına karşı başarılı bir mücadele verildiğini, Bilim Kurulu kararları ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeleri yerelde güçlü bir iş birliği içerisinde uyguladıklarını söyleyerek, “Normalleşmenin ilk aşamasına geçtik” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında toplandı.  Büyükşehir Belediye Meclisi Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Meclis üyeleri ve katılımcılar, ateşleri ölçülerek salona alınırken, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak oturdular. Toplantı öncesinde koronavirüs karşısında verilen mücadelenin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Şahin, sağlık ve diğer alanlarda çok sayıda dünya ülkesini geride bıraktıklarını anlattı.

“ULUSAL ÇAPTA MÜCADELEMİZİ ORTAYA KOYDUK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Küresel bir sorunla ulusal çapta mücadele ediyoruz. Geçen hafta Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak, hem İskandinav ülkelerinin hem de Avrupa Birliği ülkelerinin belediye başkanlarıyla telekonferans yöntemiyle bir raya geldik. Bu dünyanın yaşadığı büyük sorunu uluslararası boyutta nasıl gördüklerinin, birlikte neler yapabileceğimizin çalışmasını yürüttük. Özellikle Brezilya kendileri talep etti. Türkiye’nin bu başarısındaki farklılıkları incelediklerini ve bizimle paylaşmak istediklerini belirttiler” dedi. Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü;
 “Özellikle dünya bu büyük mücadeleyi yaparken Türkiye bu 4 ana başlıkta farklılığını ortaya koydu. Birincisi sağlık sisteminde yatak kapasitesi rakamlarına baktığımız zaman Dünya sağlık örgütü literatüründe bir karşılığı var. Dünya Sağlık Örgütü yatak kapasitesi, hastane sıralaması yapıyor. Türkiye’nin son dönemde yaptığı Şehir Hastaneleri ve bu hastanelerin yoğun bakım üniteleri büyük bir çözüm oluşturdu. 100 bin kişiye kaç yatak kapasitesi düşer, şeklinde bir istatistik vardır. Türkiye’nin 45 yoğun bakım yatak kapasitesi varken, Japonya’nın 6, İngiltere’nin 7 kapasitesi var.”

SAĞLIK SİSTEMİNDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Sağlık Sisteminin iyi bir şekilde işletildiğini kaydeden Şahin, “İkincisi Sosyal Güvenlik Sistemi. Sağlıkta ulaşılabilirlik, ücretsiz hizmet alma, her kesimden herkesin sağlık sisteminden hızlı bir şekilde istifade edeceği alt yapının olması başarıdaki en büyük kaynak oldu. Özellikle Brezilya’nın ülkemiz ile ilgili söylediği en önemli başlıklardan bir tanesi de güçlü koordinasyon. Burada kendi iç koordinasyonumuz, valimizle birlikte bütün belediye başkanlarımızla gayret içerisinde, yerelle merkezin güçlü koordinasyonu ile yayınlanan genelgelerin hayata geçirilmesi için gayret gösterdik. Şu ana kadar Bilim Kurulu’ndan çıkan kararlar, bakanlıklar aracılığıyla gelen genelgeleri uyguladık. Normalleşmenin ilk aşamasına geçtik. Bundan sonra kontrollü olarak toplantılarımızda dahi maskenin vazgeçilmezimiz olduğunu, sosyal mesafeye uyulması gerektiği , hijyen kurallarını uygulamaya çalışıyoruz” dedi."

ÇAĞRI MERKEZLERİNE 1,5 MİLYON ÇAĞRI GELDİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları 4 önemli başlıkta sunum ile açıkladı. Sezer, “Sosyal mesafe kurallarına uymak amacıyla birçok işlemimizi çağrı merkezimiz aracılığıyla aldık. Bir ayda 1,5 milyon çağrı alındı. Bütün toplu taşıma araçlarımızı dezenfekte ediyoruz. Dezenfektanın, maskenin üretim noktasıyız. İşçilerimizin hijyenik ortamda çalışması için dezenfekte çalışmaları yürütüyoruz, organizede ateş ölçümü yapıyoruz. 15 araç ve 240 personelle cadde, park ve bahçelerde dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Berberleri ve kuaförleri geçtiğimiz hafta dezenfekte ettik, maske dağıtımı yaptık. 150 bin maske apartman görevlilerine teslim edildi. Tüm sağlık çalışanları toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz faydalanıyor. İhtiyaç sahibi 65 bin ailemize gıda paketi dağıtıyoruz. İhtiyacım var diyen her vatandaşa gıda paketini teslim ediyoruz” dedi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

Sezer’in yaptığı sunumun ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1.Birleşim Toplantısına geçildi. Toplantıda ilk olarak gizli oy, açık sayım usulüyle Encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Meclis üyelerinin oylarıyla Osman Toprak, Latif Karadağ, Halil Uğur, Mustafa İnal ve Salih Uygur Encümen üyeliklerine seçildi. Encümen üyelerinin seçiminin ardından Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Ulaşım, Eğitim, Kültür ve Spor, Çevre ve Sağlık, Hukuk, Tarife, Turizm ve Estetik, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonlarına 1 yıl süre ile üye seçimleri yapıldı.

BELEDİYE BAŞKANINA BORÇLANMA YETKİSİ VERİLDİ

Gündemin 15.maddesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi ve Belediyenin tüketimi için 15 MW’lık fotovoltaik Güneş Enerji Santrallerinin kurulması için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 14 milyon avro kredi ve hibe desteği alınması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi konusu gündeme geldi.

GAZİANTEP İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ OLAN O PROJE BAŞLIYOR

CHP’li meclis üyelerinin borçlanma yetkisi itirazının ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, “Valiliğin önündeki Alleben deresinin halk ile buluşturulması projemiz vardı. Bu projede bütün suların akıtılması ve çevre düzenlemesi yapılması için çalışmalarımız vardı. Belediye olarak aynı zamanda 15 megavatlık bir güneş enerjisi projemiz var. Bu kredilendirmelerin 10 milyonu kredi, 4 milyonu hibe olacak ve GASKİ için cazip bir ücret” ifadelerini kullandı.

GES SAYISI ARTACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Pandemi süreci bize çevre projelerinin ne kadar önemli olduğunu ve özellikle çevreyi koruyarak kullanmamız gerektiğini, yenilenebilir enerjinin de bir o kadar önemli olduğunu gösterdi. Tabiat, pandemi süreciyle kendini korudu. Yeni dönemde bu alanda çok daha güçlü yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bu çalışmamızda da yüzde 40 hibe desteği olması cazip geldi. Çevreci yatırımlar kapsamında Gaziantep’e GES ve Rüzgar Enerji Santralleri kurmak için çalışmalar yapılacak” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından söz konusu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

SERVİS İŞLETMECİLERİNE BÜYÜK KOLAYLIK

Gündemin 19.maddesinde il genelinde servis işletmecilerine yönelik önemli bir karara imza atıldı. Alınan karar kapsamında, kentte faaliyet gösteren servis işletmecilerinin yıllık çalışma ruhsatı ve plaka tahditi ödemeleri, salgın nedeniyle 20 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

ÖDEME GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN ABONENİN FATURALARI YAPILANDIRILACAK

Gündemin 20.maddesinde ise GASKİ abonesi olan vatandaşlara yönelik bir çalışmaya imza atıldı. Gündem maddesine göre, Covid-19 salgınının ekonomik hayata etkilerinin azaltılması amacıyla ödeme güçlüğü yaşayan abonelerin 17.04.2020-17.07.2020 tarihleri arasında tahakkuk eden faturaları ertelenerek vade tarihi, gecikme zammı uygulanmaksızın taksitlendirme yapılmasına, mesken ve meskene bağlı tarife gruplarındaki abonelerin su birim tarife fiyatlarında 3.kademe uygulamasına ilişkin GASKİ Genel Müdürlüğüne yetki verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler