USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

KORKUT KÜÇÜKCAN İÇİN “ADALET”

KORKUT KÜÇÜKCAN İÇİN “ADALET”
02-02-2020 10:47
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Akkent Camide iskelenin altında kalarak yaşamını yitiren İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan için kamuoyu ayaklandı. Başta TÜMMOB bileşenleri olmak üzere akademik organlar, siyasiler ve kamuoyunun önemli b ölümü İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan için onlarca açıklama yaptı. Açıklama yapmayan tek nokta ise Şahinbey Belediyesinin yönetimi oldu.

İncelemelerde bulunmak üzere 7 yıldır tamamlanamayan Akkent Camiye giden başarılı İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan, inşaatta ki ahşap iskelenin çökmesi sonucu altında kalmıştı. Arama-kurtarma ekiplerinin tartışılan kurtarma çalışmalarının 30 saat ardından göçük altından çıkartılan Küçükcan yaşamını yitirmişti.

BABA KEMAL KÜÇÜKCAN AÇIKLADI; “DELİLLER KARARTILIYOR”

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Akkent Cami’de incelemelerde bulunduğu sırada iskelenin çökmesi sonucu yaşamını yitiren İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın babası Kemal Küçükcan, Adalet Bakanı ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’e seslenerek, “Şahinbey Belediyesi tarafından inşa edilen Akkent Cami inşaatındaki ahşap iskelenin çökmesi sonucunda oğlum Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybettiği olay,  basit bir iş kazası değil,  idarenin  çok ağır  kusurlarının olduğu adeta bir  cinayettir.  Biz,  olay tarihinden bugüne kadar hep Türk adaletine güvendik ve oğlumun ölümünden sorumlu kişilerin Savcılık tarafından birer birer tespit edilerek cezalandırılacağına inandık. Ancak,  acılı bir baba olarak üzülerek söylüyorum ki, olayın üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, savcılığın başlattığı soruşturmada bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilmediği gibi, suç delilleri her gün karartılmaya ve işlenen suç örtbas edilmeye devam ediliyor” diye konuştu.

GAMOB SUÇ DUYUSUNDA BULUNMUŞTU

Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği (GAMOB), inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın cami inşaatına beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. GAMOB tarafından yapılan suç duyurusunun detaylarında şu ifadelere yer verilmişti;

“Bütün bu ihmaller zinciri, meydana gelen vahim olayın göz göre göre geldiğini ortaya koymaktadır. Adeta, 'Kaza geliyorum' demiştir. Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği olarak, tüm bu nedenlerden dolayı, en verimli çağında aramızdan ayrılan İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan'ın ölümünü bir iş kazası olmaktan çok, bir iş cinayeti olarak değerlendiriliyoruz ve bu olayda sorumluluğu bulunanların gerekli cezaya çarptırılması için de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz. Ortada ihmaller zinciri var. İhmaller zinciri sonucu hayatını kaybeden bir canımız, Korkut Küçükcan var. Bu olayda, sorumluluğu bulunan herkesin yüce Türk adaleti önünde hesap vermesini istiyoruz. Yapılan yanlışların kimsenin yanına kar kalmaması, suçluların cezasını çekmesi kamu vicdanını rahatlatacaktır."

“KANUNSUZLUĞU BAŞTA BELEDİYE YAPIYOR”

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Ovayolu, “Kanunsuzluğu başta belediye işliyor. Buraya hayırsever yapıyor diye çoğu şey göz ardı edilmiş. Zaten hayırsever yapıyor, zorluk çıkartmayalım diye her şey görmezden gelinmiş. Caminin projesi olsa kubbenin nasıl kapatılacağı belli olmaz mı? Ahşap iskele onca zaman orada durur mu? 7 sene sonra arkadaştan neden böyle bir hizmet alıyorlar? Eğer cami önceden projelendirilseydi, araçların inşaat alanına girmesi için açık aralıklar olsaydı, arama çalışmaları daha hızlı olurdu. Birçok hata silsilesi var. Türkiye’nin en büyük camisi sıfatıyla yapılan bir projede böylesi iş güvenliği zaafların olması, kamunun bu kadar vurdumduymaz hareket etmesi, hayırsever yapıyor diye çoğu şeyin göz ardı edilmesi kabul edilebilir değil” diye konuşmuştu.

GÖKHAN ÇELİKTÜRK, “RUHSATI OLMAYAN BİR PROJE”

İMO Başkanı Gökhan Çelik türk, "Türkiye'nin ikinci en büyük camisi olarak yapımına başlanan Akkent Cami inşaatının statik projesi, iskele projesi ve ruhsatı yok. Hatta cami inşaatı yapılan alanın, cami olarak imar tadilatı olmadan inşaata başlandığı, inşaata başladıktan yıllar sonra imar tadilatının yapıldığı kamuoyunca bilinmektedir. Herhangi bir projesi olmayan inşaata nasıl başlandı ve neye göre devam ettirildi? Türkiye'de camilerin ruhsatsız hatta projesiz yapıldığı ile ilgili genel bir kanı var. Ancak bu durum mühendislik bilimini ve insan hayatını hiçe sayan bir uygulamadır. Çoğu zaman bu tip cami projesinin enini boyunu biraz değiştirerek inşaat yapıldığı bilinmektedir. Belediyeler, cami ve bunun gibi bağış yapılan sosyal inşaatlarda ruhsatlara önem vermiyor, proje istemiyor. Bu çok yanlış, yanlış olduğu kadar da tehlikeli bir durumdur. İnşaatı ister kamu kurumu yapsın, isterse de özel sektör yapsın her ikisi de aynı muameleye tabi tutulmalıdır. Belediyeler, kamu kurumları, kurallara uyma konusunda örnek olmalıdır. Ruhsatsız yapıya müsaade etmemelidir" dedi.

LÜTFİ DEMİR; “OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Lütfi Demir, “Devasa bir cami yapılıyor kimse ağzını açmıyor. Bugüne kadar neden kimse itiraz etmedi? Benim Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile ilişkim yok olmaz olmaz da. Ben muhalifim. Burada büyükşehir de, valilik de suçlu. Bu cami hakkında daha önce davalar da açılmış inşaatın durulmaması yönünde. Biz şimdi onları araştırıyoruz. Şu an bununla ilgili bir rapor hazırlıyoruz. Ben bugüne kadar iktidarı istifaya çağıran bir partinin il başkanıyım. Gaziantep’in sahibi yok diyen benim. Yanlış yapılan her şeyin karşısındayım doğru yapılan her şeyin yanındayım. Yapılan açıklamalarda suçlayan var suçlanan yok. O camiyi biz yapsaydık şimdi içeride sürünüyorduk. Tavır koyan yok. Zamanında denetimler yapılsın. Bu olay kolay kolay kapanmaz. Gaziantep sahipsiz. Oraya bir okul da yapılsın. Kimse gidip o camiyi sorgulamadı.  Biz camiye karşı değiliz biz israfa karşıyız. Bu işin takipçisiyiz. Bu olay hemen kapanırsa bize yazıklar olsun” dedi.

OĞUZ HOCAOĞLU; “YA İSTİFA ET YA DA ÖZÜR DİLE”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, “Rahmetli Korkut Küçükcan unutuldu. Yargıya devrettiler ya. Yargı bakacak. Sözde sivil toplum kuruşları var.  Çıktılar üç beş tane süslü laf ettiler.  Ama suya sabuna dokunmadılar ‘yargı gereğini yapacak’ Tabi canım.  Gereğini söyleyeyim zaman aşımından dosya düşer. Bir avukat olarak söylemekten utanç duyuyorum. Sivil toplum örgütleri ya orayı kapatın ya da suya sabuna dokunun. Siz dokunmasanız da ben dokunacağım. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ya istifa edecek ya da özür dileyecek. Bunu yaptırana kadar ben susmayacağım. Topu eli bağlı, gözü kör kulağı sağır yargıya atıp iki tane hasta ziyareti yapıp, üç tane fakire kömür dağıtarak örtmeyin” diye konuştu.

BABA KEMAL KÜÇÜKCAN BU SORULARA YANIT BEKLİYOR

KONUSUNDA UZMAN KİŞİLER TARAFINDAN ADETA BİR CİNAYET OLARAK VASIFLANDIRILAN BU VAHİM KAZADA OĞLUM KORKUT’UN ÖLÜMÜNE ADLİ MAKAMLARCA HALA SESSİZ Mİ KALINACAK?
İŞLENEN SUÇUN ÖRTBAS EDİLMESİNE, DELİLLERİN KARARTILMASINA GÖZ YUMULMAYA DEVAM MI EDİLECEK?
BÖYLESİNE VAHİM BİR KAZANIN MEYDANA GELDİĞİ İNŞAATIN SAHİBİ ŞAYET ŞAHİNBEY BELEDİYESİ DEĞİL DE,  SADE BİR VATANDAŞ OLSAYDI, SAVCILIK TARAFINDAN İKİ AYI AŞAN SÜREDE BUGÜNE KADAR HİÇBİR SORUMLUNUN İFADESİ ALINMAZ MIYDI?
HATTA OLASI KASTA VARAN BU AĞIR İHMAL NEDENİYLE SORUMLULAR BUGÜNE KADAR TUTUKLANMAZ MIYDI?
YANLIŞ BAŞLAYAN, YANLIŞLARLA DEVAM EDEN HER İŞ MUTLAKA BİR BEDEL ÖDETİR. MAALESEF BU VAHİM OLAYDA BEDELİ, YANLIŞI YAPANLAR DEĞİL DE, GENELLİKLE HİÇBİR GÜNAHI OLMAYANLAR ÖDER.
NE YAZIK Kİ,  BU OLAYDA DA BELEDİYE YETKİLİLERİNİN AĞIR İHMALİNİN FATURASINI HİÇBİR GÜNAHI OLMAYAN OĞLUM KORKUT CANIYLA ÖDEMİŞTİR
YAŞANAN BU ELİM OLAY UMARIM ÜLKEMİZDE BİLİME, TEKNİĞE VE YASAL MEVZUATA ÖNEM VERMEYİP,  BEN YAPTIM,  OLDULARLA HAREKET EDEN ZİHNİYETLERİN DEĞİŞMESİNE BİR VESİLE OLARAK GÖRÜLÜR.
KONUYLA İLGİLİ BUGÜNE KADAR GAZİANTEP’TEKİ 17 MESLEK ODASI TARAFINDAN KAMUOYUNA YAPILAN AÇIKLAMALARA, TMMOB TARAFINDAN DÜZENLENEN TEKNİK RAPORA İLAVETEN GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİMİZ TARAFINDAN DA TBMM’DE MECLİS ÖNERGESİ VERİLMİŞ OLMASINA RAĞMEN NE YAZIK Kİ HİÇBİR NETİCE ALINAMADI.
BAŞTA İLİMİZİ VE TÜM ÜLKEMİZİ BÖYLESİNE DERİNDEN SARSAN BU OLAYDA ŞAHSIM VE KÜÇÜKCAN AİLESİ ADINA ÖZELLİKLE HEMŞERİMİZ SAYIN ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL OLMAK ÜZERE TÜM KAMU OTORİTELERİNİN YAKIN İLGİSİNİ VE HASSASİYETİNİ BEKLİYORUZ.
ADALETİN DAHA FAZLA GECİKTİRİLMEKSİZİN TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYOR VE TEMENNİ EDİYORUZ.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler