USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

İYİ PARTİ’DEN İKİNCİ SÜRPRİZ

İYİ PARTİ’DEN İKİNCİ SÜRPRİZ
20-12-2018 07:23
Gaziantep

CHP ve İYİ Parti’nin Gaziantep için ittifak sağlaması CHP Gaziantep teşkilatının hoşuna gitmedi. İttifakın ardından kent, CHP kanadının 'Gereğini yaparız' söylemleri ve istifaların olabileceği iddialarıyla çalkalandı.  İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş, ittifakla ilgili Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Gaziantep ittifakının olacağını 15 gün öncesinden bildiğini söyleyen ve CHP'ye 'Size bir sürprizimiz olacak' dediğini ifade eden Karakuş, "Bir sürprizimiz daha olacak" ifadesiyle dikkat çekti.

CHP ile İYİ Parti’nin ittifakı kapsamında Gaziantep’te çalkalanma yaşandı. CHP kanadından ‘Gerekeni yaparız’ şeklinde kendi partisine bile tepki sesleri ve istifa söylemleri yükseldi. Bunun size yansımaları nasıl oldu?

Bunlar yönetim safhasında da taban safhasında da mutlaka olacak. 90-95 yıllık bir dava partisinden bahsediyoruz. Kırgınlık ve gönül koyma mutlaka olacak. Ama bu ülkeyi düşünen herkes olayın artık CHP-İYİ Parti çizgisinden çıktığının ve ülkenin probleminin olduğunun farkında. 

CHP CELAL DOĞAN İLE KAZANACAK OLSAYDI

CHP’nin Celal Doğan’ı aday çıkaracağı haftalarca gündemdeydi. Ciddi bir rakip olarak da görülüyordu. CHP’nin böyle bir hamle yapması Gaziantep’i olumsuz etkilemez mi? Madem ülke probleminden bahsediyorsunuz.

İzmir’i, İstanbul’u Antalya’yı baz alalım. Bu illerde İYİ Parti milletvekili çıkardı. Biz neden Antalya’yı CHP’ye bıraktık. Bunları düşünmek lazım. CHP Celal Doğan ile kazanacağını düşünseydi aday gösterirdi zaten. CHP Celal Doğan ile kazanacak olsaydı parti yönetimi böyle mantıksız bir karar vermezdi.

ÖNCE BÜYÜKŞEHİR SONRA İLÇELER BELLİ OLACAK

İYİ Parti Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi hariç hangi ilçelerde aday çıkaracak? Metropol iki ilçe Şahinbey ve Şehitkamil ne durumda?

Büyükşehir adayını İYİ Parti çıkaracak. Bu bana verilen bir yetki. Merkez iki ilçe ve taşra ilçeler bazında da CHP il teşkilatıyla tek bir kez görüşmem oldu. Henüz bir diyaloğumuz yok. Büyükşehir adayını belirledikten sonra ilçeler bazında düşüneceğiz. Önce gövdeyi oluşturup sonra kanatları takacağız. Gaziantep’i kucaklayacak şahıs kimse onu destekleyeceğiz. CHP ve İYİ Parti bu konuda partizanlık yapmayacak. Kimin kazanma şansı yüksekse, altı dolu projelerle kim gelirse ona göre belirleyeceğiz.

Siz böyle düşünüyorsunuz da CHP uyum sağlar mı size?

Amaç üzüm yemek. CHP teşkilatının bağcıyla işi yok.

SON İKİ AYDIR ÜLKE GÜNDEMİNİ BELİRLEYEN PARTİYİZ

İktidar kanadının İYİ Parti’den çekincesi olduğunu düşünüyor musunuz?

İktidarın şu anda gerçek manada kendine rakip olarak gördüğü tek parti İYİ Parti’dir. Ana muhalefet partisi CHP olmasına rağmen hem de. Son iki aydır ülke gündemini belirleyen parti biziz. Mecliste çalışmaya çalışan ve elinden geleni yapan tek partiyiz

İTTİFAK OLMASI GEREKEN BİR ŞEYDİ

Siz Gaziantep’te bu ittifakı bekliyor muydunuz? CHP gibi sizin için de şok oldu mu?

15 gün önceden biliyordum. CHP kanadındaki sevdiğim, saydığım arkadaşlara ‘Sürpriz yapacağız size’ şeklinde konuşuyordum. Net olarak dile getirmemiştim. İttifak açıklandığında CHP kanadından birkaç arkadaş aradı, ‘Böyle bir sürpriz beklemiyorduk’ dedi. Aslında sürpriz değil. Ülkenin gidişatına bakılırsa olması gereken bir şeydi. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır çünkü.

AÇIKLARSAM BEN AÇIKLARIM

Aday çıkaramadığınız söyleniyor. Sizin teklif götüreceğiniz kişiler var mı?

Teklif götürdüğümüz bir kişi vardı. Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu ile görüşmemiz oldu. Ağabeyim kadar sevdiğim birisi. Haftada birkaç defa sırf sesini duymak için aradığım birisi. Ama artık siyaseti bıraktığını ve emekliliğin keyfini sürmek istediğini söyledi. Partiye gönüllü olarak destek verecek. Aday olarak değil ama sahada bizimle olacağını söyledi. Onun haricinde Gaziantep’te birebir görüştüğüm tek bir vatandaş yok. Benim ağzımdan zikredilmeyen hiçbir aday adayımız değildir. Açıklarsam ben açıklarım. Kimse duyduğu şeye inanmasın.

Aklınıza yatan birisi mi yok?

Var. Aklıma yatan insanla görüşüyorum. Babam sordu ama söylemedim. Beni evden kovdu. Çünkü olgunlaştırmadan söylemek doğru olmaz.

Peki ne zaman olgunlaşır?

Büyük ihtimalle Gaziantep’in kurtuluşunu kutladığımız gün yeniden kurtuluşuna aday olacağız. Yeninden bir sürpriz yaşanacak.

GAZİANTEP'E HİZMET EDECEK ADAYI ÇIKARACAĞIZ

Seçmene söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Memleketin ve ülkenin durumu ortada. Duygusallığa yer yok. Bunu göz önünde bulundursunlar. Mantıklarıyla oy versinler. Gaziantep’e hizmet edecek adayı çıkaracağız.

NARİN DEMİRCİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler