USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Karakan’dan, Gaziantepspor’la ilgili çarpıcı açıklamalar

Türkiye Hokey Federasyonu (THF) Başkanı Sadık Karakan, Gaziantepspor’un şehrin...

Karakan’dan, Gaziantepspor’la ilgili çarpıcı açıklamalar
14-03-2017 11:05
Gaziantep

Türkiye Hokey Federasyonu (THF) Başkanı Sadık Karakan, Gaziantepspor’un şehrin en büyük marka değeri olduğunu, bu markanın bulunduğu durumdan kurtulması için tıpkı depremlerde ve afetlerde olduğu gibi 'acil kriz yönetim masası' oluşturulması gerektiğini söyledi.

Karakan, Gaziantepspor’un kötü gidişine ilişkin yaptığı açıklamada, sporun hangi branşta olursa olsun toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağladığını belirtti. Sporun ırk, milliyet, din, mezhep, statü, eğitim, kültür ya da ekonomik farklılıklar gibi tüm özellikleri yok saydığını ve eşitlediğini vurgulayan Sadık Karakan,“Spor, teşbihte hata olmaz tıpkı cami cemaati gibidir, her kesimden insanlar ortak amaç için bir araya gelirler. Bu insanları bir araya getiren ortak değer işte o yerin markasıdır ve genelde o yerin adı ile anılır. Tıpkı Gaziantepspor gibi. Gaziantepspor, adıyla mütenasip bu şehrin en büyük marka değeridir, onun üstünde başka bir marka değeri yoktur. Bu marka değere sahip çıkmak, şehrin nüfusuna kayıtlı, şehirde yaşayan ve yaşamayan, şehirle bir şekilde illiyet bağı olan herkesin vazifesidir. Hele hele, şehirde kimlik bulmuş, kişilik bulmuş, servet bulmuş, statü almış insanların bu markaya sahip çıkmaları, adeta namus borcu gibi telakki edilmeli ve bu hassasiyette yaklaşım sergilenmelidir. Gazi şehirde kimsenin tevessül edeceğine ihtimal vermek istemem ama eğer var ise bu görülebilecek marka değeri üzerinden sosyal, siyasal ya da iktisadi rant devşirmek, devşirmeye çalışmak alçaklıktır. Çünkü bu marka milyonlarca insanın ortak değeridir. Milyonlarca insanın bu değerini istismar etmek düpedüz bu insanlara, bu şehre hıyanettir. Ortak değerler üzerinden kişisel çıkar sağlamanın benim zihnimde bir yeri yoktur" diye konuştu.

“Kötü idare edildiği hususunu konuşmaya gerek yok”

Kentin önemli marka değeri Gaziantepspor'la ilgili sporun esasına, özüne ve amacına aykırı ilginç gelişmelere şahit olduklarını ve gelişmeler karşısında üzüldüklerini ifade eden Karakan, “En başta söylediğim o cami cemaati gibi herkesi eşit bir araya getiren, bütünleştiren ve kaynaştıran değerlerin tam tersine; ayrıştıran, kutuplaştıran olumsuzluklar yaşanmaya başlamış, hatta bazı sosyal, görsel, ya da yazılı medyada küfürler, hakaretler edilmeye başlanmıştır. Doğrusu bunlar hiç hoş değil ve tasvip etmem de mümkün değil. Gaziantepspor’un bulunduğu konumuna bakıldığında, kötü idare edildiği hususunu konuşmaya gerek yok. Yıllardır bunu göre göre, görmezden gelip destek olanları da konuşmaya gerek yok. Ben köylü olduğum için aklım çok yetmez ama aklı yeten yerli asilzade büyüklerimiz her şeyi iyi bilirler. Spor, siyaset, iktisat bu asil ve akil büyüklerimizin uzmanlık alanıdır, bu hususta hadsizlik edemem. Ancak her ne olursa olsun ve insanlar her ne kadar kendilerine haklı sebepler bulurlarsa bulsunlar, küfür ve hakaret etmeden, mümkünse yapıcı ve yol gösterici olmalıdır” şeklinde konuştu.

“Her yerleşim yerinin konumuna göre ekabir büyükleri olur”

'Her yerleşim yerinin konumuna göre ekâbir büyükleri olur' diyen Karakan, bunların bazen soydan, bazen de seçilerek oluştuğunu ifade etti. Bu insanların görevlerinin de bulundukları yerin her türlü problemlerini çözmek, haklarını savunmak ve temsil etmek olduğunu vurgulayan Sadık Karakan, “İnsanlar bu ekâbir büyüklerine özelliklerinden dolayı, saygı duyar, sevgi gösterir, karşılaştığında önlerini düğmeler, ‘sayın’ der, önünde kurban keser, onlarla fotoğraf çektirip onu günümüz sosyal medyasında paylaşır. Çünkü o, o yerin saygını, temsilcisi, timsalidir. Tabi ki saygı duyulmalı ve davranışlarda özen gösterilmelidir. Hele hele bu kişi bir devlet büyüğümüz ise, şahsından hoşlanmasanız bile ona saygı duymak, devlete saygı duymaktır. Bu da bizim gerek aile, gerekse devlet terbiyemizdir. Ekabir takımının da görev, yetki ve sorumluluklarını yerine getirmeleri, onların aile ve devlet terbiyesidir. Her kim bu usul ve esaslara riayet etmiyorsa, o kişi ya da grup, terbiyesiz, sorumsuz, duyarsız ve çevresine de çok kötü bir örnek demektir” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep şehir olarak küme düşmüş olur”

Karakan, “Doğduğum, büyüdüğüm, evladı olmaktan şeref duyduğum Gaziantep şehrimizin, birbirinden değerli, tecrübeli, liyakatli idarecileri, büyükleri var. Şehrin valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve medya organları Gaziantepspor’un durumu ile yakından ilgileniyorlardır. Çok kolay olmasa da henüz iş işten geçmiş değildir. Sınırlar sonuna kadar zorlanmalı ve Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig’de kalmalıdır. Eğer küme düşerse, hepimiz küme düşmüş oluruz. Gaziantep şehir olarak küme düşmüş olur" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler