USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

İSLAHİYE’DE BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM ALANI

Sanayi ve üretimiyle öncü illerin arasında yer alan Gaziantep yeni hedefleri doğru koşuyor. Binlerce kişinin istihdam edileceği İslahiye Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İSLAHİYE’DE BİNLERCE  KİŞİYE İSTİHDAM ALANI
03-01-2021 08:39
Gaziantep

Gaziantep Valisi Davut Gül, İslahiye’de 10 bin kişiye istihdam kapısını açacak olan Organiza Sanayi Bölgesi alanında incelemelerde bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i, de katıldığı incelemeler ardından açıklamalarda bulunuldu.

KENT EK0NOMİSİ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ

2012 yılında kurulan yaklaşık 45 fabrikanın çalışması ve 3 bin 500 kişinin istihdam edilmesi hedeflenen İslahiye Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Vali Gül ve Başkan Şahin’e İslahiye Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural eşlik etti. Gaziantep Valisi Davut Gül, “ İslahiye OSB; En yeni organize sanayi bölgemiz, Tek kuruş kredi kullanmadan alt yapıyı tamamladılar, Bütün parseller tahsis edildi, İki fabrikada 270 kişiyle üretim başladı, Üç fabrika üretime çok yakın, İki yıl içerisinde 10 bin kişi istihdam edilecek. Hayırlı olsun” dedi. Vali Gül sosyal medya paylaşımında yaptığı açıklamada ayrıca; “Yatırımcının önünü açmak için İslahiye’de 11 milyon m2 alanda yeni OSB kuruluş sürecini başlattık. İlçelerin gelişmişlik düzeyini baz alan yeni teşvik düzenlemesiyle bu OSB 5.Bölge imkanlarından yararlanacak” dedi.

“”FABRİKA DEMEK İŞ DEMEK AŞ DEMEK”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Organize sanayi demek Fabrika demek” diyerek yaptığı açıklamada ; “Fabrika demek, iş demek, aş demek, daha güzel gelecek demek. Valimiz Davut Gül ile beraber İslahiye Organize Sanayi Bölgesi’ni inceledik” dedi. Başkan Şahin şöyle devam etti;

“İslahiye Organize Sanayi Bölgesi 11 milyon metrekare alana kurulacak. Buradaki fabrikalar binlerce kişiye yeni iş kapısı olacak. Sayın Valimiz Davut Gül ile birlikte ilçelerin gelişmişlik düzeyini baz alan yeni teşvik düzenlemesiyle kurulacak bu yeni OSB alanını inceledik.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler