USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

VALİ GÜL'ÜN KIRMIZI ÇİZGİSİ

VALİ GÜL'ÜN KIRMIZI ÇİZGİSİ
06-11-2018 06:06
Gaziantep

Sivas'tan Gaziantep'e atanan Vali Davut Gül dün görevine başladı. Kentin bürokratları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Gül, vatandaşın 'Vatandaş Huzuru'nun bozulacağı noktanın kırmızı çizgisi olduğunu belirtti. Gül, "Terör örgülerinin vatandaşımızın huzurunu bozması bizim için kırmızı çizgidir. Dolayısıyla hiçbirine, hiçbir yerde asla müsamaha edilmeyecek" dedi.  

ALLAH'A HAMD EDEREK GÖREVE BAŞLADI
 
Dün itibariyle görevine başlayan Gaziantep'in yeni Valisi Davut Gül, Allah'a hamd ederek göreve başladı. "Gaziantep'e hizmet etme fırsatı verdiği için Allah'a hamd ediyorum" diyen Gül, vatandaşın huzurunu birinci plana aldığını söyleyerek 'Vatandaş huzuru'nun bozulacağı noktayı 'Kırmızı çizgi' olarak değerlendirerek, "Şimdiye kadar olduğu gibi FETÖ başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Terör örgülerinin vatandaşımızın huzurunu bozması bizim için kırmızı çizgidir. Dolayısıyla hiçbirine, hiçbir yerde asla müsamaha edilmeyecek" diye konuştu. 
 
GAZİANTEP HAK ETTİĞİ PAYI ALACAK
 
Yapacağı çalışmalarda önceliklerini sıralayan Gül, "İstihdamın, ihracatın, üretimin artırılması ve bunun önündeki engellerin kaldırılması bizim asli vazifemiz" dedi. Gaziantep'te önemli bir ticaret ve sanayi potansiyeli olduğuna dikkat çeken vali şöyle devam etti; "Yatırımcının önündeki engellerin kaldırılması başlıca işlerimizden bir tanesidir. Büyükşehir Belediyesi'nin turizm atağını takip ediyoruz. Gaziantep'in turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Fakir fukara, garip guraba öncelikli takip edeceğimiz konular arasında. Şehit ve gazi aileleri, cumhurbaşkanımızın valilere emanetidir. Aynı zamanda talimatıdır. Onları gözümüzün nuru, başımızın tacı olarak kabul edeceğiz. Ediyoruz da. Kadınlar, gençler, çocuklar ve yaşlılar ilgileneceğimiz konular arasında." 
 
YENİ VALİNİN GAZİANTEP İÇİN 2023 HEDEFİ
 
Gaziantep'in dış ticaret rakamları konusunda 2023 için de hedef belirleyen Vali Gül, "Şu an 11,5-12 milyar dolar olan dış ticaretimizin gelişerek 2023'te 23 milyar dolar, mümkünse 27 milyar dolar olması için çalışacağız" dedi. "Hükümet politikalarının en iyi uygulandığı şehir olması temel hedeflerimiz arasındadır" ifadelerine de yer veren Gül, bürokratlara da ilk talimatını vererek, "Vatandaşın taleplerinin vatandaşın lehinde yorumlayalım. 'Vali söylerse yaparız' denilen hangi konu varsa şimdiden talimatımdır. Benim söylememle yapılabilecek her şeyi yapalım. Benim söylememle yapılmayacak bir şey de zaten hukuken mümkün değildir. İnisiyatifi vatandaş lehine alalım" diye konuştu. 
 
YENİ VALİNİN OLMAZSA OLMAZLARI
 
Olmazsa olmazlarından da bahseden Vali Gül, "Milli Eğitim'de özellikle son yıllarda önemli atılımlar yapıldı. Mesleki eğitimin artırılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması öncelikli takip edeceğimiz konular arasında. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması, uyuşturucuyla mücadele, trafik güvenliğinin sağlanması, trafik ve çevre gürültüsünün azaltılması olmazsa olmazlarımızdandır" dedi. 
 
YENİ VALİYE ULAŞILABİLECEK
 
Gaziantep'in yeni valisi Davut Gül, ulaşılabilirliğe de vurgu yaparak, "Ulaşılabilir vali olacağız ve Gazianteplilerin valisi olacağız. Evet devletin valisiyiz ama devletin valisinden de öte halkın valisi olmak istiyoruz" dedi. Güven konusunda ise özellikle dikkat çeken Gül, makamdan ziyade bireysel olarak da kendisine güvenilmesini istedi. Gül, "İstiyoruz ki, şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da vatandaşlar gerek valilik makamına gerekse de bireysel olarak il valisine güvensinler. Toplumsal barışı bir arada tutarak Gaziantep üreten, büyüyen ve gelişen bir şehir. Bunun muhafaza edilmesi lazım. Cumhurbaşkanımızın bütün illere gittiğinde örnek gösterdiği Gaziantep modelinin gelişerek artması lazım" ifadelerine yer verdi. 
HABER//NARİN DEMİRCİ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler