USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“KİŞİSEL BEKLENTİ DEĞİL TÜRKİYE’Yİ DÜŞÜNECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Melih Meriç, düzenlenen basın toplantısıyla çalışmalarına başladı

“KİŞİSEL BEKLENTİ DEĞİL TÜRKİYE’Yİ DÜŞÜNECEĞİZ”
17-01-2019 10:23
Gaziantep

Bir süre önce görevden alınan Hayri Sucu’nun yerine Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanlığına atanan Melih Meriç çalışmalarına başladı. Kalabalık bir partili topluluğuyla basın toplantısı düzenleyen Meriç, “Genel Başkanımızın da dediği gibi, kişisel beklentilere girmeden, Türkiye’yi düşünerek, vatandaşlarımızı düşünerek, onların umutlarını büyüterek yolumuza devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz 2019 yılı, 1919 ruhunu 100. Yılına eriştiren yıldır. 1919 ruhu umudu, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadeleyi temsil eder. Büyün örgütlerimizle birlikte bu ruhu en güçlü şekilde temsil edeceğiz, umudu büyütecek çalışmalara imza atacağız” şeklinde konuştu.

“UMUDU BÜYÜTECEK ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Melih Meriç, “Bugün ülkemiz çok derin bir ekonomik krizin içindedir. İşsizliğin, yoksulluğun tırmandığı, gelir dağılımında eşitsizliğin iyice arttığı, işverenin üretemez, ücretlinin geçinemez hale geldiği bir süreçten geçiyoruz. Buna ilaveten sınırlarımızda yaşanan çok tehlikeli gelişmelerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Böylesine zorlu koşullardan bölünerek değil, birleşerek çıkılır. CHP’nin her bir üyesi, CHP’ye gönül veren her bir yurttaşımız da bunu çok iyi bilir. Genel Başkanımızın da dediği gibi, kişisel beklentilere girmeden, Türkiye’yi düşünerek, vatandaşlarımızı düşünerek, onların umutlarını büyüterek yolumuza devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz 2019 yılı, 1919 ruhunu 100. Yılına eriştiren yıldır. 1919 ruhu umudu, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadeleyi temsil eder. Büyün örgütlerimizle birlikte bu ruhu en güçlü şekilde temsil edeceğiz, umudu büyütecek çalışmalara imza atacağız” dedi. Meriç sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Yöneticisinden seçmenine kadar tüm CHP’lilerin hem fikir olduğu iki hususu dikkatlerinize sunmak istiyorum. Bunların birincisi siyasette ilkeler bireylerden daha önemlidir. CHP de yoluna her zaman ölümsüz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlanma idealiyle, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkeleriyle devam etmiştir. İkincisi de CHP’de baki olan koltuklar, yönetenler değil; daha aydınlık demokratik bir Türkiye için mücadele güdüsüdür. Bu ilkeleri ve mücadele odağını daha geniş kitlelere benimsetmek adına tüm örgütümüzle tam bir uyum ve dayanışma içinde çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

“CHP KÖKLÜ VE BÜYÜK BİR AİLEDİR”

Meriç açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Öncelikle şahsıma CHP Gaziantep İl Başkanlığı görevini veren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm MYK üyelerimize teşekkür ediyorum. Daha demokratik, daha müreffeh, daha aydınlık bir Türkiye için canla başla .alışan, bu uğurda baskı ve yıldırmalara boyun eğmeden mücadele eden önceki dönem tüm milletvekillerimizden, belediye başkanlarımızdan, il başkanlarımızdan, her kademede görev alan tüm yöneticilerimizden, delegelerimizden ve özverisini hiçbir zaman eksik etmeyen üyelerimizden hayatta olanlara içtenlikle teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum, hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle yad ediyorum. Çalışmalarımızı, faaliyetlerimizi, plan, proje ve hedeflerimizi kamuoyuna iletme konusunda gayret gösteren tüm basın emekçilerimize de sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bildiğiniz gibi CHP çok köklü ve büyük bir ailedir. Ülkemiz içinde bulunduğu zorlu süreçten başarıyla çıkması için de daha da büyümesine ihtiyaç vardır.”

“CELAL DOĞAN BİR PARTİ BÜYÜĞÜMÜZ”

Meriç sözlerine şu şekilde devam etti;
“Sahip olduğumuz imkanların tamamını bu ilkeleri hayata geçirmeye kanalize ederek, hep birlikte omuz omuza vererek başarıyı yakalayacağız, kıştan sonra baharı hep birlikte getireceğiz. “Celal Doğan, CHP’nin içerisinde yetişmiş, bu partiye gönülden bağlı bir parti büyüğümüzdür. Tüm CHP’liler gibi Gazianteplilerde Celal Doğan’ın hizmetlerini asla unutmamış, her zaman gönüllerinde hiçbir şey kaybetmeden daha da büyümüştür. Şehrimizin Celal Doğan ile ilgili beklentileri var. Sayın Genel Genel Başkanın Celal Doğan’ın CHP’ye katılması ile alakalı hiçbir ön yargısı yok, gönülden destekliyor. Daha önce İyi Parti ile yapılan ittifakın gerekçelerini, Gaziantep gerçeklerini her iki partinin Genel Merkezlerine akıcı bir şekilde anlatmadıklarından dolayı bir sıkıntı var. Protokolden dolayı bir sıkıntı var. Genel Başkanımızla dün akşam konuştum, sizin endişelerinizin tamamını taşıyorlar. Gaziantep ile ilgili görüşmelerde bizzat kendisinin İyi Parti Genel Başkanı ile görüşeceğini, elinden gelen her şeyi yapacağını tüm partililerin gönül rahatlığıyla beklemeleri gerektiğini iletti. Türkiye’de İyi Parti ile ittifak görüşmeleri yapılmış ve belli bir noktaya gelinmiş. Elbette burada eksik ve hatalı işler olabilir. Genel Başkanımız bu işi takip ediyor, en kısa süre içerisinde çözüme ulaştıracağına bende sizler gibi inanıyorum. Mesele sadece Gaziantep değil tüm Türkiye. Bu nedenle sabırlı olacağız, Genel Başkanımıza güveneceğiz. Genel Merkezin dolabında yalnızca Gaziantep yok. Gaziantep konusunda bir yanlış yapılmış ancak her şey bitmiş değil. Bir çözüm yolu aranıyor, Genel Başkanımızda bu konuda titiz, bir çözüm yolu bulunacağına inanıyorum. Ben CHP’nin bir evladıyım, Babam geçmişte İl Başkanlığı yapmıştır. Bizim CHP tarafından verilmiş bir görevi şahıslara indirgeyerek kabul etmeme gibi bir lüksümüz yok. Partimin bana ihtiyacı varsa ben bunu yerine getiririm. Gaziantep’in gerçeklerini, doğrularını da korkmadan söylerim. Doğruları konuşmaktan çekinmeyeceğim.”
AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler